Aasia 2008
perjantai 9. toukokuuta 2008


Julkaistu kello 1.17

No voi helvetti. Olihan taas touhua hotellissa. Äijä lupasi eilen, että saamme pyykit tänään hyvissä ajoin ennen lähtöä. Menin sitten puoli kahdeksalta niitä hakemaan niin ukko lähti niitä jostain narulta etsimään. Tulos: saimme kosteat pyykit mytättynä pusseihin. Ensimmäisen kerran otimme pesulapalvelun majapaikasta ja juuri tästä syystä emme tee sitä enää vaan käytämme oikeita pesuloita. Saimme kuitenkin kamat kasaan ja menimme maksamaan huoneen, kananpääruokailun ja pyykit. Tulos: lähes 500000 kipiä. Kun pudotimme leukamme pöytään niin ukko alkoi säätää hintaa ja nyt se oli enää 390000 - joka on silti 90000 enemmän kuin mitä itse laskimme. Perhana että kyrsii tällainen kusetus. Kyse on vain muutamasta eurosta, mutta sillä tekee täällä hirveästi kaikkea emmekä ole muutenkaan laskeneet budjettia Suomen hintatason mukaan. Nyt ollaan minibussissa hyvien ystäviemme kova äänisten dude-surffaaja-saarivaltioasukkaiden kanssa. Ja tietysti he kulkevat paskaisissa vaatteissa ja osa ilman paitaa. Ville A. jos luet tätä niin täällä on 1:1 kopio sinusta. No ehkä vähän rumempi vaan =D

Paikka: Pakse, Laos
Paikallinen aika:
Kirjoittaja:

Ladataan kommentteja Ladataan valokuvia

{{ comment.AuthorName }} @ {{ comment.Published }}

{{ comment.Content }}

Vastaus

{{ comment.Reply }}


Julkaistu kello 6.18

Tällä kertaa apukuski olisi ollut todella tarpeen, sillä puolessa välissä matkaa kuskin silmät alkoivat luppasta. Kauhuissamme kytättiin kuskia ja jossain vaiheessa hän kävi ulkona jaloittelemassa. Hän yritti pysyä virkeänä räpläämällä puhelinta ja soittelemalla jollekin. Yleensä ainakin thaikkulassa kuskin mukana on toinen tyyppi. Dondetin saari on ilmeisen suosittu tukikohta, koska täällä on vierivieressä majapaikkoja. Käveltiin satamasta jonkin matkaa ja otettiin parin euron lautahökötys ainakin nyt täksi yöksi. Saa nähdä mitä unikavereita lautojen raoista pukkaa :D Surfferboyt tulivat samaan raflaan sotkemaan. Kiitokseksi yksi pölli vessapaprurullan kun tarjoilija käänsi selkänsä. Koko ajan he hokevat miten fuckingfuckingfuckingia kaikki on. Argh. Oliskohan paskanjauhantakiintiö nyt täynnä? Puhallellaan hetki riippumatoissa (kuvassa näkymä partsilta) ja lähdetään katsomaan maisemia paremmin silmin.

Paikka: Don Det, Laos
Paikallinen aika:
Kirjoittaja:

Ladataan kommentteja Ladataan valokuvia

{{ comment.AuthorName }} @ {{ comment.Published }}

{{ comment.Content }}

Vastaus

{{ comment.Reply }}


Julkaistu kello 10.51

Otetiin vähän lepiä riippumatoissa ja lähdettiin sen jälkeen käppäilemään ilman kantamuksia. Aurinko kärvensi niin lujaa, ettei käyty kauhean kaukana, mutta saimme ainakin sen verran selville, että kyllä täällä on örkkejä kuvattavaksi. Olo on nyt niin uupunut, että tämä päivä saa olla kameraton päivä. Saaren sataman puoleisessa päässä on pieniä kojuja, joista saa perustarvikkeita joita täällä saarella voi tarvita. Täydensimme aurinkorasvatilannetta ja nappasimme lisäksi hyttyssavuja karkoittamaan kiusanhenget. Harmi vaan, että tuliluikut jäivät ostamatta. Aurinkorasvakin olisi kannattanut ostaa Paksen keskustasta niin ei olisi tarvinnut maksaa niin kovaa hintaa. Kauppaan mennessä näimme eläimen, jota yritimme metsästää jo viime vuonna, mutta jota emme koskaan nähneet. Hise huomasi silmäkulmassa pientä liikettä ja luuli, että lisko sipottaa aluskasvillisuudessa. Kysymyksessä ei ollut sipottaja vaan luikertelija. Käärme viipotti polun reunaa pitkin ja singahti hirveää vauhtia puuhun meidän sattuessa kohdalle. Hise yritti ottaa mavosta kuvia, mutta pokkarin nopeus ja kärmeksen piiloutumistaidot jättivät meidät ilman kuvasaalista. Nämä (ja monet muut) otukset ovat syynä siihen, miksi emme liiemmin kolua puskissa ilman vaelluskenkiä ja suojaavaa vaatetusta. Laosilaiset tuntuvat tajuavan, että he ovat niitä harvoja jotka käpistelevät rahasummia kymppitonneissa. He tajuavat myös sen, että kaikki muut ovat ihan hukassa näiden nollien kanssa. Tuntuu, ettei mitään saa ostettua niin, että päässä lasketut hinnat täsmäisivät laskujen loppusummien kanssa. Kannattaa ehdottomasti laskea ostoksiaan ja tilauksiaan hyvissä ajoin ja vaikka paperille, sillä ilman varmistelua kymppitonnit vaan vipisevät laskuissa. Myyjät ovat mestareita käyttämään taskulaskimia sekä vihkoja ja maksutilanteessa on täysin mahdotonta pysyä ynnäyksissä mukana. Mikäli syöt majapaikan omassa ravintolassa niin suosittelemme maksamaan ateriat saman tien. Omistajat tuntuvat hanakasti tarjoavan sitä vaihtoehtoa, että kaikki maksetaan poistuessa, mutta hinnat tuntuvat nousevan aina pilviin ja merkinnät kaikesta ovat sitä sekavampia, mitä enemmän listassa on tilauksia. Tämä ilta on varattuna puhtaasti löysäilylle. Ajateltiin vaan löhöillä kuistilla riippumatoissa ja katsella vesisadetta, joka toivon mukaan saapuu viilentämään ilmaa.

Paikka: Don Det, Laos
Paikallinen aika:
Kirjoittaja:

Ladataan kommentteja Ladataan valokuvia

{{ comment.AuthorName }} @ {{ comment.Published }}

{{ comment.Content }}

Vastaus

{{ comment.Reply }}