Indonesia 2019
tiistai 10. joulukuuta 2019


Julkaistu kello 1.50

Tänään ei nukuttanut ihan niin pitkään kuin eilen ja heräsin jo kuudelta. Tai no, Outia olisi nukuttanut :D Aamupalalla meitä viihdytti paikan kissa ja koira. Koiraa ei oltukaan vielä nähty mutta sepäs vasta olikin iloinen tapaus. Juoksi meidän luokse niin kuin oltaisiin oltu vanhoja tuttuja. Tuntui olevan myös leikkisä kaveri. Ei vaatinut suurta hökeltämistä että sai karvapersien leikkiin, hehe. Siinä aamupalapöydässä juteltiin parin aussinaisen kanssa jotka ovat tulossa samalle veneelle tänään sukeltamaan. Aamupäivä meneekin taas merellä joten jatketaanpas kirjoittelu iltapäivän puolella.

Paikka: Lembongan, Indonesia
Paikallinen aika:
Kirjoittaja:

Ladataan kommentteja Ladataan valokuvia

{{ comment.AuthorName }} @ {{ comment.Published }}

{{ comment.Content }}

Vastaus

{{ comment.Reply }}


Julkaistu kello 9.01

Vesipetopäivä takana! Sukelluskerholla ei tarvinnut tehdä muuta kuin varmistaa että kaikki romut olivat kasassa. Siinä oli kuitenkin sen verran aikaa että ehdin katsoa kalakirjasta mikä oli eilen nähty fossiilin näköinen otus. Sieltähän se kirjasta löytyi ja jonkin sortin hummeri se oli - en löytänyt uutta kalalajia :D Matka ensimmäiselle sukelluskohteelle kesti vajaat 30 minuuttia. Aurinko porotti pilvettömältä taivaalta joten kyllä siellä kelpasi aurinkokannella pötkötellä säkkituoleissa. Mukana oli tällä kertaa kolme sukellusryhmää sekä yksi snorkkeliryhmä. Ensimmäisen sukelluksen kohokohta oli ehdottomasti mola mola eli sunfish eli möhkäkala. Sain siitä jonkinlaista videotakin, mutta on niin surkeaa etten vaivautunut laittamaan kuvaruutukaappausta tänne matkapäiväkirjaan. Nähtiin kaikenlaista muutakin ja tietysti omia suosikkejani kilppareita. Sillä välin kun minä sukeltelin niin Outi snorklaili pinnalla. Vaikka pinnan alla meno oli rauhallista niin pinnalla ilmeisesti aaltoili sen verran paljon, että yksi snorklaajista alkoi voida huonosti. Outilla ei kuitenkaan ollut mitään ongelmia ja tällä kertaa hänkin näki kilppareita, kyhmyhuulikalan (napoleon wrasse), trumpettikaloja, pallokaloja ja tietysti miljoonia pienempiä kaloja. Sukellusten välillä aika meni leppoisasti aurinkokannella nahkaa käristäen ja syöden. Sukelluskerho tarjoaa joko banaaninlehteen tai paperiin käärityn riisi-nuudeli-hässäkän joka on kyllä juukelin hyvää! Koska ensimmäinen sukellus meni möhkäkalan takia sen verran syvelle niin lorvailtiin sitten hieman pidempään pinnalla ennen seuraavaa sukellusta. Toinen sukellus olikin sitten yhtä kilpikonnahulluttelua. Näin noin kymmenen eri kilpparia ja Outikin onnistui bongaamaan kaksi - yhden kumpaakin lajia joita täällä näkee. Ovat kyllä hurjan sympaattisia otuksia ja mukavia kun niiden vierelle pääsee - kilppareita ei vaan kiinnosta. Toinen kohde oli rauhallisempi myös snorklaajille ja Outikin läträsi vedessä 45-50 minuuttia. Suklauspäivän jälkeen tultiin suoraan majapaikkaan ja pesemään enimmät suolavedet pois. Siinä hiuksia kuivatessa onnistuttiin poksauttamaan paikan sulakekin mutta onneksi täällä on automaattisulakkeet. Outi pääsi myös ihastelemaan punaista ihoaan joka puhkesi kukkaan aurinkorasvasta huolimatta :D

Paikka: Lembongan, Indonesia
Paikallinen aika:
Kirjoittaja:

Ladataan kommentteja Ladataan valokuvia

{{ comment.AuthorName }} @ {{ comment.Published }}

{{ comment.Content }}

Vastaus

{{ comment.Reply }}


Julkaistu kello 13.32

Päivä alkaa selkeästi seurata tuttua ja hyväksi havaittua kaavaa: herää, käy merellä, ota rennosti, syö, ui, mene nukkumaan. Pienen rentoilun jälkeen lähdettiin syömään ravintolaan joka kuuluu tämän majapaikan omistajille. Kyllä oli taas hyvät mätöt ja saatiin heti ravintolaan saavuttua oma vahtikoira jalkoihin. Kuviteltiin kovasti että koira tuli meidän takia mutta saattoihan sillä puhaltavalla tuulettimellakin olla joku vaikutus asiaan. Mee goreng ayamit (paistetut nuudelit kanalla) mahassa oli hyvä jatkaa pääkatua kävellen seuraavaan ravintolaan, jossa minä ryystin oman banaanipirtelöni. Outi puolestaan hengitti sisäänsä vaatimattoman kokoisen mocktailin (kuvassa) sekä pari palloa jäätelöä (mahassa) . Alunperin harkittiin jos oltaisiin menty rantaan yksille katsomaan auringonlaskua, mutta näiden mättöjen jälkeen ei paljon ruoat ja juomat houkutelleet. Niinpä tultiin takaisin majapaikkaan ja vietettiin auringonlasku omalla altaalla ja seurattiin kun gekot sekä majapaikan kissa touhuilivat omiaan. Yksi tokee-gekko meinasi saada paskahalvauksen kun kävin sitä kuvaamassa ja rymisteli hirveällä paukkeella kattorakenteisiin. Tuolla se nyt huutaa ulkona kuin joku vinkulelu. Kissa puolestaan meni nukkumaan pihan suihkulähteeseen (josta ei tule vettä).

Paikka: Lembongan, Indonesia
Paikallinen aika:
Kirjoittaja:

Ladataan kommentteja Ladataan valokuvia

{{ comment.AuthorName }} @ {{ comment.Published }}

{{ comment.Content }}

Vastaus

{{ comment.Reply }}