Aasia 2008
sunnuntai 1. kesäkuuta 2008


Julkaistu kello 7.00

Vedettiin lepiä puoleen kahteentoista. Tällaiset matkat ovat kyllä persehestä kun yksi päivä menee matkustamiseen ja toinen sekaisin olemiseen. Juuri tämän takia yöjunat ovat loistavia, koska niissä säästää majoituksen ja saa nukuttua kunnolla. Nyt käytössä ollut bussi tarjosi myös ihan soveliaat puitteet nukkumiseen, mutta kun kukaan ei osannut sanoa saapumisaikaa niin eipä siinä hirveästi uskaltanut nukkua. Onneksi on GPS-navigaattori joka osaa kertoa matkaa ja arvioida saapumisaikaa linnuntietä pitkin niin on edes jotain hajua siitä missä on menossa. Käytiin palauttelemassa energioita alakerrassa sijaitsevassa Kiwi Cafessa. Tarjolla on suuri määrä varsin edukkaita kahvilatuotteita ja niiden lisäksi suppeampi valikoima kohtalaisen hintaisia ruokia. Vedimme ateriaksi spagettiannokset ja jälkiruoaksi smoothiet sekä paikalliset kahvit. Tällä kertaa kahvi ei ollut Huesta vaan Buon Me Thuotista. Joimme kahvit makeana jäiden kera ja maku oli vähän terävämpi eikä niin suklainen kuin Huessa juoduissa kahveissa. Erinomaista silti. Lähetimme jo yhdet kahvipaketit Suomeen, mutta saapa nähdä että joutuuko pistämään vielä toisetkin. On se vaan niin herkkua. Loppukesästä on sitten tutuille tarjolla kahvi- ja teekestejä :)

Paikka: Quy Nhon, Vietnam
Paikallinen aika:
Kirjoittaja:

Ladataan kommentteja Ladataan valokuvia

{{ comment.AuthorName }} @ {{ comment.Published }}

{{ comment.Content }}

Vastaus

{{ comment.Reply }}


Julkaistu kello 12.12

Käytiin steppailemassa pieni lenkki rantatiellä. Vastapäinen ranta ei ole varsinainen uimaranta, sillä se on täynnä kaikenlaista törkyä patjoista läpökkäiden raatoihin. Huomasimme myös, että rannalla jököttävät pyöreät "kivet" ovatkin veden hiomia tiilenpaloja. Muutaman kymmenen metrin päässä rannasta veden täyttävät kalastajien paatit. Jotkut paikalliset kyllä rypivät vedessä, mutta me taidamme etsiä itsellemme vähän puhtaamman hiekkarannan. Pikaisella vilkaisulla tämä kaupunki näyttää varsin viehättävälle. Hämmentävän näköistä, kun täältä puuttuu kokonaan välimaaston majapaikat ja rakennukset. On vain rupsahtanutta hökötystä tai luksushotelleja ja nämä ovat kaikki sekaisin. Kontrastia löytyy. Valkonaamoja näkyi ainoastaan hotellin aulassa, mutta katukuvassa niitä ei tullut vastaan yhtään. Meitä katsottiin myös siihen malliin, että ei niitä täällä suunnalla taida hirveästi liikkua. Majapaikkaan palattua haistelimme kun nenään kävi herkullinen grilliruoan tuoksu. Pian takapihalta alkoi kuulua musiikki. Siellä onkin joku paikallisten ruokailuhulluttelu, jossa joutunee ehkä joku päivä käymään. Ukkonen ajoi kuitenkin ihmiset sisään, vaikka vettä ei olekaan satanut. Hise on kökkinyt parvekkeella yrittäen kaapata komeita salamasuikaleita sekä videolle että valokuvaan. Katsotaan jos saadaan niitä myöhemmin nettiin. Nyt liitteenä on kuvia tämän päivän kierrokselta.

Paikka: Quy Nhon, Vietnam
Paikallinen aika:
Kirjoittaja:

Ladataan kommentteja Ladataan valokuvia

{{ comment.AuthorName }} @ {{ comment.Published }}

{{ comment.Content }}

Vastaus

{{ comment.Reply }}


Julkaistu kello 16.02

Ei viitsitty lähteä kovin kauas syömään, joten mentiin parin korttelin päässä sijaitsevaan ravintolaan. Listasta löytyi vain muutama ruoka, joka ei sisältänyt fisua tai muita mereneläviä. Täytynee etsiä rafloja, jotka ovat kauempana merestä. Yksi outo piirre ravintolassa oli: syöpöttelijät viskoivat kaikki roskat, kuten simpukan- ja pistaasipähkinänkuoret pöydän alle. Pöytien alla oli aimokasat roskaa, röökin tumppeja ja kaljapulloja, joita sitten paikan työntekijät keräilivät seurueiden poistuttua paikalta. Käytiin vielä majapaikan kahvilassa juomassa tuhdit smoothiet jälkkäriksi. Eipä tässä ihmeempiä tänään jaksa tehdä. Alla olevassa videossa on kerättynä muutama muhkein salaman välähdys. Onneksi ukkonen ei rantautunut ihan pään päälle vain tyytyi vilkuttelemaan taivasta vähän kauempana.

Paikka: Quy Nhon, Vietnam
Paikallinen aika:
Kirjoittaja:

Ladataan kommentteja Ladataan valokuvia

{{ comment.AuthorName }} @ {{ comment.Published }}

{{ comment.Content }}

Vastaus

{{ comment.Reply }}