Thaimaa 2007
keskiviikko 28. helmikuuta 2007


Julkaistu kello 3.44

Makuupaikat on tosi paljon kapeammat verrattuna Chiang Mai - Bangkok -väliin. Alasänky ja yläsänky ovat melkein yhtä leveät eikä rinkat mahtuneet penkkien alle. Muut matkustajat olivat jo valloittaneet käytävän säilytystilat, joten nakattiin rinkat plus muut rojut yläpedille ja nukuttiin vähän tavan sänkyä leveämmässä punkassa kahdestaan. Välillä juna hyppi, huojui ja kolisi, mutta välillä sai nukuttua vähän pidempiäkin pätkiä. Vaille kahdeksan piti pompata ylös kun sänkyjä aloitettiin koota. Aamupalaa ja kaikkia erilaisia pikkupurtavia olisi ollut tarjolla, mutta jätettiin ne väliin ja koitetaan selvitä Bangkokiin asti.

Paikka: Kanchanaburi, Thaimaa
Paikallinen aika:
Kirjoittaja:

Ladataan kommentteja Ladataan valokuvia

{{ comment.AuthorName }} @ {{ comment.Published }}

{{ comment.Content }}

Vastaus

{{ comment.Reply }}


Julkaistu kello 7.20

Juna puksutteli hiljalleen Bangkokin pääteasemaa kohti pysähdellen muutamilla pienillä asemilla. Jotenkin hämmentävää nähdä jälleen kerran se kontrasti eri asuinalueiden välillä. Hetkittäin silmien edessä on erittäin likaisen näköistä peltikattohökkeliä ja 50 metrin päässä voi vastaan tulla iso luksushotelli sekä vehreä puisto. Rautatieasemalla meininki oli yllättävän rauhallista. Vastaan tuli vain yksi nainen, joka huuteli hellouta. Hänkään ei tullut säätämään kun käveltiin viileästi ohi. Paikka kyllä kuhisi taksi- ja tuktuk-kuskeja, joten ehkä tämä puolentoista kuukauden aikana saatu rusketus pitää pahimmat häslääjät loitolla. Aluksi ajateltiin kävellä The New Empire -hotellille, sillä kartan mukaan se olisi ollut vain muutaman sadan metrin päässä. Bangkokin kaduilla navigointi ei vaan ole ihan niin yksinkertaista ja jouduttiin pysähtymään matkan varrella tutkimaan kartaa. Eikä aikaakaan kuin tuktuk-kuski pysähtyi ja kysyi määränpäätämme. Kun kerrottiin hotellin nimi, kaveri lupasi heittää meidät molemmat 50 bahtin hintaan. Hinta oli erittäin kohtuullinen ja kyseessä taisi olla ensimmäinen tuktuk-kuski, jolle ei maksettu räävittömiä huijaushintoja. Tietenkin hypättiin kyytiin ja setä kaasutteli pitkin Chinatownin pikkukatuja hotellin oven eteen. Tällä kertaa rojuja ei tarvinnut kantaa itse huoneeseen, vaan heti ulko-ovella hovimestari mätti rinkat kuljetuskärryyn. Hise tutkaili junassa valuuttakurssien kanssa ja huomattiin, ettei tämä hotelli suinkaan ole meidän kallein majoitus vaan sijoitus on vasta kolmas. Kallein paikka oli Doi Inthaninin Navasoung Resort ja toiselle sijalle yltää Khao Sokin luksuhuone. Molemmat niistä olivat kyllä hintansa väärtejä. The New Empire Hotel ei nimestään huolimatta ole mitään kovin luksusta. Kysymyksessä on vain yhden tähden hotelli, mutta meille tämä on enemmän kuin riittävä. Huone on tilava ja ilmastoitu, täällä on TV ja vedenkeitin, mutta joka paikka on aavistuksen rempallaan ja seinät ovat tummuneet sekä rapistuneet. Näkymä ikkunasta tuo esiin matkalla havaitun kontrastin: lähellä on ränsistynyttä peltikattotaloa ja kauempana näkyy komea temppeli ja kymmenkerroksisia hotelleja. Huoneen ikkuna on kuitenkin iso ja täältä saa varmasti komean panoraamakuvan. Huone maksaa 7,83€/hlö/yö ja hintaan sisältyy jonkinlainen aamupala. Sen taso selviää huomenna. Nyt on lähdettävä täyttämään kupua, sillä nälkä on karmiva!

Paikka: Bangkok, Thaimaa
Paikallinen aika:
Kirjoittaja:

Ladataan kommentteja Ladataan valokuvia

{{ comment.AuthorName }} @ {{ comment.Published }}

{{ comment.Content }}

Vastaus

{{ comment.Reply }}


Julkaistu kello 11.45

Käytiin testaamassa hotellin ravintola. Tilat olivat todella pienet jos ottaa huomioon sen, että huoneita täällä on 130. Keittiöntädeiltä menivät puurot ja vellit sekaisin kun tilasin chili-basilika-nuudeleita. Listalla oli toinen samanlainen ruoka, jossa mukana oli myös kanaa. Tietysti sain väärän sapuskan, joka meni pienen selvityksen jälkeen vaihtoon. Sapuskat olivat oikein syötäviä, mutta hinta oli vähän tyyriimpi mitä keskimäärin. Hotelli on luultavasti kukoistanut joskus viime vuosituhannella. Sitten aika on pysähtynyt ja kunnostustyöt on lopetettu. Aavemaista kun hieno hotelli on päässyt rappeutumaan näin huonoon kuntoon. Kuten arvata saattaa, Chinatown on varsinainen hullunmylly. Käveltiin päämäärättä hotellilta eteenpäin ja päädyttiin hulvattomalle markkina-alueelle. Päätettiin kävellä vain yhtä kujaa pitkin suoraan torin toiseen päähän, mutta se osoittautui haastavaksi tehtäväksi. Monesti kun pyörähdettin jossakin kojussa katsomassa tuliaisia, pyörähti suuntavaisto sekaisin ja lähdettiin takaisin tulosuuntaan. Sitten kun kojut alkoivat näyttää liian tutuilta, tajutiin olevamme samassa paikassa ja käännyttin oikeaan suuntaan. Jos löytää jotakin kivaa, kannattaa ostaa se heti koska takaisin löytämisen todennäköisyys on todella pieni. Ostettiin halpismatkalaukut (6€/kpl), koska rinkka alkaa olemaan täynnä. Tyydyttiin pieniin, vedettäviin lentolaukkuihin sillä ei sen isompia laukkuja hullukaan jaksa rinkan ja kamerarepun lisäksi kantaa. Meinattiin ottaa tuktuk hotellille, kunnes yhtäkkiä huomattiin olevamme samalla tiellä jota pitkin tultiin torialueelle. Käsittämätöntä miten ajauduttiin takaisin samaan paikkaan vaikka kierreltiin suurta aluetta ympäriinsä vaikka kuinka kauan aikaa.

Paikka: Bangkok, Thaimaa
Paikallinen aika:
Kirjoittaja:

Ladataan kommentteja Ladataan valokuvia

{{ comment.AuthorName }} @ {{ comment.Published }}

{{ comment.Content }}

Vastaus

{{ comment.Reply }}


Julkaistu kello 16.19

Rötvättiin hotellilla jonkun aikaa ja katsottiin telkkarista luontodokumentteja thaiksi kerrottuna. Kun saatiin tarpeeksi röhnöteltyä, oli taas aika syöpötellä. Koska oman hotellin ravintola oli vähän apea ilmestys, suunnattiin parin korttelin päässä sijaitsevan Chinatown hotellin ravintolaan. Ruoat olivat keskimääräistä hintatasoa hieman kalliimpia, mutta toisaalta annoksetkin olivat yhdeT suurimmista eikä mikään kahden ristikkäisen heinän taideteos. Eikä maussakaan ollut valittamista. Paluumatkalla haettiin 7-elevenistä parit Bacardi Breezerit, sillä tänä iltana otetaan takaisin se Surat Thanissa menetetty baari-ilta. Hypätään tuossa illan mittaan taksiin ja hurautetaan Bangkokin yhdelle bilekaduista. Käydään katsomassa vähän tarjontaa ja tutustumassa mahdollisesti johonkin mukavaan trance- tai houseklubiin.

Paikka: Bangkok, Thaimaa
Paikallinen aika:
Kirjoittaja:

Ladataan kommentteja Ladataan valokuvia

{{ comment.AuthorName }} @ {{ comment.Published }}

{{ comment.Content }}

Vastaus

{{ comment.Reply }}