Thaimaa 2007
sunnuntai 11. helmikuuta 2007


Julkaistu kello 10.46

Istuskeltiin alkuilta alueen aidatulla keskiosalla, jossa oli paljon erilaisia järjestö- ja hyväntekeväisyyskojuja. Alueen laitoja kierteli ruoka- ja juomakojut sekä erilaiset rihkamakauppiaat. Keskialueella ei nähty kuin kaksi suomalaista ja nekin olivat Koh Tao Diversin tyyppejä. Luultiin, että missattiin kilpikonnien vapautus, mutta se onkin vasta tänä iltana. Ostelin sinä melko alkuvaiheilla itselleni yhdestä kojusta kanapaloja ja chilikastiketta. Ei ollut kovin laadukkaita paloja kun koko ajan sai sylkeä luunpaloja suustaan. Chilikastikettakin oli ihan liian vähän. Joskus paljon myöhemmin yöllä ostin toisesta kojusta kanakeittoa, mutta syömättä jäi kun siihen oli taas vaihteeksi tungettu pohjaksi sitä erittäin pahaa kalakastiketta. Viimeisenä herkkuna tempaisin kanamakkaroita, jotka olivat ilmeisesti jostain jauhetusta kanasta tehtyjä pötkylöitä. Myös niiden kanssa sai chilikastiketta ja ne oli kyllä todella hyviä. Hise keskittyi illan aikana vaan juomapoliittisiin kysymyksiin. Kun keskusta-alueella ei ollut mitään kovin erikoista toimintaa niin lähdettiin kiertelemään aluetta. Yritettiin löytää myös vessaa ja kyseltiin ohjeita pariltakin eri tyypiltä, mutta molemmat osoittivat eri suuntaan eikä kummassakaan suunnassa näkynyt vessaa. Onneksi alueella riitti puskaa ja puskissa riitti kusevia ihmisiä. Lopulta majoituttiin hiekkarannalle ja siinä vähän aikaa istuskeltuamme törmättiin yhteen sukelluskurssikavereista. Mukana olleen salmiakkikossun aromi houkutteli varsin nopeasti myös muuta suomalaista riistaa ja pian koossa olikin meidän lisäksi kuusi muuta suomalaista. Salmiakkikossu tuhottiin porukalla illan aikana ja joskus puoli kolmen aikoihin alueen meiniki alkoi hiljentyä ja ympäröivä seura hävitä tai olla ympäripäissään. Niinpä hypättiin köörillä taksiin. Vähän hirvitti jo etukäteen, kun näki millaisella ylilastilla porukkaa kuskattiin. Taksit olivat avonaisia lava-autoja ja lavalle mätettiin porukkaa niin paljon kuin sinne suinkin sai. Meitä edellä olleen taksin kyydistä putosikin pari tyyppiä kun auto kaasutti jyrkkään ylämäkeen. Kännisen onnella mitään pahempaa ei kuitenkaan tainnut sattua. Meidänkin autoon tuli vielä lisää porukkaa: pari ruotsalaista ja kolmen hengen brittiryhmä, joista yksi sankari oli ihan sammumispisteessä. Yhteensä meitä oli auton lavalla yksitoista, mutta selvittiin ehjänä perille. Tämä aamu onkin sitten mennyt maittavan krapulan merkeissä. Nyt alkaa vähitellen toipua ja ravintolasta leijaileva pizza- ja grilliaromi kutsuu vähitellen luokseen. Kyllä se tästä taas...

Paikka: Koh Tao, Thaimaa
Paikallinen aika:
Kirjoittaja:

Ladataan kommentteja Ladataan valokuvia

{{ comment.AuthorName }} @ {{ comment.Published }}

{{ comment.Content }}

Vastaus

{{ comment.Reply }}


Julkaistu kello 14.28

Vetäistiin lähiraflassa pizzat, jotka olivat ihan hyviä mutta ei todellakaan mitään verrattuna herkullisiin thaikkusafkoihin. Hinta on kaksi kertaa korkeampi ja syömistä on puolet vähemmän. Tulipahan testattua. Putsailtiin terassilla kameroita eilisen jäljiltä ja huomattiin katon rajassa iso tokee-gekkuli. Siellä se maireasti (tai siltä sen ilme ainakin näytti) kiikkui ja seuraan liittyi myös pienempi versio. Iso gekko alkoi nostelemaan häntää siihen malliin että tajuttiin siirtää matto pois alta. Gekko paskoi älyttömän kokoisen pökäleen terassian lattialle. Räpsittiin aikamme kuvia ja hypättiin mopon selkään. Nyt hengaillaan festarialueella ja odotellaan avajaisseremonian alkamista. Päivällä aika kauan kestänyt sade loppui ja taidetaan selvitä kastumatta tämä ilta.

Paikka: Koh Tao, Thaimaa
Paikallinen aika:
Kirjoittaja:

Ladataan kommentteja Ladataan valokuvia

{{ comment.AuthorName }} @ {{ comment.Published }}

{{ comment.Content }}

Vastaus

{{ comment.Reply }}


Julkaistu kello 16.51

Venttailtiin rannalla bileiden alkamista ja joskus kahdeksan jälkeen viralliset jorinat käynnistyivätkin. Käytiin hakemassa nuudeliateriat sekä kevätkääryleitä ja Mika söi taas kanavartaita. Muuten mäski olisi ollut maittavaa, mutta jostain syystä nuudelit olivat osittain jäähtyneet. Kevätkääryleet olivat oikein rapsakoita ja maukkaita. Ei mitenkään ylihinnoiteltua verrattuna Suomen festariruokiin, sillä yhteensä ruoat maksoivat 180 bahtia (vajaa 4 euroa). Tänään on kai eilistäkin suuremmat bileet, sillä diitseit soittavat läpi yön ja muutakin ohjelmaa on luvassa pitkin iltaa. Esimerkiksi aidatulla alueella voi käydä rypemässä pari metriä korkeissa vaahtokasoissa. Ihmeteltiin miksei juontaja sanonut kilppareiden vapauttamisesta mitään ja mentiin tarkastamaan aikataulukylttiä. Pettymys oli suuri kun huomattiin alkuillasta kyltin näyttäneen eilisen päivän ohjelmaa. Samassa kyltissä luki kaksi aikataulua allekain ja tietysti katsottiin että alimmainen niistä on sunnuntain aikataulu ja ylimmäinen lauantain. Tosiasiassa ylimmäinen oli ensimmäinen versio lauantain aikataulusta ja alla oleva aikataulu olikin päivitetty versio. Missattiin siis kilpikonnien laskeminen mereen. Ihmisiä valui paikalle taas älyttömiä määriä ja viina alkoi virrata. Päätettiin lähteä takaisin bungalowille sillä huomenna on tarkoitus lähteä katsomaan saaren keskiosia aamuvarhain. Ohessa on pari kuvaa eilisillasta, iltapäivän pizzahetkestä, maireasta tokeesta ja Mikan hekumaalisesta kanansyönnistä.

Paikka: Koh Tao, Thaimaa
Paikallinen aika:
Kirjoittaja:

Ladataan kommentteja Ladataan valokuvia

{{ comment.AuthorName }} @ {{ comment.Published }}

{{ comment.Content }}

Vastaus

{{ comment.Reply }}