Indonesia 2019
maanantai 9. joulukuuta 2019


Julkaistu kello 0.30

Täydellinen yö! Unta tuli riipaistua yli kahdeksan tuntia ja olo on mukavan virkeä heti aamusta. Toivottavasti unirytmin siirtäminen onnistui ihan kertayrityksellä. Ei niin kovin yllättäen täällä ei sängyssä ole paksuja peittoja joten oli pieni virhe jättää nukkuessa ilmastointilaite 22 asteeseen. Täytyy laittaa se ensi yöksi lämpimämmälle niin ei ole niin viileä nukkua ja tottuu paremmin näihin löylyihin. Aamupalaa tässä majapaikassa on tarjolla 07:00 - 10:00. Ehditään tässä rauhassa tehdä aamutoimet ja mennä sitten syömään. Minun on oltava sukelluskerholla kahdeksan aikaan niin ehditään katsoa märkäpuvut ja muut vimpaimet kasaan ennen kuin lähdetään reissun ensimmäisille sukelluksille.

Paikka: Lembongan, Indonesia
Paikallinen aika:
Kirjoittaja:

Ladataan kommentteja Ladataan valokuvia

{{ comment.AuthorName }} @ {{ comment.Published }}

{{ comment.Content }}

Vastaus

{{ comment.Reply }}


Julkaistu kello 9.02

Alunperin pelkästään minun oli tarkoitus mennä veneelle, mutta siinä aamutouhuja tehdessä Outi keksi että hänkin voisi tulla mukaan snorklaamaan. Vedettiin majapaikassa omeletit sekä kahvit ja teet aamupalaksi ja sen jälkeen suunnattiin yhdessä sukelluskerholle. Siellä Outi otettiinkin ilomielin vastaan ja samalla kun Outi täytteli terveystietolappusia niin minä katselin itselleni varusteet kasaan. Sen jälkeen Outi teki saman tempun ja sittenpä sitä lähdettiinkin merelle. Mukana oli meidän lisäksi vain yksi mimmi joten vetten äärellä oltiin pienellä veneellä jossa ei ollut vessaa. Sukelluspaikkaan matka kesti noin vartin. Meidän sukellusporukka hyppäsi veteen ensin ja Outi hyppäsi veteen meidän perässä ja hengaili kapteenin kanssa veneellä meitä odotellessa. Toinen sukellus tehtiin eri kohteella mutta sinnekään ei tarvinnut körötellä kuin vajaat 10 minuuttia. Täällä käytännössä kaikki sukelluskohteet ovat tässä saarten lähettyvillä. Sukelluksilla näkyi taas kaikenlaista. Koitan koostaa niistä jossain kohtaa jonkinlaista videota, mutta en tee tällä kertaa mitään päivittäistä videota niin kuin Australiasta. Päivän kohokohta oli jättimäinen kilpikonna jota ei taas kiinnostanut maailman meno yhtään. Ui suoraan minua kohti eikä tuntunut olevan minkäänlaista aikomusta väistää joten minun piti. Outikin tykkäsi päivästä ja snorklailut tuntuivat maistuvan. Paljon fisuja! Ensimmäisellä snorklaillu oli huolta siitä että seuraako veneen kapteeri Outin menoa ja tästä syystä Outi ei tohtinut lähteä kovin kauaksi veneestä. Toisella sukelluksella samaa ongelmaa ei enää ollut, hehe. Ainut negatiivinen puoli päivässä oli se vessan puuttuminen koska mereen kuseksiminen ei ilmeisesti niin vaan onnistukaan :D Sukellusten jälkeen täyttelin sukelluslokin ja istuskeltiin hetki sukelluskerholla. Nähtiin myös Andrea jolta saatiin sähköpostin kautta paljon neuvoja ja vastauksia kysymyksiin. Hän myös hoiti meille lauttaliput ja majapaikan. Meripäivän jälkeen hypättiin vielä majapaikan altaaseen lillumaan ja sitten olikin suihkun aika. Ihmettelin kun suihku kusee vettä onnettomalla paineella eikä sieltä meinaa tulla kuumaa vettä. Selvittelin sitten jälkeenpäin asiaa majapaikan ukkelilta ja syy oli varsin selkeä: hän oli pistänyt pumpun pois päältä :D

Paikka: Lembongan, Indonesia
Paikallinen aika:
Kirjoittaja:

Ladataan kommentteja Ladataan valokuvia

{{ comment.AuthorName }} @ {{ comment.Published }}

{{ comment.Content }}

Vastaus

{{ comment.Reply }}


Julkaistu kello 11.31

Käytii tsekkaamassa aivan naapurissa olevan sukelluspuljun majapaikka koska siellä järjestetään joogatunteja joka torstai pitäisi olla myös paholaisrauskujen tutkija kertomassa otuksista. Pitänee käydä koeponnistamassa molemmat. Sen jälkeen ujo nälkä hätisteli porsaat taas ruoan äärelle. Käveltiin päätiellä sijaitsevaan ravintolaan joka ruokalistaa plärätessä osoittautui italialaiseksi. Minä tilasin pestokanaa ja Outi jonkun hillittömän kokoisen kana-pekoni-leipä-hässäkän. Banaanipirtelönkin olisin ottanut mutta eipä heillä ollut. Outi tilasi kokeeksi Bintang Radler -nimistä juokaa joka on siis jonkinlaista sitruunaolutta. Minäkin sitä maistelin ja nyt taisi löytyä se olut jota minäkin pystyn juomaan ja mahdollisesti vielä nautin siitä. Koska banaanipirtelövajarit oli edelleen päällä niin suunnistettiin rantabaariin josta sain kaipaamani annoksen. Om nomm!

Paikka: Lembongan, Indonesia
Paikallinen aika:
Kirjoittaja:

Ladataan kommentteja Ladataan valokuvia

{{ comment.AuthorName }} @ {{ comment.Published }}

{{ comment.Content }}

Vastaus

{{ comment.Reply }}


Julkaistu kello 15.04

Oltiin sovittu, että tavattaisiin sukelluskerholla kuuden aikoihin koska olin aikaisemmin päivällä lupautunut mukaan yösukellukselle. Tepsuteltiin Outin kanssa sovittuun aikaan kerholle ja välittömästi kävi selväksi että ajankohta oli liian aikainen yösukellukselle. Siinä sitten odoteltiin auringon laskeutumista ja rapsuteltiin ystävällistä koiraa. Lopulta päästiin veneelle mutta siellä sukellusopas alkoi ihmetellä että missä on veneen kippari. Sen perään sitten soiteltiin mutta lopulta saatiin sekin ukkeli matkaan. Tässä vaiheessa kello oli jo lähempänä seitsemää mutta sukeltamaan kuitenkin päästiin. Vedessä oli luonnollisesti pilkkopimeää joten siellä mentiin taskulampun valossa. Paljon näkyi kaikenlaista mutta en ottanut kameraa mukaan kun olisi loppunut kädet kesken. Erikoisimmat löydöt oli spanish dancer jota voitte googlettaa jos kiinnostaa nähdä millainen liero on kyseessä. Joku todella kummallinen rapu tms tuli myös vastaan mutta sen tarkempi selvittely jää huomiselle. Sukellusten aikana Outi olikin hiippailut takaisin majapaikkaan jonne minäkin suuntasin heti kun veneestä pääsin. Huomenna ollaan taas kumpikin veneellä koska käytössä on iso vene jonne Outikin halusi mukaan. Siellä pitäisi olla Outin lisäksi myös muita snorklaajia. Nyt alkaa kyllä taas lyhty vilkkua siihen malliin että tässä saa kohta pistää unille. Varsin hyvin tässä on päässyt uuteen unirytmiin mutta kyllä sen silti huomaa että kroppa taistelee vielä vähän vastaan. Liitteenä on kuvia illan sukellukselle lähdön lisäksi päivän eläinkavereista.

Paikka: Lembongan, Indonesia
Paikallinen aika:
Kirjoittaja:

Ladataan kommentteja Ladataan valokuvia

{{ comment.AuthorName }} @ {{ comment.Published }}

{{ comment.Content }}

Vastaus

{{ comment.Reply }}