Indonesia 2019
keskiviikko 11. joulukuuta 2019


Julkaistu kello 0.57

Huomenta! Koitettiin nukkua viime yö ilman ilmastointia mutta eihän siitä mitään tullut. Varsin nopeasti sai herätä siihen kun hiki valui. Eipä sitten muuta kuin ilmastointilaite päälle ja sen jälkeen olikin ihan hyvä. Mitää pakkasta tuo laitos ei huoneesta tee sillä ollaan asetettu se +27 asteeseen mutta se on juuri sopivasti siihen että on mukava nukkua. Joissain majapaikoissa on aikaisemmilla reissuilla ollut sitä ongelmaa, että ilmastointi pöhisee suoraan sänkyyn ja sitten on kurkku kipeänä mutta täällä sitä ongelmaa ei onneksi ole. Laitteen saa vielä puhaltamaan ylöspäin niin viileä ilma putoaa sieltä mukavasti niskaan. Outi jääkin tänään maihin rentoilemaan. Minä painun tuttuun tapaan merelle sukeltamaan. Vaan nyt on painuttava aamupalalle niin saa pakollisen aamukahvin ennen kuin suunnistaa sukelluskerholle.

Paikka: Lembongan, Indonesia
Paikallinen aika:
Kirjoittaja:

Ladataan kommentteja Ladataan valokuvia

{{ comment.AuthorName }} @ {{ comment.Published }}

{{ comment.Content }}

Vastaus

{{ comment.Reply }}


Julkaistu kello 10.43

Kylläpä se päivä taas hurahti! Minun sukellusreissun lähtö viivästyi hiukan koska pari aussinaista kävivät aamusukelluksella ja jouduttiin odottelemaan heidän paluuta. Matkaan kuitenkin päästiin ja ensimmäinen sukellukohde oli sen verran kaukana että sinne meni melkein tunti körötellessä. Paikka oli jälleen kerran huikean hieno ja nähtiin useampi konna. Erikoisin löytö oli jättimäinen lepakkokalaparvi. Jo yhden sellaisen näkeminen on huikeaa mutta kymmenien näkeminen oli jotain sellaista mihin en ole aikaisemmin törmännyt. Harmillisesti sukellus kesti vain 40 minuuttia sen tavallisen tunnin sijaan. Mukana oli uusi pariskunta joka tykkäsi nähtävästi haukkoa ilmaa meitä muita enemmän. Olen sukeltanut kaikki tähän astiset sukelluksen jenkkimimmin parina ja toinen sukellus tehtiinkin sitten eri ryhmässä jotta saataisiin se tunnin sukellus täyteen. Siinä myös onnistuttiin ja vaikka mitään supererikoista ei näkynytkään niin paljon oli tälläkin sukelluksella kilppareita. Kilpparisukellus on hyvä sukellus! :) Sillä välin kun minä sukeltelin niin Outi levytti majapaikan altaan reunalla aurinkoa palvoen ja välillä altaassa lilluen. Sukellusparini oli mainostanut The Deck -nimistä paikkaa rannan päässä ja Outi reippaana tyttönä käveli sinne viinin juontiin. Lasillisen viiniä maksoi sen 108 000 rupiaa eli noin 7 euroa. Ei se väärin ole! Kun oltiin saatu päivän hiet ja suolavedet huuhdeltua niin ampaistiin syömään. Sen takia tämän päiväkirjankin päivittäminen vähän venähti. Tarkoitus oli ensiksi mennä paikkaan joka oli minulle tuttu parin vuoden takaa, mutta siellä olikin portti suljettu niin mentiin sitten tien toisella puolella olevaan ravintolaan. Kyllä oli taas hyvät mätöt ja Outi sai riipaistua kunnon tuopillisen sitruunajääteetä. Paikasta olisi saanut vähän kaikkea: majoitusta, retkiä, pesulapalvelua, spa ja heillä näytti olevan myös oma vaatekauppa. Sapuskoinnin päälle teppasteltiin vielä kioskille ostamaan ananasjäätelöt ja rapsuttelemaan kissaa joka otti erittäin rennosti. Kuva kertonee paremmin kuin sanat.

Paikka: Lembongan, Indonesia
Paikallinen aika:
Kirjoittaja:

Ladataan kommentteja Ladataan valokuvia

{{ comment.AuthorName }} @ {{ comment.Published }}

{{ comment.Content }}

Vastaus

{{ comment.Reply }}


Julkaistu kello 13.52

Otettiin pieni nollailuhetki ja odoteltiin samalla että aurinko laskisi. Siinä odotellessa koitin kyhätä kasaan jonkinlaista videota kuluneen kolmen päivän kuvailuista. Isolta osinhan se on veden alta, mutta se nyt oli vähän odotettavissakin. Ajattelin laittaa sen yöksi latautumaan ja laitan sen tänne matkapäiväkirjaan huomenna mikäli lataus vaan onnistuu. Kuuden pintaan painuttiin rantaan sukelluskerhon vieressä olevaan ravintolaan ja tilattiin ronskisti Bintang Radlerit. Se olikin sitten varmaan elämäni ensimmäinen kokonainen olutpullo jonka join - jos tuota nyt olueksi voi sanoa. Siinä Bintangia siemaillessa se möllykkäkin lasti horisontin taakse ja koirat sekoilivat rannalla sen minkä ehtivät. Pimeän laskeuduttua hypättiin vielä majapaikan altaaseen ja nytpä tässä joutaakin taas rauhoittua iltaan. Ostettiin Suomesta muutama karkkipussi matkalle mukaan ja nyt oli juuri hyvä hetki avata niistä ensimmäinen.

Paikka: Lembongan, Indonesia
Paikallinen aika:
Kirjoittaja:

Ladataan kommentteja Ladataan valokuvia

{{ comment.AuthorName }} @ {{ comment.Published }}

{{ comment.Content }}

Vastaus

{{ comment.Reply }}