Australia 2019
torstai 25. huhtikuuta 2019


Julkaistu kello 1.12

Kylläpä nukutti hyvin! Sängyt on hullun leveitä niin voi nukkua vaikka sivuttain. Tämä on ainut poikkeus majoitusten joukossa sillä täällä ei ole jokaiselle omaa huonetta. Tarja tarjoitui jo ennen matkaa nukkumaan olohuoneessa josta kylläkin löytyi ihan kunnollinen levitettävä sänky. Täällä nyt ei olla kuin se pari yötä niin eiköhän tämä mene näinkin. Aamupalaksi askarreltiin taas tuttua ja turvallista leipää, mysliä, jugurttia ja kahvia. Tarjan kännykkä oli näyttänyt yölämpötilaksi +11°C joten kyllä täällä ainakin yöt on vähän Sydneytä viileämpiä. Vaan aurinko paistaa jo nyt täyttä häkää ja keskipäivän lämpötilat nousee jo taas lähemmäksi +30°C. Tuskin tarvitsee palella. Meidän etukäteen varattu kyyti saapuu kymmenen aikoihin ja on meidän käytössä neljään asti. Tarkoitus olisi vierailla ainakin parilla viinitilalla sekä paikassa joka valmistaa suklaata ja juustoja. Mitä päivä lopulta tuo tullessaan niin sen näkee sitten myöhemmin.

Paikka: Hunter Valley, Australia
Paikallinen aika:
Kirjoittaja:

Ladataan kommentteja Ladataan valokuvia

{{ comment.AuthorName }} @ {{ comment.Published }}

{{ comment.Content }}

Vastaus

{{ comment.Reply }}


Julkaistu kello 10.32

Kyydin piti tulla hakemaan meitä kymmeneltä, mutta päätettiin olla ajoissa ja käveltiin resortin vastaanottoon jo puolta tuntia ennen. Emme siis yövy resortissa vaan yksityisessä huoneistossa joka on tämän resortin alueella. Pällistelimme siinä tovin ympäröiviä maisemia ja istuttiin sitten odottelemaan kyytiä. Kuskioppaamme Grahame saapui ajallaan ja siitäpä sitä sitten lähdettiin kohti viinitiloja. Grahame olikin varsin lupsakka ukkeli joka jaksoi pölöttää joutavia pitkin päivää. Onneksi Outi oli mukana niin kyydissä oli joku joka jaksoi jutella takaisin :D Ensimmäisenä mentiin Cockfighter Ghost Wines -tilalle jonne meille oli varattu erillinen hintaan kuuluva premium-maistelu. Viinilasit oli laitettu valmiiksi ja meillä oli ihan oma esittelijä jonka kanssa käytiin läpi tusinan verran viinejä. Seuraavat kaksi paikkaa oltiinkin valittu itse. Niistä ensimmäinen oli Tamburlaine, jonka työntekijä tavattiin taannoin Helsingissä järjestetyssä Australian viinit -tapahtumassa. Harmi vaan kaveri oli ehtinyt poistua paikasta 40 minuuttia ennen meidän tuloa. Siellä viinejä maisteltiin muiden turistien mukana baaritiskimäisen pöydän ääressä. Toinen valituista paikoista oli Tyrrell's. Siellä pyörittiin myös muiden turistien joukossa. Paikalla oli sukkelasuinen jannu jolla tuntui olevan jonkin verran tietämystä Suomesta ja suomenkielestä. Paikassa oli kuulemma aikaisemmin työskennelly suomalainen joka lienee opettanut näitä nippelitietoja. Viinitkin olivat hyviä! Viimeinen paikka tuli taas Grahamen toimesta ja oli nimeltään Piggs Peake. Siellä maistelu tapahtuikin viinitilan toimitiloissa säiliöiden keskellä. Itse välttelin jo tässä kohtaa viinien maistelua kun oli aavistus, että illalla joutuu vielä ajelemaan autolla. Outi sen sijaan maisteli viinejä sitkeästi loppuun asti ja tämä osoittautui kokonaiskokemuksena parhaimmaksi maistelupaikaksi karusta ympäristöstä huolimatta. Viinien jälkeen oli lounas ja kello olikin tässä kohtaa jo kaksi. Meille oli varattu pöytä Wine House -nimisestä ravintolasta. Ruoka oli kyllä hyvää, mutta tarjoilijoilla tuntui olevan haasteita muistaa meidän tilauksia. Ensin Outi sai väärän viinin, sen jälkeen Tarja sai väärän ruoan ja lopuksi minun tilaamaa kokista ei tullut ennen kuin muistuttelin asiasta. Päivä päättyi suklaa- ja fudgetehtaaseen. Se oli harmillisesti pieni pettymys sillä luultiin pääsevämme sielläkin maistelemaan tuoreita suklaita mutta paikka olikin vaan myymälä. Sen jälkeen Grahame ajelutti meitä edestakaisin koska mainitsimme että haluaisimme syödä illalla jossain ravintolassa. Monet paikoista ovat tänään kiinni tai pitäävät ovia auki poikkeuksellisiin aikoihin. Syynä tähän on pyhäpäivä, Anzac Day, joka on meidän ymmärryksen mukaan paikallinen sotaveteraanien päivä. Yksi paikka oli täynnä, toinen on kiinni ja muistakaan ei vastattu kun Grahame yritti niihin soittaa. Ajeltiin lopulta takaisin majapaikkaan ja päätettiin että käydään syömässä resortin bistrossa. Eihän se kovin fiini ole, mutta ajanee asiansa :D

Paikka: Hunter Valley, Australia
Paikallinen aika:
Kirjoittaja:

Ladataan kommentteja Ladataan valokuvia

{{ comment.AuthorName }} @ {{ comment.Published }}

{{ comment.Content }}

Vastaus

{{ comment.Reply }}


Julkaistu kello 12.56

Sapuskat tuli imaistua resortin ravintolassa. Eihän tuo nyt mikään pyhäillallinen ollut, mutta nälkä lähti ja sehän se riittää! Siinä matkalla ravintolaan ihmeteltiin taivaalla näkyviä tähtiä ja siitä tuli mieleen aamuinen arpominen siitä, miten aurinko tuntuu täällä kiertävän ihan väärään suuntaan. Ja niinhän se tietenkin kiertääkin. Aurinko kyllä nousee idästä ja laskee länteen, mutta se tekee sen tällä pallonpuoliskolla pohjoisen eikä etelän kautta. Hyvin hämmentävää! Nyt pitäis laittaa taas matkalaukut pakettiin. Aamulla olisi tarkoitus lähteä yhdeksän aikoihin ajelemaan kohti Sydneyn lentokenttää. Ennen koneeseen menoa olisi tietysti palautettava auto ja koska se on palautettava tankki täytenä niin tankkaaminenkin on hoidettava. Lähdetään sen verran ajoissa liikenteeseen että on vara hortoilla reitillä. Tässä vielä alla pieni video aikaisemmista Sydneyn toilailuista:

Paikka: Hunter Valley, Australia
Paikallinen aika:
Kirjoittaja:

Ladataan kommentteja Ladataan valokuvia

{{ comment.AuthorName }} @ {{ comment.Published }}

{{ comment.Content }}

Vastaus

{{ comment.Reply }}