Kuuba 2018
perjantai 9. maaliskuuta 2018


Julkaistu kello 3.28

Noh, sain sentään jotain aikaiseksi: värjäsin pehkon ja ajelin naaman. Eikös siinä jo yhdellä päivälle ole. Muuten hengailin vaan majapaikassa, harjoittelin korttitemppuja ja lorvasin muuten vaan. Illallinen oli taas tuttuun tapaan seiskalta, ja vaikka ruoka ei yltänyt aikaisempien iltojen tasolle se oli silti pirun hyvää: kanan koipi curry-kastikkeessa, jonkinlaista soija-papu-kastiketta, riisiä ja ranskalaisia sekä salaattia. Jälkiruoaksi oli vielä herrrrkullinen jäätelöannos. Sovin majapaikan ukkelin kanssa, että maksan kaikki kulut jo tänään niin ei tarvitse enää huomenna peleillä rahojen kanssa. Tälle kolmen yön majoitukselle, kolmelle aamiaiselle ja kolmelle illalliselle sekä muutamalle juomalle tuli hintaa yhteensä 125 CUC (101 €). Reilu kolmekymppiä majoituksesta ja kahdesta ateriasta on oikein kelvollinen hinta. Aamulla on sitten vielä aamupala ja yhdeksän aikaan pitäisi taksin saapua. Aloin miettiä, että hötkyilinköhän nyt turhaan kun eihän se seuraava majapaikka Varaderossa ole luultavasti edes vapaa, mutta siitäpä tuo sitten selviää. Unohtui päivillä mainita, että kun jonotin nettikortteja niin siellä toimistossa oli tietysti myös puhelimia myytävänä. Otin ihan kuvan ja täällä tosiaan on tyrkyllä lankapuhelimia, Panasonicin halko ja sitten jonkin Alcatelin kännyköitä. Toisessa kaapissa oli myös Samsung Galaxy J7 (295 CUC / 239 €) mutta mietin vaan, että miten helkkarissa sitä voi edes käyttää jos siinä on Android-käyttöjärjestelmä jonka kaikki Google-toiminnot halvaantuvat Kuubassa? Ehkä siinä on joku kustomoitu käyttis tai sitten se on vaan tuo minun Pixel-puhelin joka repii pelihousunsa täällä.

Paikka: Matanzas, Kuuba
Paikallinen aika:
Kirjoittaja:

Ladataan kommentteja Ladataan valokuvia

{{ comment.AuthorName }} @ {{ comment.Published }}

{{ comment.Content }}

Vastaus

{{ comment.Reply }}


Julkaistu kello 14.17

Laukut pakattu! Pääsin majapaikan netistä tekee vikan päivityksen. Kasilta aamupala, ysiltä taksi ja sit kohti Varaderoa. Matkan pitäisi kestää tunnin. Vamos!

Paikka: Matanzas, Kuuba
Paikallinen aika:
Kirjoittaja:

Ladataan kommentteja Ladataan valokuvia

{{ comment.AuthorName }} @ {{ comment.Published }}

{{ comment.Content }}

Vastaus

{{ comment.Reply }}


Julkaistu kello 17.28

Varadero city boy! Tai no, en tiedä voiko tätä nyt ihan oikeasti Varaderoksi vielä kutsua kun en ole siellä resort-alueella. Tämän alueen nimi on Santa Marta ja tämä on käytössä se Varaderon paikallisten asuinalue. Tästä eteenpäin niin ei sitten olekaan juurikaan muuta kuin turistia, hotellia ja resorttia. Tai sellaisen kuvan olen ainakin saanut. Kyyti tuli ajallaan. Ruskea vanha Ford. Kuski ei puhunut sanaakaan englantia, mutta majapaikan ukkeli selvitti, että kuskin olisi soitettava seuraavan majapaikan omistajalle kun ollaan Santa Martan nettialueella. Matka ei kestänyt edes tuntia. Kuski sitten soitteli annettuun numeroon ja joku tovi siinä saatiin odotella, mutta lopulta meitä tuli hakemaan naikkonen. Oletan että hänen nimi oli Aleyda, sillä paikan omistajat ovat Arnaldo ja Aleyda. Ajeltiin taksilla pieni matka aivan talon pihaan. Huone on jälleen kerran aivan priimaa. Söpön pieni, mutta aivan uusi ja tosi siisti. Kaikkialla on 110 voltin pistokkeita, joten hiustenkuivaajaa ajellaan jälleen mopovaihteella. Huoneessa on pieni minijääkaappi, jossa on juomaa valmiina joten eipä voi kyllä valittaa! Myöskään paikan omistajat eivät taida puhua yhtään englantia. Tarkoituksenani oli koittaa espanjaksi kysyä hieman neuvoja Play Giróniin menemisen kanssa, mutta nainen otti ja häipyi ennen kuin ehdin sanoa mitään :D Noh, ehtiihän tässä. Nyt ajattelin laitella viestiä työkavereille, että Varaderossa ollaan. Sitten pitäisikin lähteä katsomaan tuo pääkatu jonka varrelta näytti löytyvän nettiyhteys, ravintoloita ja kaikenlaista kioskia. Oletan, että siitä saa myös taksin. Jos nyt Google Mapsiin on luottaminen niin tästä on ehkä 6-7 kilometriä sinne jossa työkaverini yöpyvät.

Paikka: Varadero, Kuuba
Paikallinen aika:
Kirjoittaja:

Ladataan kommentteja Ladataan valokuvia

{{ comment.AuthorName }} @ {{ comment.Published }}

{{ comment.Content }}

Vastaus

{{ comment.Reply }}