Aasia 2008
torstai 17. heinäkuuta 2008


Julkaistu kello 3.43

Eilen illalla alkoi hillitön vesisade, joka kesti läpi yön. Sen myötä myös sähköt katkesivat ja saimme juuri ja juuri edellisen kirjoituksen lähetettyä. Sähköt olivat poikki koko yön eivätkä ne toimi vieläkään meidän majapaikassa. Sukelluskerholla virtaa väännetään generaattoreilla, joten täällä homma skulaa vähän paremmin. Illalla ilmeni myös toinen ongelma. Hisen vasen silmä alkoi temppuilla ja punoittaa. Hiljalleen siinä ilmeni myös arkuutta valolle. Yön aikana oireet helpottivat, mutta eivät kadonneet kokonaan. Siksipä kävimmekin heti aamutuimaan perumassa aamupäivän sukellukset. Täällä saarella lähin lääkäri löytyy arvatenkin Sabangista. Saaren lääkäreiden taso ei välttämättä ole paras mahdollinen, joten ihan pienen oireen takia ei viitsi äkistellä itseään saaren toiselle laidalle jonkun humpuukisykerön luokse. Jos silmä alkaa pahentua merkittävästi niin sitten pitänee lyödä kamat kasaan ja singahtaa vaikka Banda Acehiin, josta löytynee parempaa hoitoa. Sitä ennen tyydymme kuitenkin silmän huuhteluun, lepoon ja odotteluun jos se vaikka paranisi siitä ihan itsestään.

Paikka: Pulau Weh, Indonesia
Paikallinen aika:
Kirjoittaja:

Ladataan kommentteja Ladataan valokuvia

{{ comment.AuthorName }} @ {{ comment.Published }}

{{ comment.Content }}

Vastaus

{{ comment.Reply }}


Julkaistu kello 8.17

Peruttiin varmuuden vuoksi myös iltapäivän sukellukset sekä yödyykki. Silmä punoittaa yhä edelleen, mutta se ei ole enää niin kipeä kuin illalla. Ehkä parempi olla ärsyttämättä sitä nyt liikaa, ettei se tulehdu ihan kokonaan. Ilman piilereita kun en oikein uskalla lähteä. Vettä sataa edelleen ja äsken jyrähteli ukkonen. Yksi poppoo on edelleen päiväsukelluksilla, joten ilmeisesti näinkään kova sade ei estä sukeltamista. Banda Acehissakin sataa ja Mikon mukaan tämä on kovin sade sitten sadekauden. Nyt on täälläkin sääolosuhteet aivan sekaisin sillä nyt Sumatralla pitäisi olla parhaimmat kelit. Suomessakin kuulemamme mukaan on ropissut vettä miltei koko kesän. Tehtiin matka-aikatauluihin pieniä muutoksia. Alunperin tarkoitus oli lähteä Indonesiasta Malesian puolelle vasta 28. päivä, mutta kiinnostuttiin Penangista siinä määrin että siirrettiin lennot jo ensi viikolle. Siellä vaikuttaisi olevan todella paljon erilaisia kulttuurinähtävyyksiä, ruokapaikkoja ja tietysti shoppailumahdollisuuksia. Lisäksi mopolla ajeleminen onnistunee vähän paremmin kuin kaaottisessa Medanissa. Emme siis yövy enää Medanissa vaan vietämme Banda Acehissa muutaman päivän kierrelen ja suuntaamme sitten yöbussilla suoraan lentokentälle. Sunnuntaihin asti hengaamme Pulau Wehin saarella. Näin ollen vielä huomenna ja lauantaina ennättäisimme hyvin sukellella. Toivotaan, että sää nyt tästä kirkastuisi sillä sisällä möllöttäminen alkaa pidemmän päälle tylsistyttää.

Paikka: Pulau Weh, Indonesia
Paikallinen aika:
Kirjoittaja:

Ladataan kommentteja Ladataan valokuvia

{{ comment.AuthorName }} @ {{ comment.Published }}

{{ comment.Content }}

Vastaus

{{ comment.Reply }}


Julkaistu kello 10.59

Ollaan vaan nörttäilty sukelluskerhon tiloissa ja yritetty tehdä suunnitelmia loppuajalle. Sadekin otti ja lopetti. Toivottavasti huomenna koittaisi paremmat ajat. Lueskeltiin, että Aceh Jaya -nimisellä alueella Etelä-Acehin suunnilla vettä on tullut sen verran topakasti, että kymmenet talot ovat joutuneet tulvivan veden varaan ja Calang - Banda Aceh välinen tiekin on ollut veden vallassa useiden tuntien ajan. Aika ärhäkkä vesikuuro. Yritettiin olla hivenen tehokkaita ja lisättiin majoitusmuistioon taas joitakin majapaikkoja kuvineen. Muutama on vielä laittamatta samoin kuin joitakin nähtävyyksiä, mutta laittelemme niitä sitten toisen kerran. Pari uutta kuvaa on myös aikaisemmassa synttäripäivän kirjoituksessa.

Paikka: Pulau Weh, Indonesia
Paikallinen aika:
Kirjoittaja:

Ladataan kommentteja Ladataan valokuvia

{{ comment.AuthorName }} @ {{ comment.Published }}

{{ comment.Content }}

Vastaus

{{ comment.Reply }}


Julkaistu kello 13.26

Kokopäiväinen nörttäily oli aika saattaa päätökseen. Pakkasimme kimpsut ja kampsut ja haimme bungalowista kamerat kaulaan. Ensimmäisten päivien aikana harmittelimme kun metsistä kuuluu tokee-gekkojen ääniä, mutta meidän hönnässä ei ole yhtäkään. Emme kuitenkaan muistaneet, että gekoista ainoastaan urokset huutelevat ja pari päivää sitten bongasimmekin pienen naarastokeen kattoparrujen välistä. Nyt lelun näköinen lisko oli hyönteisjahdissa bungalowin seinässä ja pitihän siitä tietysti ottaa kuva. Tavoitteena oli saada kuvia sammakoista ja tällä kertaa tavoitteeseen pääseminen ei ollut suuren työn takana. Koska vettä on satanut urakalla niin kivet, puskat ja multamaat olivat täynnä erikokoisia ja -näköisiä sammakoita. Suurin ongelma oli saada kuvia sammakon - jos niin nyt voi sanoa - kauniimmasta puolesta. Ne joko pomppivat tiehensä tai sitten kääntävät hanurinsa lähestyttäessä. Yleensä örvelöt tyytyvät lähinnä mulkoilemaan, mutta tämän saaren sammakot tuntuvat olevan erityisen pomppivaa sorttia. Pienen puskakierroksen loppupuolella kävimme kuvaamassa sukelluskerhon vieressä örmyileviä rapuja. Olemme nähneet pieniä punasaksisia veijareita päivisin, mutta öisin isommatkin möröt tulevat koloistaan. Pari noin Hisen kämmenen kokoista saksikättä jumitteli hietikolla. Melko tylyjä ilmestyksiä nekin eivätkä karvaiset jalat tee niistä yhtään kauniimpia. Ennätettiin takaisin bungalowiin kun vesisade aloitti piiskaamisen. Vettä tuli tovin ihan kaatamalla, mutta nyt sitä ropisee juuri sen oloisesti, että sadetta riittää koko yöksi. Lopettaisi nyt, että huomenna saisi sukeltaa aurinkoisessa säässä. Sade itsessään ei tee kalojen bongaamisesta sen ikävämpää, mutta veden alla on tietysti pimeämpää ja pinnalla joutuu palelemaan enemmän. Yritimme lähettää juttua jo eilen, mutta eipä se kännykkäyhteys taas toiminut. Tämä paikallisen liittymän GPRS-toiminta on kyllä ihan naurettavaa. Kentät huutavat täyttä, GPRS-yhteys on saatavilla, yhteyden muodostaminen onnistuu ja kännykkä osaa jopa lähettää dataa, mutta mitään ei vaan tule takaisin. Vaikuttaa siltä, että Telkomselilla on toisessa päässä vain yksi palvelin, jolla joku pelaa Counter Strikeä. Sen verran satunnaisesti yhteydet toimivat. Tuntuu jotenkin ristiriitaiselta, että selvästi köyhemmällä Laosilla oli erinomaisesti toimivat yhteydet, jotka olivat vieläpä hinnoiteltu järkevästi.

Paikka: Pulau Weh, Indonesia
Paikallinen aika:
Kirjoittaja:

Ladataan kommentteja Ladataan valokuvia

{{ comment.AuthorName }} @ {{ comment.Published }}

{{ comment.Content }}

Vastaus

{{ comment.Reply }}