Kaakkois-Aasia 2015
perjantai 13. helmikuuta 2015


Julkaistu kello 6.45

Yöllä sateli vettä ja heräsin peltikattoon ropiseviin pisaroihin. Sain kuitenkin uudelleen unta, mutta heräsin kun koirat saivat jonkun haukkumisvimman keskellä yötä. Selvisin kuitenkin myös siitä ja jatkoin uniani, kunnes minuutin tarkka herätyskukko alko rääkyä. Taisi herättää eilen tismalleen samaan aikaan, muutaman minuutin ennen kännykän herätystä. Aamupalaksi banaanilettuja ja sen jälkeen veneelle. Kohteeksi oli valittu paikat, jossa on hyvä todennäköisyys nähdä lisää haita. Briiffauksessa opas sanoi, että paikassa on virtausta kahteen suuntaan ja että mennään ensin virran mukana ja sitten jäädään tutkimaan ympäristöä paikkaan jossa virrat kohtaavat. Veteen hypätessä tajusin kuinka helkutin kovasta virrasta olikin kysymys. Siellä ei kirjaimellisesti ollut mitään tehtävissä, ainoastaan alaspäin oli yritettävä päästä ja olla törmäilemättä mihinkään. Olin jo ennen sukellusta sanonut oppaalle, että jos pää alkaa yhtään temppuilla vedessä niin nousen pintaan enkä yritä väkisin tai ajan kanssa mennä alaspäin. Sukelluksen alussa opas kyseli onko kaikki OK ja vielä siinä vaiheessa meni hyvin. Kymmenen metrin kohdalla ei sitten mennytkään. Koitin päätä asettumaan ja tasata painetta, mutta orastava kipu otsalohkossa ei ottanut asettuakseen. Egyptin pääkipu oli vielä tuoreessa muistissa, joten näytin oppaalle että tämä oli tässä ja painuin pintaan. Sukellukselle tuli pituutta 5 minuuttia ja siitä kolme minuuttia meni turvapysähdykseen. Minun osalta sukellukset ovat tässä. Todennäköisesti ongelma juontaa juurensa epämääräisestä flunssasta, joka minulle yritti puskea päälle ennen lähtöä, mutta jota ei sitten koskaan kunnolla tullut. Vituttaa, koska tämä oli yksi odotetuimpia kohteita ja olin kuullut niin paljon hyvää Bunakenin sukelluksilta. Nyt näistä jäi käteen vain keskikertainen pintaraapaisu. Loppureissun hengailin vaan veneessä ja odottelin, että muut selviävät sukelluksilta. Majapaikassa pääsi heti suihkun kautta syömään ja nyt oli ehdottomasti reissun parhaat mätöt. Siinä lounaan jälkeen juttelin paikan omistajan Svenin kanssa ja kerroin sukellustilanteen. Hän kertoi, että hänellä oli aikaisemmin ollut flunssa ja minkäänlainen sukeltaminen ei onnistunut kolmeen kuukauteen sen jälkeen. Kaikki röörit olivat niin täynnä räkää mikä ei ottanut irrotakseen, että paineen tasaus ei vaan onnistunut. Jutellaan vielä illalla uudestaan, mutta alustavasti sovittiin että lähden täältä huomenna. Sven vinkkaa minulle jonkun hyvän majapaikan Manadosta ja järjestää huomiselle vene- ja autokyydin.

Paikka: Bunaken, Indonesia
Paikallinen aika:
Kirjoittaja:

Ladataan kommentteja Ladataan valokuvia

{{ comment.AuthorName }} @ {{ comment.Published }}

{{ comment.Content }}

Vastaus

{{ comment.Reply }}


Julkaistu kello 15.33

Hommat etenee! Iltapäivällä pööpöilin kameran kanssa ja odottelin auringonlaskua saapuvaksi. Koitin räpsiä jotakin kliseisiä postikorttikuvia, mutta koska en ole siirrellyt kuvia vielä koneelle niin minulla ei ole hajuakaan mitä niistä syntyi. Siinä joku tovi ennen illallista Sven tuli vastaan ja käytiin jutustelemassa jatkoplääneistä. Lähden huomenna eikä minulta laskuteta tämän päivän viiden minuutin sukellusta. Oikein hyvä! Aamulla hyppään nähtävästi samaan veneeseen sukeltajien kanssa ja kun sukeltajat on viskattu jorpakkoon, vene lähtee kiikuttaa minua Manadoon. Satamassa minua pitäis olla vastassa joku jannu ja jos ei ole, venemiehellä on hänen numero. Jannu kuskaa minut sitten keskustaan ja voin tsekata parit hotellit jotka Sven osasi nimetä. Huono juttu oli se, että taas kerran lupailtiin luottokorttia toimivana maksuvälineenä, mutta eipä se tietenkään täällä toimi. Voitte vaan arvata, että monellako on varattuna käteistä massia viikon tai parin sukelluksille ja asumisille. Kolmen päivän rykäyksestä tuli 2,1 miljoonan rupian lasku joka sekin on jo melkoinen nippu seteleitä. Itselläni oli mukana vain 1,5 miljoonaa, josta luovutin miljoonan sukelluskerholle. Loput pidän itselläni hätävarana huomista varten. Kuskin pitäisi heittää minut ensiksi automaatille, josta voin nostaa loput 1,1 miljoonaa ja maksaa suoraan kuskille. Huomenna lähden siis kohtuu perseaukisena kaupunkiin, jossa minulla ei ole majapaikkaa ja jota en tunne juuri lainkaan. Kun katsoo kuinka hyvin matkan tähän astiset suunnitelmat ovat onnistuneet, niin onnistumisen edellytykset ovat tässä selvästikin korkealla! Illallisen jälkeen keräilin toisen suomalaisen kokemuksia Filippiineiltä ja sain hyviä kohteita joita voi harkita. Kaikki liittyivät oikeastaan sukellukseen, mutta mitä paikoista lueskelin ja juttu kuuntelin, on niissä muutakin tekemistä. Nyt makkoomaan. Aamulla hyvissä ajoin ennen seiskaa ylös, hakemaan sukelluskamat rannasta ja sitten rinkka kiinni ja menoksi!

Paikka: Bunaken, Indonesia
Paikallinen aika:
Kirjoittaja:

Ladataan kommentteja Ladataan valokuvia

{{ comment.AuthorName }} @ {{ comment.Published }}

{{ comment.Content }}

Vastaus

{{ comment.Reply }}


Julkaistu kello 16.06

Rinkka jotakuinkin pakattu. Aamulla aamupala nassuun ja sitten nokka kohti Manadoa. Siellä koitan löytää sitten majapaikan. Onneksi on kuski ja muutama kohde tiedossa :D

Paikka: Bunaken, Indonesia
Paikallinen aika:
Kirjoittaja:

Ladataan kommentteja Ladataan valokuvia

{{ comment.AuthorName }} @ {{ comment.Published }}

{{ comment.Content }}

Vastaus

{{ comment.Reply }}