Thaimaa 2007
torstai 8. helmikuuta 2007


Julkaistu kello 3.07

Hisellä meni oireet jo ennen nukkumaan menoa ohi kun aloitti antibioottikuurin ja joi monta litraa vettä. Päätettiin, että herätään kuudelta ja varmistetaan tilanne vielä silloin. Illalla huomattiin ikkunassa sama vanha hämähäkki. Koska se pysyi paikoillaan, annettiin sen olla rauhassa. Sitten kun myrkytettiin huone moskiitoista, hämis alkoi liikkua ja samalla katosi unenrippeet silmistä. Hämähäkki kaasutti suoraan meidän sängyn yläpuolelle ja alkoi (ilmeisesti) kutoa verkkoa. Se ei lähtenyt sieltä koputtelemallakaan pois ja huomattiin, että hämis alkoi olla tokkurassa hyönteismyrkystä. Annoin sille lopulta kunnon satsin myrkkyä ja varsin nopeasti hämis putosi sängylle, josta Hise pyydysti sen miehekkäästi sukellusmaskin koteloon. Eikä aikaakaan kun örkki lopulta kuoli myrkkyyn. Nähtävästi paikalliset moskiitto- ja torakkamyrkyt ovat aika tuimaa tavaraa. Kuudelta soi kello, eikä Hisellä ollut oireita. Niinpä oltiin 6:30 kerholla odottelemassa kouluttajan sijaista, koska varsinaisella kouluttajalla oli korvatulehdus. Ennätettiin odotella tunti eikä kouluttajan sijaista näkynyt. Siinä sitten pyöri kaikenlaista porukkaa ja toinen kurssi teki lähtöään. Lopulta meidätkin huomattiin ja selvisi, että meidän olisi pitänyt tulla vasta kahdeksalta. Sekään ei kuitenkaan olisi auttanut mitään, koska myös sijainen on kipeänä. Sovittiin, että siirretään sukellus huomiseen ja tehdään tänään ainoastaan loppukoe. Se on vasta neljältä, joten nyt ehtii vielä ottaa vähän lepiä. Sitten aamupalalle ja rannalle kirjaa lukemaan.

Paikka: Koh Tao, Thaimaa
Paikallinen aika:
Kirjoittaja:

Ladataan kommentteja Ladataan valokuvia

{{ comment.AuthorName }} @ {{ comment.Published }}

{{ comment.Content }}

Vastaus

{{ comment.Reply }}


Julkaistu kello 15.00

Heräiltiin joskus puoli yhdentoista aikoihin. Aamulla Hise bongasi vessasta uuden ystävän. Paikallinen erittäin kovaa siritystä pitävä cicadas oli ottanut lepopaikakseen tyhjän vessapaperirullan. Siinä se hengaili, vaikka miten rullaa pyöritteli ja salamavaloa räpsytteli. syömään mentiin puoli kahdentoista aikoihin - jälleen kerran lähiravintolaan. Sen jälkeen käytiin ostamassa alusta rannalla röhnöttelyä varten ja itselleni ostin uudet aurinkolasit, kun edelliset halkesi kahtia. Töhö mikä töhö. Rannalla lueskeltiin sukelluskirjoja puoli neljään asti ja kroppa on juuri sen näköinen. Puna helottaa kuuhun asti ja after sun tulee taas hyötykäyttöön. Mutta kyllä se siitä vielä rusketukseksi muuttuu. Tai syöväksi :D Kokeeseen kuului 50 kysymystä, joista kaikki olivat valitse oikea vaihtoehto -tyyppisiä. Joukossa oli myös viisi taulukkotehtävää. Itse sain kokeesta täydet pisteet ja Hisellä meni viisi väärin, joskaan niistä yksikään ei ollut kovin vakava virhe. Kokeen jälkeen käytiin koko ryhmän voimin ongelmakohdat läpi virvoitusjuomia nautiskellen. Sen jälkeen oli aika imaista illallinen naamaan. Itse söin vaihteeksi paistettuja nuudeleita vihanneksilla ja kanalla kun taas Hise söi kasvispatongin. Ravintolan mäskit on erinomaisen hyviä ja kohtuuhintaisia verrattuna moniin ympärillä oleviin ravintoloihin. Perinteinen tuhti nuudeliateria maksaa 55 bahtia (reilun euron). Kannattaa muistaa In-Touch, jos täällä päin liikkuu. Äsken käytiin suihkimassa kokeen aiheuttamat tuskanhiet pois ja kohta olisi tarkoitus suunnistaa hetkeksi lähellä sijaitsevaan Cave Bariin, jossa on bileet. Bileitä täällä oli myös maanantaina sekä tiistaina. Nyt on keskiviikko ja uudet bileet on huomenna sekä perjantaina. Lauantaina ja sunnuntaina on festarit joten sama ruljanssi jatkuu. Bileitä täällä ei todellakaan tarvitse etsiä, mutta rauhalliset majapaikat sen sijaan ovat kiven alla.

Paikka: Koh Tao, Thaimaa
Paikallinen aika:
Kirjoittaja:

Ladataan kommentteja Ladataan valokuvia

{{ comment.AuthorName }} @ {{ comment.Published }}

{{ comment.Content }}

Vastaus

{{ comment.Reply }}


Julkaistu kello 18.33

Istuskeltiin biitsille viritetyissä röllötuoleissa ja katseltiin kun tyypit pyörittelivät tulikepukoita ja -palloja. Ei viitsinyt kauan istuskella, koska huomenna on ensimmäinen sukellus klo 10.30 alkaen. Lauantaina tehdään sitten ihkaoikea sukellus kun mennään veneellä kauemmas rannasta. Otettiin parit fisukirjat lainaan, jotta saisi edes pientä kuvaa siitä minkälaisia kaloja siellä pinnan alla voi luurata. Toisessa kirjassa on paljon hienoja värivalokuvia lajiesittelyineen ja ohjeita myös valokuvaajille (Reef fishes - Michael Aw) ja toinen keskittyy kalojen tunnistamiseen sukujen perusteella ja luetteloimaan lajeja (Marine Fishes of South-East Asia - Gerry Allen). Kaupasta oli pakko hakea vähän viilentävää Aloe vera -voidetta... hanuria kuumottaa astetta enemmän. Sen siitä saa kun pitää esillä sellaisia paikkoja, jotka eivät yleensä päivänvaloa näe :D Ostin myös yhdestä kojusta viiden euron aurinkolasit, jotta lukeminen rannalla olisi mukavampaa. Aivan älytön määrä kertyy pulloja kun samassa paikassa viettää muutaman päivän. Kannattaa todella ostaa suurempi kanisteri vettä ja täyttää siitä sitten pienempiä pulloja sitä mukaan kun vettä tarvitsee. Eipähän tule niin paljon muoviroskaa saarelle (vaikka mantereella jonkinlainen kierrätyssysteemi pulloille onkin). Kohta on painuttava unille ja aamulla sitten sirkeänä sukeltamaan.

Paikka: Koh Tao, Thaimaa
Paikallinen aika:
Kirjoittaja:

Ladataan kommentteja Ladataan valokuvia

{{ comment.AuthorName }} @ {{ comment.Published }}

{{ comment.Content }}

Vastaus

{{ comment.Reply }}