Aasia 2008
perjantai 13. kesäkuuta 2008


Julkaistu kello 9.17

Aamulla selvisi, että yhteistyö Hungin kanssa ei päättynyt eilisiin sukelluksiin vaan hän lähti vahtimaan meitä uudelle sukelluskohteelle. Sehän passasi mainiosti. Pienten viivästymisien jälkeen päästiin hakemaan kamat, Hung ja Laura kyytiin isolta veneeltä. Meidän speed boatissa oli myös eiliseltä tuttu Simon. Toisessa botskissa oli Loc sekä ruotsalainen pariskunta. Vauhtia riitti, sillä aikaa meni vain puolet siitä mitä normaalisti vaikka matkaa oli tuplasti enemmän. Pompattiin pelkkä märkäpuku, räpylät ja maski päällä veneen laidalta mereen. Tankki tasapainoliiveineen nakattiin perään ja viimeiseksi painovyö. Siinä sitten säädettiin remelit kohdilleen ja painuttiin syvyyksiin. Nyt tehtiin tämän reissun syvimmät sukellukset, sillä pyörittiin alkumatka 30 metrin hujakoilla. Pohjaan oli matkaa vielä yli 10 metriä, joten pohjaa ei paljon näkynyt. Kierrettiin suuria kalliomuodostelmia, jotka kohosivat kymmeniä metrejä meren pinnan yläpuolelle. Näkyvyys oli vaihteleva ja kokonaisuudessaan paras tähän mennessä. Suuret fisut piilottelivat jossain, joten lähinnä näimme hulvattomia merietanoita, hämähäkin muotoisia rapuja ja huikean parven bannerfishejä. Liitteenä on myös mestari-Locin kuvaama pätkä kalojen kokoontumisajoista. Korallit olivat todella värikkäitä, vaikka auringonvalo ei niitä valaissutkaan. Salaman rävähdys paljasti muodostelmien todelliset värit. Muutama mureenakin nähtiin, mutta kameran salama on piinallisen hidas, joten kunnon kuvat jäivät saamatta. Ehkäpä Indonesiassa saadaan sitten nekin ryökäleet tallennettua kuviin. Nyt on sukellukset sukellettu, mutta huomenna täytyy vielä käydä sukelluskerholla hessuilemassa. Mitenhän tästä orientoituisi ajattelemaan seuraavia seikkailuja ja jaksaisi lähteä hankkimaan junalippuja kohti Saigonia?

Paikka: Nha Trang, Vietnam
Paikallinen aika:
Kirjoittaja:

Ladataan kommentteja Ladataan valokuvia

{{ comment.AuthorName }} @ {{ comment.Published }}

{{ comment.Content }}

Vastaus

{{ comment.Reply }}


Julkaistu kello 10.55

Käytiin taksilla rautatieasemalla. Siellä oli auki kaksi tiskiä, joista toisella oli pitkä jono ja toisella lyhyt. Lyhyen tiskin kohdalla luki jotain pidempiä selityksiä, mutta kun kaikki oli vietnamiksi niin eihän myö mitään ymmärretty. Mentiin silti lyhyempään jonoon ja saatiin liput. Vaan ei saatu sunnuntaille, sillä kaikki Saigoniin menevät junat olivat täynnä. Bussien kanssa tappelu ei kiinnostanut, joten siirsimme lähtöä maanantaille. Halvin lippu Saigoniin maksaa 190 000 dongia eli vajaat 8 euroa. Matka-aika on reilut seitsemän tuntia. Taksi toi meidät takaisin kotikulmille ja nyt tultiin italialaiseen vetämään pizzaa ja valkosipulileipää. Täällä tekee mieli käydä vetämässä kaikkea epäpaikallista mättöä, sillä vietnamilainen ruoka on suunnilleen samanhintaista. Varsinkin jos nälän laskee liian suureksi, pizza tai muu vastaava herkku alkaa houkutella melkoisella voimalla. Muissa kaupungeissa paikallinen ruoka on aina selvästi länkkärisafkaa halvempaa, mutta tässä turistikeskustassa sääntö ei päde. Tai pätee, jos syöt katukojuista, mutta mitään kunnollisia muovituoliravintoloita täällä ei oikeastaan ole. Juuri äsken tässä kävi poitsu, joka sanoi leikkaavansa minulta keesin jos on osta häneltä postikortteja. Kovaa peliä Bostonissa :D

Paikka: Nha Trang, Vietnam
Paikallinen aika:
Kirjoittaja:

Ladataan kommentteja Ladataan valokuvia

{{ comment.AuthorName }} @ {{ comment.Published }}

{{ comment.Content }}

Vastaus

{{ comment.Reply }}


Julkaistu kello 13.07

Tsuibaduiba, osaatsä uida? Pysytsä pinnalla? Huomenna ei pysytä... Käytiin nimittäin ilmoittautumassa huomisille sukelluksille :D Eipähän tarvitse miettiä miten saisi ajan kulumaan, heh. Kerholla pyörimisen jälkeen käppäiltiin lähikatuja ja tultiin jädebaariin jälkkäreille. Slurps!

Paikka: Nha Trang, Vietnam
Paikallinen aika:
Kirjoittaja:

Ladataan kommentteja Ladataan valokuvia

{{ comment.AuthorName }} @ {{ comment.Published }}

{{ comment.Content }}

Vastaus

{{ comment.Reply }}