Thaimaa 2007
keskiviikko 31. tammikuuta 2007


Julkaistu kello 9.42

Aamulla pakattiin ensitöiksemme tavarat. Sen jälkeen pyydettiin taas majapaikan mopoa lainaan ja lähdettiin palauttamaan vuokramopoa. Kaikki sujui ongelmitta ja mentiin suoraan aamupalalle. Koska Thapae Gate Lodgen mies sanoi hakevansa meidät kahdeltatoista, mentiin syömisen jälkeen vielä toviksi kuvaamaan lähiympäristöä. Mies tuli kuitenkin aikaisemmin ja odotteli meitä kun palattiin majapaikkaan. Matka Chiang Maihin kesti noin kaksi tuntia mutkaista vuoristotietä pitkin. Hise otti ennen lähtöä matkapahoinvointilääkkeen ja selvisi kurveista varsin pienillä oireilla. Perillä alkoi suharointi. Huomattiin, että laukkuun oli jäänyt edellisen paikan avaimet. Eipä sitten auttanut kuin selvitellä asiaa. Eiköhän se ihan postin kautta järjesty. Samalla selvitettiin myös varattujen junalippujen kohtalo. Meillä on nyt siis 2. luokan nukkumapaikat, vaikka mielestämme pyysimme kyllä ensimmäistä luokkaa eli omaa hyttia. Ei jaksa sen kanssa enempää säätää joten menkööt nyt noin.

Paikka: Chiang Mai, Thaimaa
Paikallinen aika:
Kirjoittaja:

Ladataan kommentteja Ladataan valokuvia

{{ comment.AuthorName }} @ {{ comment.Published }}

{{ comment.Content }}

Vastaus

{{ comment.Reply }}


Julkaistu kello 12.21

Vedettiin säätämisen ja selvittelyn jälkeen ruokaa kupuun. Itse valitsin vihdoin ja viimein nuudelikeiton, jota olen odottanut koko reissun ajan. Ainakaan kyseinen keitto ei ollut kovin erikoinen makuelämys. Ei pahaa, mutta mautonta. Hise söi käristettyä tofua kasviskastikkeessa. Se vastaavasti oli hyvettiäparettia. Käytiin kiertelemässä Chiang Main keskustaa ja etsimässä erinäisiä kauppoja. Apteekista ostettiin after sunia ja pieni purtelo aurinkorasvaa. Muutaman kojun markkina-alueelta mukaan lähti matkahumputuksia (jälleen kerran...). Eksyttiin ohimennen paikkaan, jonka thai-työntekijän kanssa läppäiltiin viime lauantaina baarissa. Kyseinen bailey's-drinkin sytyttelijä ei vaan tainnut tänään olla töissä. Juotiin silti banaani- ja ananasshaket. Sekatavarakaupasta ostettiin lukko huoneen melko rämppään ulko-oveen. Täällä majapaikassa Hise-show pääsi vauhtiin kun vessanpönttö meni tukkoon ja laski vedet pitkin lattioita. Ei pitäisi tunkea näihin ohuisiin viemäreihin liikaa paperia :D Nyt pönttö imee kuitenkin vallan mainiosti. Käyskennellessämme saatiin taas käsiimme mainos illalla järjestettävästä thai-boxing -ottelusta. Vastakkain on joku paikallinen sekä ruotsalainen JonaThan. Yritetään uudestaan päästä katsomaan turpaanmättöpeliä kun viime kerta meni ohi.

Paikka: Chiang Mai, Thaimaa
Paikallinen aika:
Kirjoittaja:

Ladataan kommentteja Ladataan valokuvia

{{ comment.AuthorName }} @ {{ comment.Published }}

{{ comment.Content }}

Vastaus

{{ comment.Reply }}


Julkaistu kello 19.36

Ajateltiin päästä vähällä säätämisellä ja varattiin majapaikan kautta retki Doi Suthepin temppeleille ja käsityöläiskylään. Retki kestää yhdeksästä iltapäivään, joten eiköhän siellä ennätä pällistellä kaikenlaista ihan rauhassa. Käveltiin räätäliliikkeeseen sovittamaan aiemmin tilattuja pukuja. Mikan puku oli loppusilausta vaille valmis ja minun mekkoa pitää vielä fiksailla. Haetaan huomenillalla sitten molemmat yhtäaikaa. Kikkailtiin taas epämääräisen kartan kanssa ja yritettiin löytää Kawila Boxing Stadiumia. Jotkut tyypit neuvoivat vielä väärään suuntaan kun ilmeisesti englanninkielinen kartta ei oikein auennut heillekään. Kyllästyttiin palloiluun ja otettiin tuktuk. Perillä täytyi välipalaksi ostaa kilo mandariineja ja Mika mutusteli kärvennettyjä kanavartaita kastikkeella. Ruokakojuilla joku pikkukersa tuli isänsä kanssa äimistelemään kameraa ja meitä. Kersa ojenteli kättään ja tarttui sormista kiinni. Ihmettä kerrakseen. Katseltiin thainyrkkeilyä kahdeksan matsin verran. Kolmanneksi viimeisessa matsissa ruotsalainen Jonathan humautti vastustajalta tajun kankaalle. Voittomatsin jälkeen suurin osa valkonaamoista pakeni paikalta, mutta itse katsottiin loputkin ottelut. Illan toinen tyrmäys nähtiin viimeisessä ottelussa kun 40 kiloiset pikkupojat matsasivat. Ensiksi ajateltiin käydä jossakin rimpsalla, mutta koska kello on jo sen verran paljon, hurautettiin suorilta tuktukilla kotia.

Paikka: Chiang Mai, Thaimaa
Paikallinen aika:
Kirjoittaja:

Ladataan kommentteja Ladataan valokuvia

{{ comment.AuthorName }} @ {{ comment.Published }}

{{ comment.Content }}

Vastaus

{{ comment.Reply }}