Indonesia 2019
torstai 12. joulukuuta 2019


Julkaistu kello 0.49

Hyvää huomenta Nusa Lembongan, huutavat kukot, jäkättävät gekot, kujertavat pulut ja haukkuvat koirat! Täällä ollaan taas herätty uuteen aamuun ja kohta pitäisi lähteä aamupalalle. Outi muisteli eilen, että tänään olisi tarjolla joogaa mutta päivät olivatkin menneet sekaisin ja haluttua joogaa ei ollutkaan tarjolla. Tiedossa lienee shoppailua, viinin/radlerin siemailua ja auringon palvontaa. Minun aktiviteeteissa ei ole mitään uutta: sukeltamaan hop! Tässä on vielä video ensimmäiseltä kolmelta päivältä. Se on isolta osin sukellusta kuten eilen tuli mainittua, mutta näkyy siinä vähän kuvaa pinnaltakin.

Paikka: Lembongan, Indonesia
Paikallinen aika:
Kirjoittaja:

Ladataan kommentteja Ladataan valokuvia

{{ comment.AuthorName }} @ {{ comment.Published }}

{{ comment.Content }}

Vastaus

{{ comment.Reply }}


Julkaistu kello 8.06

Päivän meriretki piti hoitaa isolla veneellä, mutta sepä olikin vaihtunut pikaveneeseen. Syynä oli täällä järjestettävä jonkinlainen hyväntekeväisyysurheilutapahtuma. Ilmeisesti triathlon ilman pyöräilyä ja osa tästä poppoosta oli vuokrannut sukelluskerhon venettä omiin tarkoituksiinsa. Onnea ja menestystä triathloniin näissä löylyissä! Ensimmäinen kohde oli Crystal Bay joka on myös veden äärellä olevan rannan nimi. Kohde ei ollut erityisen innostava ja merenkäyntikin oli kovinta tähän mennessä. Veden alla virta/aallot viskeli puolelta toiselle ja iso osa keskittymisestä meni vaan etenemiseen. Jännittävin näky oli peacock mantis shrimp joka lymyili ikävä kyllä kiven kolossa niin en saanut siitä kunnollista kuvaa. Otus on kuitenkin sen verran vekkulin näköinen että kannattaa laittaa googlen kuvahakuun :) Sukellusta söi myös se, että mukana ollut nainen kuului tähän kategoriaan jonka ympäristön havannointikyky on ihan täysi nolla. Mamma poukkoili miten sattui, törmäili muihin ja huitoi räpylöillä kanssasukeltajia naamaan. Ja luonnollisesti kun jotain otusta käytiin katsomassa niin siitä lähdettiin hiekka pölisten niin että muille ei jää mitään katsottavaa. Seuraava sukellus oltiin samassa paikassa jossa sukellettiin ensimmäisenä päivänä. Aivan huikean näköistä vedenalaista maisemaa ja onnistuin bongaamaan sieltä myös mustekalan. Eikä tietysti pidä unohtaa lukuisia kilppareita joita näki tälläkin kertaa. Ymmärsin pysyä riittävän kaukana poukkoilevasta mammasta niin siitäkään ei tullut riesaa. Sillä välin kun minä sukelsin niin Outi kävi shoppailemassa. Shoppailu kuljetti pääkatua pitkin saaren pohjoispäähän. Mukaan näytti tarttuvan keltaiset bikinit, snacksejä ja vähän muitakin tarpeellisia juttuja mitä nyt täällä majapaikassa voi tarvita. Kätevää minulle! :D Vaatteiden sovittaminen tapahtui kuulemma vähän missä sattuu sovitustiloissa. Välillä paikat muistuttivat varastohuoneita ja välillä ei ollut valoja eikä ilmastointia. Pienten pulujen lisäksi täältä löytyy myös ihan merkkiliikkeitä. Tokee-gekkoja ei täällä juuri näe muuta kuin rakennusten rakenteissa, mutta Outi onnistui bongaamaan (kuolleen) gekon keskeltä tietä. Mikähän sen on sinne vienyt... Tänään pitäisi olla 18:30 majapaikan viereisessä puljussa jonkinlainen paholaisrauskuista kertova esitys jonka saattaa pitää sama tutkijamimmi johon törmäsin pari vuotta sitten täällä ollessa. Silloin show oli ihan vaan yksittäinen juttu mitä ei mainostettu missään, mutta ilmeisesti suosio oli sen verran suuri että siitä tuli pysyvä ohjelmanumero.

Paikka: Lembongan, Indonesia
Paikallinen aika:
Kirjoittaja:

Ladataan kommentteja Ladataan valokuvia

{{ comment.AuthorName }} @ {{ comment.Published }}

{{ comment.Content }}

Vastaus

{{ comment.Reply }}


Julkaistu kello 11.31

Lähdettiin syömään ja käytiin samalla varmistamassa illan merishow. Kävikin ilmi, että juuri tänä torstaina sitä ei olekaan vaan se järjestetään viereisellä Nusa Penidan saarella. Samalla selvisi ettei se olekaan minkään yhden tyypin järjestämä vaan taustalla on Marine Megafauna Foundation. Joko tällä ei ole mitään tekemistä parin vuoden takaisen esityksen kanssa tai sitten se on paisunut ihan toisiin mittasuhteisiin, hehe. Jatkettiin siitä minun vanhaan suosikkiravintolaan, Maria's Boemboe Bali Warungiin, jonne yritettiin eilenkin. Ravintola ei kylläkään sijaitse enää samassa paikassa kuin taannoin mutta lähellä silti. Tällä kertaa pulju oli auki ja saatiin tilattua paistetut nuudelit ja riisit kanalla. Välittömästi kun kauhaisin mäskiä suuhuni niin muistin miksi tykkäsin paikan ruoista. Huiiiikean hyvää! Paikassa hyöri myös pari koiraa joista toisesta saatiin varsin nopeasti kaveri :D Jälkkäriksi Outi söi friteerattua ananasta ja minä paikallisen erikoisuuden nimeltään Kolak. Se on käytännössä kookosmaidossa ja palmusokerissa uivia kurpitsan ja banaanin palasia. Hämmentävää mutta hyvää :D

Paikka: Lembongan, Indonesia
Paikallinen aika:
Kirjoittaja:

Ladataan kommentteja Ladataan valokuvia

{{ comment.AuthorName }} @ {{ comment.Published }}

{{ comment.Content }}

Vastaus

{{ comment.Reply }}


Julkaistu kello 13.55

Mentiin taas rantaan pällistelemään auringonlaskua. Siinä samalla hurahti pari Bintang Radleria ja Outi siemaili lasillisen viiniä ja paikallista siideriä. Koirajengi sekoili ja päästiin rapsuttelemaan ihan pientä koiranpentua. Tänään oli ensimmäinen ilta kun taivas oli pilvissä ja ukkonen jyrisi. Täällä ihmiset odottelivat sateen tuloa, mutta sitä ei kuitenkaan tullut. Oletettavasti Balin puolella on satanut mutta Lembongan säilyi tänäänkin kuivana. Yritin saada kameralla pidemmän ja paremman auringonlaskuvideon aikaiseksi. Siinä kameraa sammutellessa muisti mieleeni yksi videokuvaamisen perussääntö: saat paljon parempaa materiaalia kun laitat kameran päälle. Tämäniltainen auringonlaskuvideo on kuin Lembonganin sade.

Paikka: Lembongan, Indonesia
Paikallinen aika:
Kirjoittaja:

Ladataan kommentteja Ladataan valokuvia

{{ comment.AuthorName }} @ {{ comment.Published }}

{{ comment.Content }}

Vastaus

{{ comment.Reply }}