Kuuba 2018
tiistai 27. helmikuuta 2018


Julkaistu kello 0.22

Ei kannata ihmetellä jos kirjoituksissa on kaikkea outoa, kuvat missä sattuu järjestyksessä jne. Tämä nettiyhteyden kans säätäminen on vähän… noh, säätämistä :D Lampsin suoraan puistosta raflaan jota olen useampana iltana kyttäillyt. Eilenkin täällä soi livemusiikki, mutta juuri nyt olen täällä ihan keskenäni. Ehkäpäs tulen illalla drinkille :D Tarjoili aloitti polottaa espanjaa, mutta simppeli “Puhutko englantia?” -kysymys espanjaksi paljasti, että osasihan hän lontootakin. Tilasin sitten kanaa curry-kastikkeella koska se oli päivän erikoisuus listan ulkopuolelta. Huh huh mikä mötkö sieltä tuli. Teki ihan tiukkaa syödä. Päälle tuli vielä riisiä ja salaatti. Paikassa on illalla kahdeksan aikaan livemusiikkia joten ehkäpä käväsen siellä myöhemmin.

Paikka: Havana, Kuuba
Paikallinen aika:
Kirjoittaja:

Ladataan kommentteja Ladataan valokuvia

{{ comment.AuthorName }} @ {{ comment.Published }}

{{ comment.Content }}

Vastaus

{{ comment.Reply }}


Julkaistu kello 1.48

Maha pystyssä vaapuin hönnälle elbailemaan. Otin siinä jonkun aikaa rennosti ja tovi sitten aloin pakata matkalaukkua kasaan huomista muuttoa varten. Siinä pakatessa oveen kolkutettiin. Ovella oli joku ihan tuntematon vanhempi mies. Sanaakaan en ymmärtänyt mutta vaikutti siltä että hän olisi ollut kännissä. Käsissään ukkelilla oli joku lappu missä oli numeroita ja mitään virka-asua hänellä ei ollut. Hän ei myöskään puhunut englantia. Mies yritti elehtiä jotain joka näytti liittyvän imurointiin ja hyttysiin, mutta en kyllä tajunnut yhtään mitä hän oli vailla. Kaivoin sitten Google Translaten esille ja kirjoitin, että asunto ei ole minun. Näytti niin kuin mies ei olisi ymmärtänyt sitäkään, vaikka tiesin omalla kehnolla espanjallani käännöksen olevan oikein. Tässä kohtaa päätin sitten soittaa Leinylle ja annoin luurin miehelle. Puhelu kesti melko pitkään ja lopulta mies löi luurin kiinni ja jatkoi samaa elehtimistä. Ihmettelin miksei Leiny halunnut minua takaisin puhelimeen mutta samalla sekunnilla luuri soikin. Leinyn ekat sanat olivat: “Joko se mies häipyi sieltä?” Olin hetken että mitäs helvettiä. Sanoin sitten että tuossahan tuo selittää enkä ymmärrä yhtään. Leiny kertoi miehen vaatineen rahaa ja katkaisevansa vedet mikäli ei makseta ja että kaveri kuulosti hänenkin mielestään känniseltä. Ja sen jälkeen pyysi minua hätistelemään ukon pihalle ja soittamaan takaisin kun ukko on poissa. Niinpä sanoin vaan ukolle “no no no” ja tein kansainvälisiä “suksippas nyt kuhveikkoon siitä” -eleitä. Ukko senkun posmitti mutta paineli lopulta pihalle ja löin oven perässä kiinni. Soitin sitten Leinylle ja kerroin ukon lähteneen. Esitin huoleni veden katkaisusta, mutta Leiny totesi vaan ettei ukkeli sellaista voi tehdä. Lupasin kyllä soittaa jos vedet katkeaisivat. Tämä on taas näitä päiviä kun satunnaisia asioita tapahtuu :D Ei voi yrittämisen puutteesta haukkua jos yrittää huijata rahaa uhkailemalla veden katkaisulla :D

Paikka: Havana, Kuuba
Paikallinen aika:
Kirjoittaja:

Ladataan kommentteja Ladataan valokuvia

{{ comment.AuthorName }} @ {{ comment.Published }}

{{ comment.Content }}

Vastaus

{{ comment.Reply }}


Julkaistu kello 2.32

Painelin suihkuun pesemään pois aurinkorasvat - nyt kun vettä vielä tulee. Siellä läträtessä kuulin puhelimen soivan. Arvelin, että se on kuitenkin Leiny ja voin soittaa hänelle takaisin kun saan saippuat huuhdeltua pois. Puhelin vaan jatkoi pirinäänsä ja mietin, että nyt taitaa olla jotain oikeaa asiaa. Huuhtelin hätäisesti saippuat pois ja juoksin puhelimeen. Leinyhän se oli. Edellisen episodin aikana hän ei ollut kotonaan ja tästä syystä oli tullut huoli siitä, että mikä juoppo täällä oikein juoksee rappukäytävässä. Hän oli soittanut seinänaapurille ja mies oli käynyt myös siellä. Kuulemma jannu oli kuin olikin ollut valtion työntekijä, joka käy nähtävästi torstaisin tarkastamassa ja puhdistamassa suihkut mahdollisista hyttysistä. Ainut vaan että tänään on maanantai ja mies oli kännissä kuin käki. Naapuriki oli miehen tunnistanut mutta antanut potkun persuksille. Leiny oli selittänyt puhelimessa miehelle, että asunnossa on turisti vuokralla. Mies oli vaan sanonut, että minun pitäisi maksaa hänelle ja kun Leiny oli ärähtänyt että nyt Alejandro prkl niin ukko oli lyönyt luurin korvaan. Normiperus! Olikohan hyttysimurimiehellä (Kuubalainen supersankari!) jäänyt viikonlopulta vähän käsiryyppy päälle :D Noh, jospa episodi olisi nyt ohi. Nyt kun olo on raikas niin voisi tepastella puistoon ja sitten kuuntelemaan musiikkia ja ehkäpä juomaan drinksu. Toivottavasti on vähemmän äkäistä tavaraa kuin se eilinen mojito, hyh!

Paikka: Havana, Kuuba
Paikallinen aika:
Kirjoittaja:

Ladataan kommentteja Ladataan valokuvia

{{ comment.AuthorName }} @ {{ comment.Published }}

{{ comment.Content }}

Vastaus

{{ comment.Reply }}


Julkaistu kello 3.57

Puistoon mennessä kuulin, että määränpääravintolassa soi rumbaryrmit live-pändin toimesta. Kävin kuitenkin ensin puistossa hoitamassa nettiasiat ja sitten vasta rinksulle. Tosi vitsikästä kun Suomessa on tottunut siihen että jengi kulkee aina luuri kourassa, mutta täällä nämä puistot ovat ainut paikka jossa samaa voi nähdä. Kodikasta :D Nyt on paikka enemmän minun mieleen. Mukava fiilis, leppoisaa musaa ja erinomaisen hyvä piña colada nenän edessä. Mika hyväksyy!

Paikka: Havana, Kuuba
Paikallinen aika:
Kirjoittaja:

Ladataan kommentteja Ladataan valokuvia

{{ comment.AuthorName }} @ {{ comment.Published }}

{{ comment.Content }}

Vastaus

{{ comment.Reply }}


Julkaistu kello 14.42

Kyllä on jetlag sitkeässä. Heräsin taas joskus keskellä yötä ja loppuyö menikin sitten enemmän ja vähemmän pyöriessä. Noh, ainakin siinä on se hyvä puoli että huominen aamulähtö on helpompi :D Nyt on suihkussa käyty ja ajattelin pistäytyä taas puistossa. Ysiltä sitten aamupala ja puolen päivän aikaan muutto. Tästä se päivä käynnistyy!

Paikka: Havana, Kuuba
Paikallinen aika:
Kirjoittaja:

Ladataan kommentteja Ladataan valokuvia

{{ comment.AuthorName }} @ {{ comment.Published }}

{{ comment.Content }}

Vastaus

{{ comment.Reply }}


Julkaistu kello 18.05

Leiny ja Alex (jonka oikea nimi on muuten Eduardo) toivat aamupalan sovitusta ja varmistelin samalla tulevia asioita. Huone johon puolen päivän aikaan siirryn on jonkin Rosabelan asunnossa. Ja se tosiaan on vain huone eikä koko asunto, mutta minulla pitäisi olla siellä oma kylpyhuone. Viñalesissa majapikka on nimeltään La carreta de Juanry. Paikassa on kolme huonetta omilla kylpyhuoneilla ja samassa yhteydessä toimii baari-ravintola. Paikan omistajan nimi on… *rumpujen pärinää* … Juanry! Sain Leinyltä kaverin käyntikortin jossa on myös hänen puhelinnumero. Juanryn pitäisi olla minua Viñalesin asemalla vastassa ja jos ei ole, kyseessä on Leinyn mukaan niin pieni kylä että voin kysellä kaveri paikallisilta ja joku kyllä tuntee hänet ja soittaa perään. Suurin jännipaikka tällä hetkellä on huominen aamu. Bussi lähtee yhdeksältä mutta minun pitäisi olla paikallisen bussiyhtiön (Viazul) asemalla tuntia ennen. Matkaa on sen verran että sinne olisi saatava autokyyti, mutta eilinen yritys ei lupaillut kauhean hyvää. Pyysin Leinya käyttämään suhteitaan ja kyselemään jos löytyisi joku autollinen kaveri joka voisi tulla minut noukkimaan aamulla. Hän lupasi selvittää asiaa ja palailee myöhemmin asiaan. Jos tämä ei järjesty niin sitten painun varmaan jo seitsemän aikaan tien laitaan pysäyttelemään autoja. Leiny oli kyllä luottavainen sen suhteen, että satunnainen taksikyytikin järjestyy kunhan vaan pysäytän autoja joissa ei ole muita matkustajia ja sanon suoraan, että maksan 3 pesoa suorasta kyydistä. Seitsemän aikaan aamulla näitä tyhjiä autoja pitäisi kyllä olla liikenteessä. Pitää heittää naamalle surkein mahdollinen ilme ja laittaa laukku ja reppu näkyvästi esille niin ehkä joku auttaa idioottituristia hädässä :D Tunnin päästä Leiny ja Alex tulee tänne ja auttavat minua roudaamaan kapsäkkini uuteen paikkaan. Koska matkaa on vain pari korttelia, muutto hoituu ihan vaan kävellen. Matkalaukku ja reppu onkin jo pakattu!

Paikka: Havana, Kuuba
Paikallinen aika:
Kirjoittaja:

Ladataan kommentteja Ladataan valokuvia

{{ comment.AuthorName }} @ {{ comment.Published }}

{{ comment.Content }}

Vastaus

{{ comment.Reply }}


Julkaistu kello 19.21

Leiny ja Alex tulivat sovittuun aikaan. Sain vielä kaikki heidän yhteystietonsa sähköpostista Facebook-tunnukseen asti. Sen jälkeen Leiny jäi tekemään siivousta ja Alex lähti kaveriksi roudaamaan matkalaukkua. Ja kun sanon kaveriksi niin tarkoitan, että hän kantoi sen yksin :D Matkaa oli kuitenkin reilu kolme korttia, mutta ihan se näppärästi kävelemällä hoitui. Varsinkin kun Alex roudasi matkalaukun. Perillä odottikin sitten oma huone jonka vieressä oli vessa. Onneksi Alex hoiti siinä perusjutut ja samalla selvisi, että autokyytikin järjestyi huomiselle 7:30. Ai että minä tykkään reissuissa kun asiat menee ensin perssiilleen mutta sitten kaikki kuitenkin järjestyy! Noh, ehken vielä liikaa hehkuttele. Eihän sitä tiedä vaikka autokyyti jäisi aamulla tulematta, myöhästyn bussista ja niin edelleen :D Minä en nyt ihan tarkalleen tiedä miten tämä majoitus toimii. Täällä juuri kukaan ei tunnu puhuvan englantia kuin korkeintaan välttävästi. Sain kuitenkin avaimen sekä huoneistoon että alaoveen, mutta näköjään omaa huonetta ei saa lukittua muuten kuin sisäpuolelta. Se vähän häiritsee. Hintaa tällä on 30 pesoa eli noin 24 euroa. Maksuakaan kukaan ei vonkunut joten ehkä hoidan sen aamulla samalla kun palautan avaimet. Paikan omistajamummeli näyttäisi asuvan kerrosta alempana. Paikan piha näytti varsin vehreältä joten arvelin, että ehkä täällä saisi ikkunastakin jonkinlaista näkymää. Ikkunan edessä oli vihreä verho ja kun raotin sitä niin tajusin, ettei verho ollutkaan vihreä. Ikkuna oli peitetty vihreällä kalvolla ja toisella seinällä olevat ikkunat vaalealla mattakalvolla. Ei tarvitse maisemia ihastella täälläkään :D Nyt kun säädöt on taas säädetty niin taidan hypätä puistoon ja postailla nämä kirjoitukset. Ehkäpäs käyn jossain samalla drinksulla. Puistoon on tästä onneksi yhtä lyhyt matka kuin edellisestäkin paikasta joten siihen ei tullut muutosta. Tämä talo näyttäisi olevan tiellä 20 teiden 17 ja 19 välissä. Koitan pistää kartan näyttämään oikeaa sijaintia.

Paikka: Havana, Kuuba
Paikallinen aika:
Kirjoittaja:

Ladataan kommentteja Ladataan valokuvia

{{ comment.AuthorName }} @ {{ comment.Published }}

{{ comment.Content }}

Vastaus

{{ comment.Reply }}


Julkaistu kello 21.54

Päätin ottaa tämän päivän vaan rentoillen. Mahassa tuntuu se tyypillinen matkaärvötys mikä minulle tulee aina muutaman päivän reissussa olon jälkeen ja menee ohi muutamassa päivässä. Olen aina olettanut, että kyse on vaan siitä että kroppa kamppailee vieraan bakteerikannan kanssa. Toivotaan että näin on eikä varpusparvet ala lennellä. Muussa tapauksessa tiedossa on huikean jännä bussimatka. Onneksi on Imodiumia mukana varpusia varten :D Tulin syöpöttelemään tuttuun ravintolaan jossa olin eilenkin. Ei jaksanut auringon paahtaessa nähdä vaivaa uuden paikan etsimiseen. Täällä on kaiken lisäksi pirun hyvät ruoat! Päätin testata paikan pasta-annokset. Ei tullut pettymystä taaskaan. Itse asiassa oli niin hyvä annos että joutu ottamaan piña coladan jälkkäriksi. Hups! Huomasin myös, että tarjolla on tanssi-, perkussio- ja kokkikursseja sekö majoitusta. Telkkarissa pyörii paikan mainosvideo ja hienolta kyllä vaikuttaa. Nimi on El Cimarron ja löytyy tästä 19 ja 14 kadun kulmasta. Oman fiiliksen pohjalta voin suositella!

Paikka: Havana, Kuuba
Paikallinen aika:
Kirjoittaja:

Ladataan kommentteja Ladataan valokuvia

{{ comment.AuthorName }} @ {{ comment.Published }}

{{ comment.Content }}

Vastaus

{{ comment.Reply }}