Indonesia 2017
torstai 20. huhtikuuta 2017


Julkaistu kello 4.00

Takana reilut 10 tuntia unta, joskin yö meni melkoisesti pyörien. Aamulla olo oli kuitenkin jo tuntuvasti parempi. Aloin heti herättyä juoda vettä ja järsiä maissilastuja sekä snickers-patukkaa jotka onnistuin eilen illalla ostamaan. Safkat ja vedet tuntuivat pysyvän sisällä ainakin toistaiseksi. Sukeltamaan en kuitenkaan tänään mene vaan koitan saada vaan itseni elävien kirjoihin. Koska safkat olivat pysyneet sisällä, päätin ottaa majapaikan hintaan kuuluvan aamiaisen niin sai jotain oikeaakin ruokaa. Tuhti omeletti ja tuoremehu ajoi asiansa. Huoneessa tempasin vielä vitamiinijuoman. Eiköhän tämä nyt tästä. Paikka on kyllä kiva. Napsin niitä kuvia kunhan saan energiatasot vähän nousemaan :)

Paikka: Nusa Lembongan, Indonesia
Paikallinen aika:
Kirjoittaja:

Ladataan kommentteja Ladataan valokuvia

{{ comment.AuthorName }} @ {{ comment.Published }}

{{ comment.Content }}

Vastaus

{{ comment.Reply }}


Julkaistu kello 4.01

Nyt on vahva luotto siihen, että kyllä tämä tästä! Olo paranee kohisten kun sai juotua ja syötyä. Kävin tekemässä pienen kävelynkin rannassa ja lötköilin uima-altaalla. Huippua kyllä kun se ärvötysolo on poissa! Tulin nyt syömään lähimpään ravintolaan jonka löysin. Tämä on lähinnä tällainen katos joka muistuttaa jotain vajaa. Erilaiset koiruudet pyörivät jaloissa :D Netti tuntuu pätkivän joten kuvat tulee vähän myöhemmin.

Paikka: Nusa Lembongan, Indonesia
Paikallinen aika:
Kirjoittaja:

Ladataan kommentteja Ladataan valokuvia

{{ comment.AuthorName }} @ {{ comment.Published }}

{{ comment.Content }}

Vastaus

{{ comment.Reply }}


Julkaistu kello 11.08

Vaikea kyllä ymmärtää niitä, jotka pystyvät löhöilemään kaksi viikkoa aurinkotuolissa tekemättä mitään. Nyt jo meinaa pitkästyttää tämä yksi päivä kun vaan öllöttää, hehe. Kävin pyörähtämässä sukelluskerholla varmistamassa, että pääsenkö huomenna sukeltelemaan. Paikan pyörittäjä ei ollut paikalla ja toimistossa notkunut paikallinen sanoi vaan, että huomisen sukellukset on jo täyteen buukattu, mutta minun kannattaa tulla takaisin tunnin päästä kunhan manageri saapuu lounaalta. Kirosin mielessäni toista menetettyä sukelluspäivää tämän nykyisen lisäksi, mutta painuin sitten majapaikan uima-altaaseen lillumaan ja käristämään itseäni auringossa. Pitää olla aika tarkkana tuon auringon kanssa. Kärventää läskit niin hiton herkästi ja käsiin meinaa tulla jotain aurinkoihottumaakin. Lisää rasvaa! Tunnin löllöilyn jälkeen menin takaisin kerholle. Siellä reipas miehulainen ottikin minut vastaan. Kun kerroin, että sukeltamaan pitäisi päästä, niin sain häneltä saman vastauksen: huominen on täyteen buukattu. Mutta kuulemma sen jälkeen olisi tilaa. Sanoin kuitenkin, että laittelin jo tuossa aikaisemmin mailia ja siinä kohtaa Ben kysyi nimeni. Sen kuulutaan muuttuikin ääni kellossa: "Oh, good mate! We have a place fo 'ya!" Voisin väittää, että Ben on australialainen :D Kateltiin siinä minun sertifikaatit ja sukelluslokit läpi ja sen jälkeen sainkin vaan ohjeet hilata ruhoni kerholle kahdeksaksi niin katsellaan siellä sitten varusteet. Seoskaasukurssi on iltapäivän rykäisy, joten se onnistunee mahdollisesti jo huomenna sukellusten jälkeen. Deep Diving -kurssi saattaa mennä ensi viikkoon koska veneet ovat tällä hetkellä niin täynnä. Tämän päivän "pakolliset" lienee nyt hoidettu. Olo on hyvä, joten painun varmaan tovin päästä syömään johonkin. Voisin tosin odottaa tuota auringon laskemista niin voisi samalla ottaa rannasta kliseiset auringonlaskukuvat :)

Paikka: Nusa Lembongan, Indonesia
Paikallinen aika:
Kirjoittaja:

Ladataan kommentteja Ladataan valokuvia

{{ comment.AuthorName }} @ {{ comment.Published }}

{{ comment.Content }}

Vastaus

{{ comment.Reply }}


Julkaistu kello 14.49

Katselin SunCalcilla, että mihin suuntaan ja mihin aikaan aurinko tarkalleen ottaen laskee. Epäilin jo hetken omaa mielenterveyttä kun mietin, että miksi aurinko nousee idästä ja laskee länteen pohjoisen kautta, mutta sitten muistin että niinhän se täällä tosiaan tähän aikaan vuodesta tekee. Talvella se sitten kiertää taas etelän kautta. Mystalgista. Heti kun auringon paahtava polte loppui, ranta täyttyi paikallisista muksuista jotka tulivat mereen ja hiekalle riehumaan. Oli viritelly kameran jalustalle sillä ajatuksella, että saisin merelle ankkuroidusta veneestä mukavan silhuetin laskevan auringon eteen. Penskat keksivät kuitenkin tulla sekoilemaan siihen minun eteen joten suunnitelma muuttui kuin itsestään. Yksi nuorimmista kävi ihmettelemässä ja räveltämässä kameraa. Kovasti oli hänellä asiaa. Mitään en ymmärtänyt, mutta kovin oli tuttavallinen hän. Kun sain palautettua kameran huoneeseen, lähdin etsimään lähellä olevaa ravintolaa josta sain vinkin. Se olikin sitten lähempänä kuin osasin odottaa, vain hieman kauempana kuin aikaisemmin vierailtu paikka. Hyvää oli ruoka sielläkin, mutta ei yltänyt aivan päivällisen tasoon ihan vaan siksi, että aikaisemmassa oli tulisemmat mausteet. Koska pakki on ollut niin hyvänä tänään ja tykkään elää reunalla, niin otin rohkeasti jälkiruoaksi vielä banaanipirtelönkin. Että se oli taas nannaa! Aamulla pitäisi tosiaan olla kahdeksan aikaan sukelluskerhon edessä mikä meinaa sitä, että heräilen varmaan seitsemän aikoihin että ehdin syödä aamupalan. Pitäisi osata mennä tänään aikaisin nukkumaan, mutta tuskinpa tuo onnistuu viime yön 10 h tirsojen jälkeen. Toisin kuin aikaisemmilla reissuilla, minulla ei ole tällä kertaa mukana vedenalaista kameraa. Oma koteloni temppuili pari edellistä reissua joten jätin sen suosiolla kotiin enkä hoksannut ostaa uutta kameraa ja koteloa. Veljeltä olisin varmaankin saanut GoPron lainaksi, mutta unohdinpa sitten senkin. Hyvä minä. Kunhan tässä pääsee sukelluksissa vauhtiin niin vuokraan luultavasti kameran ainakin silloin kun mennään kohteelle, jossa on hyvä mahdollisuus nähdä paholaisrauskuja. Täällä voi nähdä myös möhkäkaloja, mutta vuodenaika on hieman huono niiden näkemiseen.

Paikka: Nusa Lembongan, Indonesia
Paikallinen aika:
Kirjoittaja:

Ladataan kommentteja Ladataan valokuvia

{{ comment.AuthorName }} @ {{ comment.Published }}

{{ comment.Content }}

Vastaus

{{ comment.Reply }}