Thaimaa 2007
maanantai 29. tammikuuta 2007


Julkaistu kello 8.47

Heräiltiin kahdeksan aikoihin, mutta selvittiin liikkeelle vasta puoli kymmeneltä. Ensitöiksemme käytiin syömässä majapaikan hintaan kuuluva aamiainen. Vedettiin paahtoleipää, kananmunaa, salaattia, pekonia ja teetä. Sen jälkeen kyseltiin mopojen vuokrausta. Saatiin lainaksi paikan oma mopo sekä kartta lähikylän mopovuokraamoon. Kakspäällä ajettiin kerta heitolla perille ja lystiä oli. Matkalla laitettiin tankki täyteen - tai oikeastaan kioskin täti laittoi, kun ei itse tajuttu paikallista systeemiä. Moposta ei jouduttu tinkaamaan, koska ilmeisesti majapaikan poppoo oli sen jo tehnyt. Alunperin hinnaksi sanottiin 300 bahtia päivä, mutta me saatiin samalla hinnalla kaksi päivää. Pienen arpomisen ja passin kopioinnin jälkeen saatiin avaimet käteen ja kruisailtiin takaisin palauttamaan majapaikan mopo. Sitten otettiin kamerat mukaan ja lähdettiin ajelemaan vuorta ylöspäin. Tankattiin myös oma mopo ja se olikin pientä säätöä kun kumpikaan osapuoli ei ymmärtänyt toista. Osoiteltiin vaan tankkia ja repeiltiin yhtä leveästi kuin kioskin täti niin hyvinhän se meni :D Huristeltiin vajaan 20km lenkki 700 metrin korkeuteen. Pysähdyttiin välillä kuvaamaan ja tultiin takaisin majapaikkaan kun tuntui, että aurinko alkoi käristää kuorta. Alkaa olla hyvä punoitus kärsässä. Minä ajoin mopoa mukaiset ja jyrkät vuoristotiet ja Hise posotteli tasaisemmalla maaperällä. Äsken mussutettiin punaista currya ja kevätkääryleitä. Hise sai pyynnöstä oman kasvisversion. Oli melkolailla tulista tuo curry... Tuuli on laantunut ja aurinko porottaa pilvettömältä taivaalta. Nyt on hyvä hetki mennä uima-altaalle käristämään toinen puoli ruhosta.

Paikka: Mae Chaem, Thaimaa
Paikallinen aika:
Kirjoittaja:

Ladataan kommentteja Ladataan valokuvia

{{ comment.AuthorName }} @ {{ comment.Published }}

{{ comment.Content }}

Vastaus

{{ comment.Reply }}


Julkaistu kello 12.11

Uskallettiin uima-altaaseen ja Mika teki valloittavia uimahyppyjä X) Sitten kaasuteltiin mopedilla Mae Panin vesiputouksille. Putous on Chiang Main korkein ja kyllähän täällä vesi virtaa kohisten korkeaa vuorenrinnettä alas. Kohta alkaa tulla pimeä, joten parempi hypätä uljaan ratsun kyytiin. Kuvia lisäillään majapaikassa.

Paikka: Mae Chaem, Thaimaa
Paikallinen aika:
Kirjoittaja:

Ladataan kommentteja Ladataan valokuvia

{{ comment.AuthorName }} @ {{ comment.Published }}

{{ comment.Content }}

Vastaus

{{ comment.Reply }}


Julkaistu kello 14.36

Kyllä oli mopossa tunnelmaa! Nahka on niin jumalattoman rullalla, että niinköhän huomenna pääsee sängystä ylös :D Ei tarvitse paitaakaan pitää kun on tatuoitu kroppaan rajat. Hise selvisi vähän pienemmällä paahtamisella, vaan kyllä silläkin nahka punottaa. Ilmeisesti tämä Pohjois-Thaimaan ilma tuppaa olemaan vaarallisen petollista, kun koko matkalla ei olla aurinkorasvaa tarvittu ja nyt sitten niskasta savu nousee. Kaasuteltiin juuri sopivasti auringonlaskun aikaan vuorenrinnettä alas. Vesiputoukselle oli tietä pitkin matkaa jotakuinkin 13 kilometriä, joten kävellen sinne ei olisi ollut mitään asiaa. Onneksi ymmärrettiin kysellä menopelejä majapaikasta. Majapaikkaan päästyä marssittiin suoraan ravintolaan ja tilattiin kummallekin banana splitit. Hyvvee ja terveellistä! Täällä ei ole muuten tarvinnut ainakaan vielä taistella laktoosivammaisuuden kanssa. Maitoa on tullut vedettyä pirtelöiden ja jäätelöiden mukana aimo annokset, eikä ylimääräisiä ääniä ole pakoputkesta paukkunut. Muutaman päivän mahassa oli sellainen outo pistävä tunne, joka kyllä meni ihan itsestään ohi. Olisiko ollut vain vieraaseen bakteerikantaan totuttelua? Nyt ollaan - jälleen kerran - röhnöttelemässä bungalowissa. Liitteenä on edustuskuva rantojen leijonasta uima-altaalla. Lihaa on kuin kuivaustelineessä! :D Muut kuvat ovat vuorille suuntautuneesta moporeissusta sekä Mae Pan -vesiputoukselta 1072 metrin korkeudesta.

Paikka: Mae Chaem, Thaimaa
Paikallinen aika:
Kirjoittaja:

Ladataan kommentteja Ladataan valokuvia

{{ comment.AuthorName }} @ {{ comment.Published }}

{{ comment.Content }}

Vastaus

{{ comment.Reply }}