Thaimaa 2007
sunnuntai 4. helmikuuta 2007


Julkaistu kello 8.02

Matka Koh Taolle oli melkoista hyppimistä. Suurin osa matkustajista kärsi matkapahoinvoinnista ja osa laattasi laidan yli. Onneksi meitä varoitettiin etukäteen kuoppaisesta tiestä ja syötiin kumpikin ennen lähtöä matkapahoinvointilääkkeet. Hisellä oli oksa lähellä pari kertaa ja minuakin vähän heikotti. Perille kuitenkin päästiin, vaikkakin puoli tuntia myöhässä. Satamassa odotti taas tuttuun tapaan hirveä härdelli kun taksisuharit yrittivät sekoittaa turistien päivä. Käveltiin suoraan kaikkien ohi ja napattiin taksi vähän syrjemmästä. Mukaan lähti myös pari tyttöä, jotka jatkoivat matkaa meidän jäädessä sukelluskerholle. Kerholla saatiin heti ohjeita tulevasta, kurssikirjat ja majapaikka, joka on pieni ja yksinkertainen bungalowi ulkoilmavessalla. Heti kun päästiin kamoista eroon, käytiin syömässä viereisessä ravintolassa. Kumpikin kävi melko hitailla, kiitos pahoinvointilääkkeiden sivuvaikutusten. Sitten tultiin taas majaan lataamaan akkuja. Ilma on todella lämmin ja aurinkoinen. Meri on muutaman kymmenen metrin päässä, joten pitänee mennä polskimaan kunhan selviää. Täällä on paljon turisteja ja niiden joukossa myös suomalaisia.

Paikka: Koh Tao, Thaimaa
Paikallinen aika:
Kirjoittaja:

Ladataan kommentteja Ladataan valokuvia

{{ comment.AuthorName }} @ {{ comment.Published }}

{{ comment.Content }}

Vastaus

{{ comment.Reply }}


Julkaistu kello 13.27

Lueskeltiin sukelluskirjoja ja minä vetäisin myös pienet päiväunet. Läheisellä rannalla on kaistale hiekka-aluetta ja heti rannan tuntumassa on kojuja ja ravintoloita sekä tietysti auringossa itseään grillaavia tyyppejä paljon. Polskittiin tovi meressä ja palattiin bungalowille. Täytynee huomenna käydä etsimässä vähän rauhallisempaa rantaa kunhan saadaan menopeli vuokrattua. Iltapäivällä käytiin käppäilemässä lähialueilla ja tsekkaamassa millaista majoitusta olisi tarjolla. Alle tonnilla ei irtoa ilmastoitua ja lämpimällä suihkulla varustettua kämppää täältä päin. Tosin ilmastointi ei ole kovin tarpeellinen, sillä pelkkä tuuletin riittää näin iltaisin ja öisin kun on viileämpää. Suunnattiin hintavahkoon intialaiseen raflaan ja tilattiin kunnon setit ruokaa. Otin cottagejuustoa jogurttimaustekastikkeessa, raitaa ja naan-leipää. Mika söi currykanaa ja naan-leipää. Ateriat olivat todella hintansa väärti (yhteensä 500 baht) sillä mausteita oli sopivasti ja ruokaa oli tarpeeksi. Mätystelyn jälkeen mentiin lukemaan taas sukelluskirjoja rannalle ja pitihän sitä taas käydä uimassakin. Saatiin myös varmistus siitä, että sukelluskurssi alkaa klo 18.00 huomisiltana. Jeij.

Paikka: Koh Tao, Thaimaa
Paikallinen aika:
Kirjoittaja:

Ladataan kommentteja Ladataan valokuvia

{{ comment.AuthorName }} @ {{ comment.Published }}

{{ comment.Content }}

Vastaus

{{ comment.Reply }}


Julkaistu kello 16.46

Käytiin tsekkailemassa länsirannan meininkiä. Heti lähtiessä Hise bongasi kuhveikosta sammakon ja jonkun myrkyllisen näköisen tuhatjalkaisen. Jälkimmäinen könysi ulkoilmavessassa kasvavaa puuta pitkin. Täällä on muutenkin ilmassa hillitön määrä erilaisten sirkkojen, lintujen ja sammakoiden ääntelyä. Keskemmältä saarta löytyy varmasti hienoja örkkiapajia. Länsirannan pääkatu on täynnä baareja, ravintoloita, sukelluskerhoja, guesthouseja sekä tatuointiliikkeitä. Niiden välissä on muutama kauppa sekä ruokakojuja, joista monet myyvät lähinnä kalaa. Kapea katu näyttää varsin siistiltä, mutta siellä saa olla varovainen, sillä samoja teitä sahataan edestakaisin myös mopoilla ja mönkijöillä. Täällä näkyy todella vähän paikallista väestöä. Lähinnä ravintoloiden ja monien liikkeiden henkilökunta on thaimaalaisia, mutta muuten käytännössä kaikki ovat turisteja. Täällä erityisesti britit nousevat taas esiin. Myötähäpeän määrää ei voi sanoin kuvata, kun keskellä yötä nämä sankarit menevät surffarishortseissa ravintolaan ostamaan ruokaa rintakarvat pölisten. Joku roti sentään. Täällä olevat britit tuntuvat olevan myös varsin kovaäänisiä. Koko länsiosan keskus tuntuu lähinnä suurelta eurooppalaiselta ostoskeskukselta, jossa ainakaan meikäläiset ei kovin pitkään viihtyisi ilman sukelluskurssia. Baareja ei kyllä tarvitse kaukaa hakea ja viina- sekä koktailtarjontaa saa plärätä monisivuisesta menusta. Äsken tempaistiin baarissa neljä drinkkiä. Samalla hinnalla Chiang Maista olisi saanut kahdeksan ja vähän päälle. Hinnat ovat käytännössä tuplat ainakin hienoimmissa baareissa (joita suurin osa tuntuu olevan). Puissa oli isoja julisteita tulevista bileistä, joten pitäisi varmaan tarkastaa niidenkin meininki, jos aikaa suinkin on. Tämä on myös matkan ensimmäinen paikka, jossa 7-Elevenistä löytää vaalentavan voiteen sijaan itseruskettavaa :D Huomenna olisi tarkoitus vuokrata mopo ja käydä tarkastelemassa vähän luonnollisemmassa tilassa olevaa Koh Taota. Näillä näkymin vaihdetaan myös majapaikkaa aavistuksen parempaan. Mutta nyt unta kuulaan, niin jaksaa.

Paikka: Koh Tao, Thaimaa
Paikallinen aika:
Kirjoittaja:

Ladataan kommentteja Ladataan valokuvia

{{ comment.AuthorName }} @ {{ comment.Published }}

{{ comment.Content }}

Vastaus

{{ comment.Reply }}