Indonesia 2017
sunnuntai 16. huhtikuuta 2017


Julkaistu kello 5.44

Huomentapäivää! Unta ei tarvinnut näköjään illalla odotella eikä koneessa pilkityt tunnit kovin tehokkaita tuntuneet olevan. Tuli vedettyä 9h yöunet mitä ei ole ihan hetkeen tapahtunut. Yö menikin sitten ihan mukavasti. Aluksi arvelin, että ilmastoimaton huone olisi liian kuuma näin talven jälkeen, mutta kattotuuletin oli ihan riittävä. Itse asiassa yöllä sai vetää jopa peittoa korviin kun tuli viileä. Ja sitten taas pois kun sähköt katkesivat ja tuuletin sammui. Aamulla onnistuin ilmeisesti poksauttamaan paikan sulakkeen kun kävin suihkussa ja aloin sen jälkeen föönailla hiuksia. Tai sitten se oli vaan sattumaa. Nyt saa vetää joka tapauksessa buffi päässä. Tilasin illalla mamselilta aamupalaksi banaaniletun ja sellainenhan tässä terassilla odottikin tuoreiden hedelmien kera. Kahviakin olisi, mutta kun sen kanssa ei ole maitoa tai maitojauhetta niin taitaa jäädä juomatta. Kunhan tästä pääsee liikkeelle niin voisi käydä etsimässä itselleen släpärit. Edelliset oli niin räävittömässä kunnossa että jätin suosiolla kotiin. Tennarit taas on ihan liian kuumat.

Paikka: Ubud, Bali, Indonesia
Paikallinen aika:
Kirjoittaja:

Ladataan kommentteja Ladataan valokuvia

{{ comment.AuthorName }} @ {{ comment.Published }}

{{ comment.Content }}

Vastaus

{{ comment.Reply }}


Julkaistu kello 7.11

Eilisellä pienellä kävelyllä bongasin släpärikaupan, joten osasin suunnistaa sinne suoraan. Minun järkeen ei näiden elinvuosien aikana ole menneet släpärit joissa menee nyöri varpaiden välistä. Se tuntuu jo ajatuksenakin ihan typerältä työntää jokin hankaava remmi varpaiden väliin, mutta käytännössä se vasta typerää onkin. 10 minuuttia sellaisilla läpsyttimillä ja mulla on varpaan väli ihan piloilla. Ei pottuvarpaiden väli. Kaikesta huolimatta suurin osa läpsyttimistä oli juuri tällaisia. Onneksi ne kaikista kalleimmat oli varustettu toisenlaisilla remeleillä ja tuntuivat vielä hyvältä jalassa joten sellaiset lähti mukaan. 200 000 rupiaa eli noin 14 €. Toivottavasti kestävät vähän pidempään kuin ne parin euron rimpulat joita yleensä ostan :D Uusilla löntystimillä oli hyvä viipottaa kahville. Anomali Coffee päätyi paikaksi. Tämä oli ihan oikea kahvila missä en ymmärtänyt suurintakaan osaa eri kahvivaihtoehdoista ja pelkän kahvin tilaaminen maidolla on suorannainen häpeä. Onnistuin kuitenkin tilaamaan large hot americano with milk joka on jotakuinkin sama kuin jos suomessa sanoo: "Yks kahavi, kiitos!" Eilisen ja tämän päivän perusteella huomaa, että sitä on tultu turistisaarelle. Vaikka Ubud ei suinkaan ole Balin pahimpia paikkoja, päinvastoin, niin kyllä täällä sellainen pieni kanariansaarifiilis on kun katuja tallaavat on merkittävässä määrin turisteja. Meno on kuitenkin rauhallista ja asiallista joten kyllä täällä kelpaa muutaman päivän olla. Taidan kuitenkin alkaa katsella jo seuraavaa paikkaa jossa olisi enemmän luontoa ja vähemmän ihmisiä :)

Paikka: Ubud, Bali, Indonesia
Paikallinen aika:
Kirjoittaja:

Ladataan kommentteja Ladataan valokuvia

{{ comment.AuthorName }} @ {{ comment.Published }}

{{ comment.Content }}

Vastaus

{{ comment.Reply }}


Julkaistu kello 8.50

Koska tämä nykyinen majapaikka ei ole varsinaisesti mikään guesthouse tai resortti, täällä ei ole mitään erityistä vastaanottoa. Sain kuitenkin viestin majapaikkaa pyörittävältä mimmiltä ja laittelin hänelle viestiä motskarin vuokraamisesta. Jospa minä saisin huomiselle pärrän alle! Samalla googlailin seuraavaa kohdetta ja voi olla, että siirryn tästä viereiselle Nusa Lembongain saarelle. Vaihtoehtona olisi myös hieman suurempi ja ei niin suosittu Nusa Penida, mutta siellä majoitus ja ruokailuvaihtoehdot ovat selvästi niukemmat. Päätin ennen matkaa, että pyrin ottamaan tämän reissun rennosti enkä säädä niin paljoa kuin yleensä. Tästä syystä Nusa Lembongan kuulostaa houkuttelevammalta vaihtoehdolta vaikka epäilemättä siellä on myös enemmän muita matkaajia. Laittelin mailia World Diving Lembonganille jonka kautta hoituu sekä sukellukset että majoitus. Paikka oli saanut loistavat arvostelut Tripadvisorissa ja paikan nettisivut kertovat rehellisesti sukelluksista, majoituksista ja hinnoista. Pyydin pakettitarjousta seitsemän yön majoituksesta sukelluksineen ja vihjailin, että voisin suorittaa myös seoskaasukurssin siinä samalla.

Paikka: Ubud, Bali, Indonesia
Paikallinen aika:
Kirjoittaja:

Ladataan kommentteja Ladataan valokuvia

{{ comment.AuthorName }} @ {{ comment.Published }}

{{ comment.Content }}

Vastaus

{{ comment.Reply }}


Julkaistu kello 9.52

Tästä se porsastelu taas alkaa. Jotain mystistä kanahässäkkää, tuoreista aplareista puristettua mehua, paikallista kahvia ja banaanipirtelö. Banaanipirtelö! Kuulitteko?! Laktoosivammaselle tämä on ehkä parasta ikinä kun täällä päin maailmaa noi maitolitkut ei aiheuta mitään. Hihii!

Paikka: Ubud, Bali, Indonesia
Paikallinen aika:
Kirjoittaja:

Ladataan kommentteja Ladataan valokuvia

{{ comment.AuthorName }} @ {{ comment.Published }}

{{ comment.Content }}

Vastaus

{{ comment.Reply }}


Julkaistu kello 12.20

Maha pallona lähdin tepastelemaan hieman kauemmaksi Ubudin pääkatua. Matkalla oli monta mielenkiintoisen näköistä risteävää tietä, mutta ajattelin käydä katselemassa niitä huomenna tai joku toinen päivä. Tässä ihan lähellä on jonkinlainen eläinten pelastusyhdistys. Sinne saa käydä antamassa lahjoituksia ja jonkinlaista vapaaehtoistyötäkin näyttäisi olevan tarjolla. Siitä ohi kulkiessa toimiston edessä makoili koiruli, joka näytti olevan sama kuin paikan esitteessä ^_^ Hieman kauempana törmäsin jonkin näköiseen temppelialueeseen (?) joka oli ihan täynnä turisteja. Täällä on jostain syystä ihan jäätävä määrä kiinalaisia ja korealaisia turisteja. Kamerakilpavarustelu on käsinkosketeltavissa :D On kuitenkin mukava huomata, että vaikka täällä onkin minun makuun turhan paljon ihmisiä, kaikki osaavat käyttäytyä tosi asiallisesti. Junttituristeja ei ole vielä vastaan tullut. Nappasin siinä muutaman kuvan ja jatkoin matkaani. Tovin käveltyä huomasin kyltin, jossa mainostettiin riisipeltoa. Kyltti opasti pirun kapealle kujalle joka näytti ihan muulta kuin siltä, että se johtaisi riisipellolle. Tuli mieleen pimeiden, syrjäisten luolien päälle kiinnitetyt “free hugs” -kyltit. Luonnollisesti minun oli pakko käydä katsomassa johtaako tie oikeasti riisipellolle ja johtihan se! Autojen pörinän ja vaeltavat turistijonot korvasi rauhallisuus ja hiljaisuus, jonka rikkoi ainoastaan laulavat linnut ja tuulessa heiluvat puiden lehdet. Hengailin siellä tovin ihan vaan rauhallisuutta fiilistellen ja palasin sitten takaisin majapaikkaan. Siinä matkalla näkyi olevan jonkin baariravintola, joka mainosti että heillä on wifi että voi välttää muiden ihmisten kanssa juttelun. Kuulostaa ihan minun paikalta! :D Majapaikassa rupesin lukemaan sukelluskerhon lähettämään vastausta. Nopeaa toimintaa! Sain tosi asiallisen tarjouksen: 640 eurolla 7 yön majoitukset, 14 sukellusta sekä varustevuokrat. Lisäksi sain tarjouksen seoskaasukurssista ja mikäli suoritan sen heidän kauttaan, niin seoskaasut kaikille sukelluksille ovat ilmaiset. Lupasivat myös 500 000 rupian eli 35 euron hintaan hakea minut nykyisestä majapaikasta, hoitaa venekuljetukset ja järjestää kyydit uuteen majapaikkaan asti. Nopeasta ja täsmällisesti vastauksesta jäi niin hyvä mieli, etten alkanut kilpailuttamaan muita paikkoja vaan varasin itselleni huoneen ja sukellukset. Nusa Lembonganille siis ensi keskiviikkona! Liitin tähän kirjoitukseen kuvan nykyisen majapaikan huoneesta. Vaatimaton, mutta ajaa asiansa. Majapaikkaa hoitava mimmikin oli vastannut viestiini ja saan aamulla skootterin käyttööni. Kyllä tämä tästä käynnistyy!

Paikka: Ubud, Bali, Indonesia
Paikallinen aika:
Kirjoittaja:

Ladataan kommentteja Ladataan valokuvia

{{ comment.AuthorName }} @ {{ comment.Published }}

{{ comment.Content }}

Vastaus

{{ comment.Reply }}


Julkaistu kello 15.40

Iltapäivällä hengailin vaan majapaikan terassilla, nautin Smirnoff Icea ja tutkailin hieman mahdollisia ajoreittejä huomiselle. Nähtävästi minun kannattaa suosiolla suunnata Ubudista pohjoiseen ja välttää etelään suuntautuvaa reittiä. Etelässä ruuhkat pilaavat ajonautinnon ja siellä autojen välissä pakokaasujen haistelu ei ehkä ole se mitä motskaroinnilta olen hakemassa. Löysin parikin ihan lupaavan oloista reittiä. Bali on niin pieni saari, että välimatkat eivät ole kovin suuria. Aikaa niihin tosin voi tuhlaantua jos joutuu ruuhkissa töröttää. Ajattelin luottaa aikaisempien Indonesian reissujen tavoin HERE WeGo -softaan joka tunnettiin aikaisemmin nimellä HERE Maps ja sitä ennen se taisi olla Nokia Maps. Latasin jo Suomessa Indonesian kartat valmiiksi, jotta pärjään ilman nettiyhteyttä tien päällä. Auringon laskiessa seisovan pöydän asiakkaat alkoivat valua seinille ja kattoon. Läskit gekot pitävät huolta valojen ympärillä pörräävistä hyönteisistä. Yksi pieni rääpäle näyttää asuvan minun huoneessakin. Siellä se vaatekaapin takana lymyili muka-piilossa. Tokee-gekot alkavat huutaa vasta kun aurinko on laskenut, mutta niitä täällä tuntuu olevan vaikka kuinka paljon. Kävin tuossa äsken pööpöilemässä lähikaduilla kameran kanssa. Ajatuksena oli ottaa jotain hämäriä yökuvia, mutta täällä on niin paljon skoottereita ettei siitä oikein mitään tule. Ja kun kadut eivät ole kovin häävisti valaistuja en uskalla jäädä keskelle tietä pööpöilemään kameran kanssa kun ajavat vielä päälle. Meinasin ja lähettää tämän kirjoituksen kun paikkaa hoitava nainen, Ayu, tuli vihdoin juttelemaan. Sain häneltä motskarin avaimet, kypärän ja myös pari aivan huikeata paikkaa jonne minun kannattaa ajella. Toinen niistä sattui vielä olemaan aivan suunnittelemani reitin varrella. Hän pahoitteli myös sitä, ettei kukaan ollut minua eilen vastassa. Täällä oli nähtävästi ollut jotkut juhlat jossa Ayun äiti oli ollut ja tästä johtuen hän oli nukahtanut minua odotellessa. Ilmankos mamselli oli vähän pihalla eilen :D Minulla on nyt Ayun puhelinnumerokin jos vaikka sattuu rengas räjähtämään huomisella rundilla. Eiköhän näillä taas pärjää. Koitan unohtaa aurinkorasvan aamulla niin voin sitten soitella vesikelloja jos joudun ruuhkaan kotimatkalla. Kuva on majapaikan omasta pihapuutarhasta. Ja Ganeshan kädessä oleva merkki ei ole saksalaista alkuperää :D

Paikka: Ubud, Bali, Indonesia
Paikallinen aika:
Kirjoittaja:

Ladataan kommentteja Ladataan valokuvia

{{ comment.AuthorName }} @ {{ comment.Published }}

{{ comment.Content }}

Vastaus

{{ comment.Reply }}