Etelä-Amerikka 2012
torstai 5. huhtikuuta 2012


Julkaistu kello 0.55

Nyt on maksettu huomisen ja ylihuomisen retket. Onpas mukavaa kun saa maksaa luottokortilla ilman lisämaksuja. Säästyy se nostamisen vaiva, riskit on pienet ja bonuksena ei tarvitse maksella nostamisesta aiheutuvia kuluja. Meidän matka on nyt hieman yli puolessa. Ajateltiin tutkailla vähän, että kuinka paljon meillä on mennyt rahaa ja paljonko täällä saa asioista maksella. Perun puolelta meidän kokemukset ovat vielä varsin heikot, mutta laitellaan niistä lisää kunhan kokemusta kertyy. Kun huomioidaan ihan kaikki kulut niin meillä on mennyt henkilöä kohti keskimäärin 42 €/päivä. Tämä kattaa siis myös kaikki bussi- ja lentoliput, ostetut retket, ruokailut, majoitukset, taksiajelut, vaateostokset, nostopalkkiot ja niin edelleen. Tämä ei sisällä Suomi-Peru-Suomi -lentoja. Alla vähän yleisiä keskihintoja Ecuadorista ja sen lisäksi hintatiedot tehdyistä retkistä: - Majapaikat: 7,5 - 10 €/yö/henkilö - Bussit: 1,15 €/km - Halvat ruokapaikat: 1,15 - 3 €/annos - Kalliit ruokapaikat: 6 - 10 €/annos - Drinkit: 1,5 - 3 €/drinkki - Juomavesi: 0,2 - 0,8 €/500ml pullo - Taksit: 0,4 - 1,7 €/matka - Pesulat: 0,35 - 0,53 €/kg - Lentolippu Loja-Quito: 76 €/hlö - Merileijonaretki (0,5 päivää): 20 €/hlö - Surffauskurssi (2 tuntia): 12,8 €/hlö - Kaupunkiierros Quitossa (3 tuntia): 11,4 €/hlö - Viidakkoretki (5 päivää): 213 €/hlö - Saariretki (1 päivä): 26,5 €/hlö - Hevosretki (1 päivä): 34,5 €/hlö - Liitovarjoilu: 30,5 €/hlö

Paikka: Cuenca, Ecuador
Paikallinen aika:
Kirjoittaja:

Ladataan kommentteja Ladataan valokuvia

{{ comment.AuthorName }} @ {{ comment.Published }}

{{ comment.Content }}

Vastaus

{{ comment.Reply }}


Julkaistu kello 4.15

Käytiin jo hättyyttelemässä pyykkimuoria kun päivämäärä oli jenkkimuodossa 4-5-2012 eikä tietysti huomioitu kuin eka numero. Huomisellehan eli 5.4 tuo aika olikin. Pyykeittä suunnattiin päivällä bongattuun arabipaikkaan, joka paljastuikin lähinnä pikkupurtava- ja vesipiippupaikaksi (hooka). Teinit polttelivat innoissaan ja sankoin joukoin maku"tupakkia" ja me nassutettiin pienet täytetyt maissitortillat. Paikassa soi sen verran kovat jytät, että päätettiin nauttia iltateet muualla. Meidän lähellä muistettiin sijaitsevan afro-ecuadorilaisen Om-galleriakahvilan, jossa on symppis ja kotoisa sisustus. Seinillä oli myytäviä koruja ja tauluja. Paikka osoittautui mukavan letkeäksi ja tilattiin kokateetä vuoristotautia lievittämään sekä Mikalle yuca-lättynen kotitekoisella salsalla. Tällä kertaa Mika muisti varmistella ettei annoksessa ole korianteria, cilantro [silantro]. Teetä tulikin pannullinen ja uppopaistettuja lättysiä viisi, joten nautittiin kunnon iltapala teen kera. Olisipa Joensuussakin tuollaisia paikkoja! Nainen esitteli innoissaan myös muita ruokavaihtoehtoja ja lämpimän vastaanoton takia päätettiin ilmoittautua huomiselle aamupalalle :) Minulla on pientä lämpöä sekä rohiseva yskä, mutta eiköhän tästä huomiseen kaupunkikierrokseen mennessä tormakoidu. Pakkopakkopakko.

Paikka: Cuenca, Ecuador
Paikallinen aika:
Kirjoittaja:

Ladataan kommentteja Ladataan valokuvia

{{ comment.AuthorName }} @ {{ comment.Published }}

{{ comment.Content }}

Vastaus

{{ comment.Reply }}


Julkaistu kello 16.58

Herättiin tomerasti seiskalta. Sutistiin tarpeelliset aamutoimet ja lähdettiin kävelemään pankkiautomaatille joka löydettiin eilen. Tajuttiin nimittäin, että meillä ei ole käteistä retkelle jos haluaakin ostaa jotain matkamuistoja. Automaatti oli muutaman korttelin päässä ja sen edessä tajuttiin, että eihän siihen kelvannutkaan luottokortit. Päätettiin nostaa rahaa retken aikana jos se vaan on mahdollista. Palattiin takaisin eiliseen galleriakahvilaan jonne luvattiin mennä aamiaiselle. Kello oli viisi yli kahdeksan ja paikka oli kiinni. Itse asiassa niin oli varmaan 90 % ravintoloista ja kahviloista. Täällä tunnutaan heräävän vähän myöhempään uuteen aamuun. Viereinen ravintola oli kuitenkin auki ja sieltä saatiin aamupala. Erikoisuutena aamupalaan kuului tomaattimehu. Ei tunnistettu sitä tomaatiksi joten kyseessä lienee ollut suomalaisittain outo tomaattilaji. Väri oli oranssi ja maku varsin makea. Hisellä ei ollu tänä aamuna kuumetta ja olokin on vähän virkeämpi. Kyllä se taas tästä!

Paikka: Cuenca, Ecuador
Paikallinen aika:
Kirjoittaja:

Ladataan kommentteja Ladataan valokuvia

{{ comment.AuthorName }} @ {{ comment.Published }}

{{ comment.Content }}

Vastaus

{{ comment.Reply }}


Julkaistu kello 21.33

Freelancer-opas, Adrian, saapui majapaikkaan ajoissa ja kierros saattoi alkaa. Retken alkuosa tehtiin kokonaan autolla. Opas oli koko ajan meidän kanssa, piti huolta turvallisuudesta ja puhui erinomaista englantia. Hän oli nuori jäpikkä ja kertoi kaikesta rennon humoristiseen tyyliin. Hirveästi hänellä oli kuitenkin tietoutta. Kirjoitetaan tarkempi juttu retkestä illalla ja laitellaan samalla kuvia. Noin yleisesti pakettiin kuului kaupunkitietoutta, arkkitehtuuria, kirkkoja, modernia taidetta, panama-hattu -tehdas sekä kukka- ja ruokamarkkinat. Ihan mielettömän siisti reissu! Matkalla opas selitti meille ecuadorilaisesta elokuvasta ja kertoi sen juonikuvioita. On kuulemma hauska ja hyvä road movie -tyyppinen leffa jossa vieraillaan monessa ecuadorilaisessa kaupungissa. Pitänee käydä etsimässä jostain DVD - aitona piraattina tietenkin. Leffan nimi on Quetan Lejos ja pääosassa on Fausto Miño. Retken päätteeksi opas ehdotti meille erästä paikallista ravintolaa, mutta se oli niin suosittu että olisimme joutuneet jonottamaan pöytiä. Kysyttiin toista vaihtoa ja opas lähti opastamaan meitä parin korttelin päässä olevaan italialaiseen ravintolaan, Chicago Pizzaan. Retken aikana saimme muitakin vinkkejä hyvistä ja erikoista ruokapaikoista ja ajattelimme testata niistä ainakin yhtä. Hyvästeltiin opas ja jäätiin itse mussuttamaan spagettiannoksia.

Paikka: Cuenca, Ecuador
Paikallinen aika:
Kirjoittaja:

Ladataan kommentteja Ladataan valokuvia

{{ comment.AuthorName }} @ {{ comment.Published }}

{{ comment.Content }}

Vastaus

{{ comment.Reply }}


Julkaistu kello 22.46

Päätettiin tulla ruokailun jälkeen saman tien testaamaan oppaan mainitsema paikka. San Blas -aukion laidalla sijaitsee Mixx-niminen jätskibaari. Mutta mikä tekee tästä paikasta erikoisen? Täällä on käsittämätön määrä makuvaihtoehtoja, mutta se itsessään ei ole vielä erikoista. Täällä on nimittäinen toinen jäätelövalikoimista pelkästään viinaan- ja drinkkeihin pohjautuvia makuja. Vaihtoehtona on mm. sangria, tequila, champanja, gin sekä red bull - jagermeister. Niitä voi yhdistää perinteisempiin makeisiin makuihin. Hise otti itselleen sitruuna piirakka - piña colada - jäätelön ja minä puolestaan maracuya - mojito - tötterön. Ihan törkeän hyvät yhdistelmät kummallakin :D Jätskiin on mahdollista saada lisäksi makukermoja ja kaikenlaisia lisätäytteitä. Jos vierailet Cuencassa niin täällä kannattaa ehdottomasti vierailla. Taksille sanoo vaan Plaza San Blas niin pääset suoraan aukiolle jonka laidalla jätskibaari sijaitsee :) Siinä jätskiä syödessä ihmeteltiin kun viereisessä pöydässä kävi ihmeellinen sutina. Hetken päästä pöydässä istunut paikallinen poika, ehkä noin 17-vuotias, tuli selittämään meille espanjaa. Sanottiin että nyt ei aukene niin jannu vaihtoi sujuvasti englantiin. Hän oli lukion ekalla ja oli saanut tehtäväksi selvittää ulkomaalaisten matkailijoiden näkemyksiä Ecuadorista ja sitä mikä heidän mielestään erottaa Ecuadorin muista lattarimaista. Siinä meiltä sitten kyseltiin muutaman kysymykset ja koitettiin vastailla parhaamme mukaan. On kyllä erikoista kun ollaan kuultu täällä Cuencassa parin päivän aikana enemmän englantia kuin koko matkalla yhteensä. Ja tämä pätee sekä paikallisiin että turisteihin. Täällä tuntuu nimittäin olevan iso määrä jenkkituristeja ja oppaan mukaan täällä on oma kaupunginosa (gringolandia) eläkepäiviään viettäville jenkeille.

Paikka: Cuenca, Ecuador
Paikallinen aika:
Kirjoittaja:

Ladataan kommentteja Ladataan valokuvia

{{ comment.AuthorName }} @ {{ comment.Published }}

{{ comment.Content }}

Vastaus

{{ comment.Reply }}