Kuuba 2018
maanantai 5. maaliskuuta 2018


Julkaistu kello 1.56

Iltapäivä on mennyt lähinnä nollaillessa. Olen vaan nauttinut auringosta ja lueskellut kirjaa. Syömässäkin kävin ja testasin paikallisen pizzerian. Olihan se parempi lätty kuin se aikaisempi mikrorieska mutta henkilökuntaa ei kyllä kiinnostanut yhtään. Laskuakin piti pyytää kahdesti että sain sen pöytään. Mihin lienee unohtunut ensimmäisellä pyynnöllä :D Kävin istuskelemassa ja lueskelemassa tuossa minun vakkariterassilla. Siinä nollaillessa yksi tarjoilijoista tuli kysymään että puhunko englantia. Kysymys oli outo koska hän tiesi että olen käyttänyt englantia hänen kanssaan. Mutta syykin selvisi: hän halusi käännösapua :D Hän halusi tietää mikä on musiikkikonsertti englanniksi ja koska en ihan saanut koppia hänen espanjasta niin pyysin mimmiä kirjoittamaan sanan google translateen. Sieltäpä se vastauskin sitten tuli. Tarjoilija kertoi ettei ole koskaan opiskellut englantia vaan oppinut sen juttelemalla asiakkaiden kanssa. Aika huikeaa! Siinä meni sitten joku tovi kun tajusin, että translaten antama “music concert” ole ehkä se paras sana jos haluaa mainostaa asiakkaile live-musiikkia joten nyhdin mimmin takas ja sanoin että “live music” voi olla parempi termi. Onpahan mistä valita. Siinä se sama tarjoilija kävi aika ajoin haastelemassa joutavia. Kertoi myös, että eilinen yö oli ollut erityisen kylmä mikä selittää myös minun yöllistä peittoepisodia. Pitää katsoa jos jaksaisi kohta käydä katsomassa sitä keikkaa. Koska viime yö meni ihan päin persietä ja aamuinen pyöräretkikin söi veronsa niin veikkaan että uni tulee tänään ajoissa. Aamulla olisi hepparetki tiedossa mutta yksityiskohdat ovat vielä hämärän peitossa :D

Paikka: Viñales, Kuuba
Paikallinen aika:
Kirjoittaja:

Ladataan kommentteja Ladataan valokuvia

{{ comment.AuthorName }} @ {{ comment.Published }}

{{ comment.Content }}

Vastaus

{{ comment.Reply }}


Julkaistu kello 14.15

Menin illalla nukkumaan joskus ennen kymmentä ja taju lähti samoin tein. Seuraavaksi herään pää ihan sekavana kun kukko rääkyy aivan ikkunan takana. “Taas sitä mennään…”, ajattelin ja kurkkasin kelloa: 23:10. Olin nukkunut reilun tunnin! Ja mitä helvettiä nuo kukot huutaa keskellä yötä?! Lopulta perkeleet hiljenivät ja sain uudestaan unta. Ja sitten alkoi taas huuto. Kurkkasin kelloa: yksi yöllä. Sain vajaat kaksi tuntia yhtenäistä unta. Sitten taas unesta kiinni. Ja sitten taas. Tällä kertaa kahdelta. Ja sama kolmelta. Ja sitten puoli neljä. Ja neljä. Ja viisi. Ja kuusi. Tämän jälkeen alkoi myös kanat kotkottaa. Ja sitten vielä kerran seiskslta, juuri kun omakin herätys olisi soinut. Nyt on kuulkaas virkeä olo! Oletan että ens yö on tätä samaa paskaa joten olen ihan valmis vaihtamaan maisemaa. Aikaisemmilla reissuilla olen vihannut kukkoja aikaisen herätyksen takia, mutta lohtuna on ollut se että ne hiljenevät varsin nopeasti ja sitten saa taas nukkua. En tiedä mikä v**** näitä kukkoja täällä vaivaa. Noh, nyt ylös et selviin edes jotenkin sinne ratsastamaan.

Paikka: Viñales, Kuuba
Paikallinen aika:
Kirjoittaja:

Ladataan kommentteja Ladataan valokuvia

{{ comment.AuthorName }} @ {{ comment.Published }}

{{ comment.Content }}

Vastaus

{{ comment.Reply }}


Julkaistu kello 20.58

Huonon yön myrkyttämä mieli virkistyi heti kun pääsi heppasten kanssa touhuamaan. Vähäsanainen opas tuli hakemaan meitä majapaikasta. Meitä siksi, että mukana oli myös mukava saksalainen vanhempi pariskunta joka yöpyy samassa paikassa kuin minä. Tapasun heidät jo aamupalapöydässä ja juteltiin niitä näitä. Porukassa käveltiin kaupungin laidalla olevalle tilalle jossa ensin kerrottiin tupakkaviljelmistä ja sikarin tuotannosta. 90 % viljelmistä menee valtiolle ja 10 % tila saa käyttää ja myydä itse. Tästä 10 %:sta meille annettiin myös sikarimaistiaiset. Tila saa myydä tuotteitaan vaan Kuubassa eli vienti ei ole sallittua vaan se on valtion yksinoikeus. Tila ei saa myöskään myydä sikareitaan hienoissa paketeissa tai nimetä niitä. Mutta tilat saavat myydä niitä turisteille ja koska ne eivät ole merkkituotteita niin ne menevät tuliaisina ja niitä saa viedä pieniä määriä maasta ulos. Niinpä päädyin ostamaan 10 sikarin kääreen kotiin viemisiksi. Paljon tämän aidommaksi kuubalainen sikari ei varmaan muutu, vaikkei siinä olekaan sitä “Havannalaisen” leimaa. Sikareista en mitään ymmärrä joten laadusta en osaa sanoa. En ajatellut kuitenkaan maksaa yli 20 € yhdestä valtion tehtaassa tehdystä siggestä :D Siitä hypäättiin sitten ratsaille ja sain itse pörröisen, tosi kiltin ja hyvin koulutetun hevosen. Hevonen löntysteli kaikessa rauhassa ja sitä pystyi ohjaamaan hyvin hennoilla liikkeillä. Jotain pientä ihohäirää sillä näytti olevan toisen silmän ympärillä, mutta nähdäksen hevot olivat muuten hyvin hoidettuja. Köpöteltiin seuraavaksi kahvitilalle, jossa meille esiteltiin paitsi kuubalaista kahvin tuotantoa niin myös rommin valmistusta. Kuubassa valmistetaan siis useampaakin erilaista rommia, mutta jos oikein ymmärsin niin vain yhtä viedään ulkomaille ja sitä Club Havannaahan saa ihan alkosta. Näitä muita ei saa ja niissä on sama meno kuin sikareissa: valtion yksinoikeus. Turistit saavat ostaa rommia kaksi pulloa ja nämä on esitettävä tullissa jotta niiden vientiin saa luvan. Rommia en ostannut, liian suuri vaiva eikä se pullo mahtuisi mihinkään. Sitten taas ratsaille. Köpöteltiin pienelle näköalapaikalle jossa myytiin myös sapuskaa ja juomia. Tyydyttiin kuitenkin vaan ihmettelemään maisemia ja sitten jatkettiin taas hevosseikkailua. Jälleen kerran on todettava, että nautin vähiten näistä turistihössötyksistä ja eniten hevosen selässä olemisesta ja maisemien pällistelystä :D Hintaa koko reissulle sikareineen tuli 60 CUC (48 €). Käveltiin porukalla takaisin majapaikkaan jossa oli otettava samoin tein suihku. Suihkusta tullessa oveen koputettiin. Siellä oli Sergion äiti oikein herkullisen tuoremehun kanssa, hihi. Tuli tarpeeseen. Siinä sitten keräsin paskaset vaatteet ja annoin ne muorille pestäväksi. Varmistin vielä, että ehtiihän vaatteet kuivua aamuun ja pitäisi ehtiä. Saapa nähdä käykö taas klassiset ja vaatteet pestään jossain 90 asteessa ja saan minivaatteita takaisin. Pari kertaa Thaimaassa on näin käynyt :D Laitan taas lisää kuvia myöhemmin :)

Paikka: Viñales, Kuuba
Paikallinen aika:
Kirjoittaja:

Ladataan kommentteja Ladataan valokuvia

{{ comment.AuthorName }} @ {{ comment.Published }}

{{ comment.Content }}

Vastaus

{{ comment.Reply }}


Julkaistu kello 21.04

Jaahas. Asiat muuttui just monimutkaisemmakis. Minulla on KAIKKI tallessa googlen palvelussa ja Google tajusi äsken minun olevan Kuubassa, teki ystävällisen palveluksen minun puolesta ja ilmoitti, että mitkään palvelut eivät ole saatavilla Kuubasta. En pääse minun dokumentteihin, kuviin tai mihinkään. Asensin hetki sitten F-Securen Freedomen läppärille jotta voin huijata olevani muualla. Pääsen siirtämään asiat pois Googlen paskasta mutta se ei tietysti muuta sitä tosiasiaa että koko luuri on riippuvainen Googlen tunnuksesta ja mikään ei nyt toimi siinä. Koitan ratkoa tuon ongelman myöhemmin. Nyt en jaksa.

Paikka: Viñales, Kuuba
Paikallinen aika:
Kirjoittaja:

Ladataan kommentteja Ladataan valokuvia

{{ comment.AuthorName }} @ {{ comment.Published }}

{{ comment.Content }}

Vastaus

{{ comment.Reply }}