Aasia 2008
maanantai 4. elokuuta 2008


Julkaistu kello 5.10

Kävin Bangkokin kentältä ostamassa Nina Riccin hajuveden itselleni. Sniiffailtiin nimittäin aikaisemmin Penangin lentokentällä eri vaihtoehtoja ja löysin hyvän tuoksun. Alunperin haistelin kyseistä hajuvettä lähinnä siksi, että pullo on naurettavan mauton, joulukuusenkoristetta muistuttava omena :D Se kuitenkin kipusi tuoksulistan kärkeen, joten ostin paketin varmuuden vuoksi jo Thaimaasta. Lentomatka meni välillä torkkuen ja välillä valvoen. Vakiona oli taas yksi töröilevä ukko, joka selitti vierustoverilleen lähes tauotta koko matkan. Ei ole kyllä itselleni auennut lentokoneryyppäämisen autuus: et voi valita juopottelukavereita, olet köytettynä ahtaaseen penkkiin kiinni ja vessaan on aina jonotettava. Ja mitä todennäköisemmin lähimmät tyypit on juuri niitä, joita juttusi kiinnostavat kaikista vähiten. Nyt ollaan kuitenkin Wienin lentokentällä tekemässä Mikalle hajuvesiostoksia. Aikaa pitäisi tappaa vielä monta tuntia ja sitten lähtisi lentsikka kohti Helsinkiä. Yritettiin vaihtaa toistamiseen kastuneita ja värjäytyneitä dollareita, mutta edes täällä niitä ei suostuttu ottamaan vastaan. Kyllä syö miestä jos 100 euroa meni kankkulan kaivoon. Täytynee yrittää vielä Suomessa.

Paikka: Wien, Itävalta
Paikallinen aika:
Kirjoittaja:

Ladataan kommentteja Ladataan valokuvia

{{ comment.AuthorName }} @ {{ comment.Published }}

{{ comment.Content }}

Vastaus

{{ comment.Reply }}


Julkaistu kello 6.28

Matkalla sattui kaikenlaista ja niin kuin päiväkirjan lukijat varmasti tietävät niin mukaan mahtui sekä hyviä että huonoja kokemuksia. Jälkeenpäin kaikkia on tietysti vitsikästä muistella. Lentokonetta odotellessa mietiskelimme pienessä tokkurassa listoja matkan tapahtumista. Parhaat paikat: - Viihtyisä Toba-järvi, Indonesia - Monipuolinen Penang, Malesia - Kultturelli Hue, Vietnam - Arkinen Ubon Ratchathani, Thaimaa Huonoimmat paikat: - Slummimainen Medan, Indonesia - Ylihinnoiteltu Gunung Leuserin kansallispuisto, Indonesia - Väsähtänyt Don Det, Laos - Luontaantyöntävä Kuala Lumpur, Malesia Mukavimmat yllätykset: - Mikon ja Amandan täyshoitola, Banda Aceh, Indonesia - Scuba Zone, Nha Trang, Vietnam - Taman Negaran lepakkoluola, Malesia - Helppo bussimatka Banda Acehiin, Indonesia Pöyristyttävimmet yllätykset: - Gunung Leuserin järjetön hinnoittelu, Indonesia - Laos-Vietnam -rajanylitysmatka - Great Wall -hotellin tuplaantunut loppulasku, Laos - Ikkunan takana ollut rakennustyömaat, Nha Trang, Vietnam Kuumimmat gimmat ja viileimmät jäbät: - Thait - Laot - Kiinalaiset - Vietnamilaiset Ärsyttävimmät ihmispiirteet: - Vietnamilaisten etuilu - Vietnamilaisten viehtymys meluun - Indonesialaisten suhtautuminen naisiin - Yleinen välinpitämättömyys paikallista kulttuuria kohtaan Suosikkiruoat: - Makuja yhdistelevä intialainen - Vietnamin herkkupatongit - Padang -ruoka Indonesiassa - Amandan kiinalaiset herkut Hirveimmät eväät: - Korianterin lehti - Durian - Kuivatut merenelävät (haju) - Ruokakojujen ankkaruoat (haju) Suosikkijuomat: - Lao Beer, Laos - Jääkahvi, Vietnam - Penangin tuoremehut, Malesia - Halvat drinkit, Chiang Mai, Thaimaa Siisteimmät fiilikset: - Sukellukset - Erikoisten ötököiden bongaaminen - Helsinki-Bangkok -koneen laskeutuminen - Taivaalliset ruokailuhetket Kovimmat paineilut: - Savannakhetin kulkukoirat, Laos - Yölliset toilailut mopotaksien selässä, Vietnam - Nuokkuvat kuljettajat, Laos ja Indonesia - Quy Nhon -bussilippumysteeri, Vietnam Noloimmat epäonnistumiset: - Maan vaihto perseaukisena - Lippujen osto muualta kuin asemalta - Äkilliset suunnitelman muutokset - Omatoiminen hortoilu neuvoja kysymättä Kun kaikki käymiämme maita miettii kokonaisuutena niin Thaimaa on edelleen molempien suosikki. Siellä turismia osataan pyörittää, julkinen liikenne pelaa hyvin, ihmiset ovat kauniita ja mukavia, vaatteet tyylikkäitä, luonto monipuolista, majapaikat tasokkaita, ruoka hyvää ja hinnat halpoja. Vähiten jäimme kaipaamaan Vietnamia ja Sumatraa. Tämä johtuu lähinnä liian suurista kulttuurieroista. Molemmat maat ovat kuitenkin niin laajoja, ettei koko maan kattavia johtopäätöksiä voi vetää muutaman paikan perusteella.

Paikka: Wien, Itävalta
Paikallinen aika:
Kirjoittaja:

Ladataan kommentteja Ladataan valokuvia

{{ comment.AuthorName }} @ {{ comment.Published }}

{{ comment.Content }}

Vastaus

{{ comment.Reply }}


Julkaistu kello 11.55

Terve vaan terve, Suomi. Helsingissä ollaan, matkatavarat tulivat perille ja bussiinkin päästiin suoraan aseman edestä. Neljältä lähtee juna kohti Pieksämäkeä. Siellä olisi tarkoitus punkata yö ja huomenissa sitten Kuopion kautta Joensuuhun ja kotiin. Vielä jokunen kilometri töröttämistä.

Paikka: Helsinki, Suomi
Paikallinen aika:
Kirjoittaja:

Ladataan kommentteja Ladataan valokuvia

{{ comment.AuthorName }} @ {{ comment.Published }}

{{ comment.Content }}

Vastaus

{{ comment.Reply }}


Julkaistu kello 18.20

Voi pehkana, että junamatka tuntui pitkältä! Kuluneen matkan aikana neljän reilun kolmen tunnin pyrähdys ei olisi tuntunut missään, mutta nyt se matka kesti ikuisuuden. Aika juoksi vielä hitaammin kun yritimme kamppailla väsymystä vastaan, jotta pääsisimme mahdollisimman nopeasti Suomen aikaan kiinni. Sitkeä odottaminen palkittiin ja juna päätyi kunnialla Pieksämäelle. Hisen äiti oli meitä asemalla vastassa ja siinä vaiheessa pääsimme eroon kahden rinkan, kahden kamerarepun, kahden matkalaukun ja neljän istuintyynyn kantolastista. Tuolla kokoonpanolla ei olisi kyllä matkan taittaminen ollut herkkua, mutta onneksi ymmärsimme lähteä liikkeelle puolityhjillä rinkoilla. Nyt on mahat täynnä tortilloja ja nuppi pehmeänä. Vielä jos yrittäisi ryömiä saunaan niin sitten kai sitä voisi luovuttaa tältä päivältä.

Paikka: Pieksämäki, Suomi
Paikallinen aika:
Kirjoittaja:

Ladataan kommentteja Ladataan valokuvia

{{ comment.AuthorName }} @ {{ comment.Published }}

{{ comment.Content }}

Vastaus

{{ comment.Reply }}