Australia 2019
perjantai 3. toukokuuta 2019


Julkaistu kello 2.27

Uusi aamu on valjennut Cairnsissa ja taas saadaan katsella vesisadetta ja sumuista ilmaa. Itse tappelen edelleen yskän kanssa mutta onneksi illalla on se lekuri jolta toivon mukaan saa sellaista myrkkyä matkaan että loppuu tämä köhiminen. Harkittiin tuossa, että käytäisiin tänään katsomassa Cairnsin kasvitieteellinen puutarha joka on pienen kävelymatkan päässä tästä meidän majapaikasta. Pitänee varmaan hetki kuitenkin odotella jos tuo keli tuosta hieman kirkastuisi. Eilen sipelletty video oli latautunut yön aikana YouTubeen joten tässäpäs sekin katseltavaksi. Videossa on mukana pätkiä kahdelta viimeiseltä autoilupäivältä.

Paikka: Cairns, Australia
Paikallinen aika:
Kirjoittaja:

Ladataan kommentteja Ladataan valokuvia

{{ comment.AuthorName }} @ {{ comment.Published }}

{{ comment.Content }}

Vastaus

{{ comment.Reply }}


Julkaistu kello 9.40

Pelailtiin siinä aamulla kelin paranemista odotellessa Tarjan kanssa Cluedoa kun sellainen täältä löytyi. Lopulta pitkästyttiin odottelemaan ja lähdettiin ulos. Käveltiin ensin rantaa pitkin visitor infolle jossa käytiin Cairnsin ensimmäisenä päivänä. Koska minä sairastuin niin sukellukset riutalla saa näiltä osin unohtaa. Perssiistä. Valittiin sitten kompromissi ja buukattiin päivän retki Fizroyn saarelle. Siellä on kilpikonnahoitola, yksi Cairnsin hienoimmista rannoista ja jokunen pieni vaellusretki. Rannasta löytyy myös sukelluskerho joka järjestää kokeilusukelluksia. Otettiin paketti johon kuuluu kyytien lisäksi snorklausvermeet sekä lasipohjaveneellä kruisailu. Sitten uber alle ja Cairnsin kasvitieteelliseen puutarhaan. Siellä pyörittiinkin hyvä tovi ja huomasin myös että onneksi järjestelmäkamera ja lisäobjektiivi oli mukana kun kortti oli jäänyt kämpille. Nyt on sitten kukkakuvakiintiö täytetty kännykällä. Lopulta otettiin uber alle ja ajeltiin majapaikkaan. Outi varasi juuri pöydän italialaisesta ravintolasta jota eilinen taksikuski meille suositteli. Pöytä on varattu kuudeksi niin ehdin hyvin siitä jatkaa lääkärille.

Paikka: Cairns, Australia
Paikallinen aika:
Kirjoittaja:

Ladataan kommentteja Ladataan valokuvia

{{ comment.AuthorName }} @ {{ comment.Published }}

{{ comment.Content }}

Vastaus

{{ comment.Reply }}


Julkaistu kello 15.06

Siinä ennen ravintolaan lähtöä keksin napata GoPron ja iskin sen parvekkeelle jalustan varaan kuvaamaan timelapse-videota. Tiesin jo etukäteen etten voi saada siihen koko auringonlaskua, mutta testasinpahan kuitenkin. Sitten taas uberilla keskustaan. Eihän meidän netissä tehtyä varausta varsinaisesti missään näkynyt, mutta saatiin pöytä kuitenkin. Käynti oli ehkä koko reissun hilpeimpiä, sillä henkilökunta oli tosi hyväntuulista ja italialainen mamma hyysäsi meitä vahvalla italialaisella aksentilla. Vedettiin jokainen pizzat ja hyviä olivat. Minä tosin olin ainut joka jaksoi hengittää koko pizzan sisäänsä, mutta muut kompensoivat sitä syömällä jälkkärijätskit joihin meikäläisen läskikössi ei enää venynyt. Sapuskoinnin jälkeen lähdettiin rauhallisesti etenemään kohti kliniikkaa. Siinä matkalla kuunneltiin, kun linnut pitivät tosi kummallista ääntä puussa ja sitten aivan meidän vierestä pölähti joku outo lintu lentoon. Tarkempi tarkastu paljisti, että eihän ne mitään lintuja olleet vaan hedelmälepakoita. Siinä niitä oli aivan pään yläpuolella usempi. Pällistelivät vaan pallosilmillään. Takaisintuijottelu taisi kuitenkin olla lentäville suomenpystykorville liikaa ja otukset ampaisivat lentoon ja säikäyttivät samalla alta kulkeneen korealaiskaksikon. Kliniikalla pääsin täyttelemään läjän papereita ja sittenpä se olikin odottelua. Kello oli 20:30 mutta en ollut mitenkään yllättynyt ettei nimeäni huudetti heti sillä minuutilla. Lopulta kello oli 20:40 ja siinä kohtaa alettiin jo vähän ihmetellä kun minun jälkeen tulleet ihmiset kurvaavat lääkärille. Sitten se oli jo 20:50 ja odotusaulassa ei ollut juuri ketään siitä porukasta jota siellä oli sillon kun minä saavuin paikalle. Vasta hetki sitten sisään astunut tyttökin pääsi lääkärille ennen minua. Lopulta kävin kysymässä tiskiltä, että mistähän on kysymys. Naiset pyörivät siinä hetken hämmentyneen näköisenä ja yrittivät etsiä minun lappua kahdesta eri paperipinosta. En tiedä löytyikö sitä lopulta kummastakaan, mutta virkailija totesi että minun vuoro on seuraavana. Ja seuraavana se oli. Lääkärikäynti oli se tyypillinen "anna lääkettä" -käynti. Kurkun, korvat ja hengityksen se katsoi ja totesi että kurkku on jo nyt paskana yskimisestä. Harmikseni en kuitenkaan saanut tismalleen sitä lääkettä jota olisin toivonut, sillä Australiassa lääkäritkin tuntuvat painivan eri sarjoissa ja kaikki lekurit eivät saa määrätä kaikkia lääkkeitä. Se minkä saa Suomessa yleislääkäriltä ei täällä sellaiselta irtoakaan. Lääkäri kuitenkin määräsi vahvinta droppia johon hänen lihaksillaan pystyi ja vaikuttava ainekin on sama kuin toivomassani myrkyssä, joten jospa tuo auttaisi ja köhiminen loppuisi. Siitä sitten apteekin kautta pihalle. Lääkärikäynti maksoi 70 dollaria ja lääke reilut 8 dollaria. Varsin kohtuullista! Uber alle, takaisin majapaikkaan ja tämä päivä alkaa olla varmaan näiltä osin taputeltu. Merkkasin kirjoituksen siihen kivaan italalaiseen ravintolaan, Villa Romanaan.

Paikka: Cairns, Australia
Paikallinen aika:
Kirjoittaja:

Ladataan kommentteja Ladataan valokuvia

{{ comment.AuthorName }} @ {{ comment.Published }}

{{ comment.Content }}

Vastaus

{{ comment.Reply }}