Aasia 2008
torstai 8. toukokuuta 2008


Julkaistu kello 4.14

Eilinen päivä kävi matkustamisen ja säätämisen jälkeen sen verran uuvuttavaksi, ettei jaksettu tehdä muuta kuin käydä syömässä ja juomassa parit drinkit. Itse kietaisin tuttuun tapaan Bacardi Breezerin, mutta Hise pääse maistamaan paikallista olutta, Laobeeriä. On kuulemma erinomaista vaaleaa olutta ja Singhan tavoin sitäkin tarjoillaan vaatimattomasti 6,4 desilitran pulloista. Ainakaan vielä ei ole pienempiä pulloja vastaan tullut. Kuukauden reissaamisen jälkeen on pakko avautua. Jos Ubon Ratchathani oli tämän reissun positiivisin yllätys niin Pakse on vastaavasti suurin pettymys. Käsitimme, että tämä olisi pieni ja sympaattinen pikkukaupunki, mutta tämä onkin melko puhdas turistikeskus. Hieman kärjistetysti kadut ovat täynnä happamia valkonaamoja ja ainoat paikalliset tuntuvat olevan ne henkilöt, jotka työskentelevät ravintoloissa. Mitään todellista Laosilaista tunnelmaa täältä ei löydä, ellei mene joen toisella puolella muutaman kilometrin päässä sijaitsevalle maaseudulle. Katukuvasta puuttuvat lähes kokonaan normaaliin paikalliseen elämään tarpeelliset palvelut. Täällä on vain hotelleja, ravintoloita, nettikahviloita, mopovuokraamoja ja muita turistipalveluita. Kahden Thaimaa-visiitin ja pikaisen Laos-silmäyksen perusteella vähävaraisimmatkin paikalliset kodittomia lukuun ottamatta pukeutuvat siisteihin ja puhtaisin vaatteisiin. Emme tiedä mikä villitys varakkailla länsimaalaisilla on tulla tänne esittämään köyhää ja kulkemaan risaisissa sekä paskaisissa vaatteissa. Eiköhän ne paikallisetkin sen tajua, että pätäkkää on pakko löytyä jos on voinut matkustaa toiselle puolen maapalloa. Toisaalta nämä resuperseet käyttävät nettikahviloita ja syövät paikalliseen hintatasoon nähden kalliisti, joten luulisi ettei edullisten pesulapalveluiden käyttäminen niin hirveitä vaatisi. Miettikää, olisiko se uskottavaa jos japanilaiset turistit lentäisivät Suomeen ja alkaisivat esittää köyhää? Yhden paikan perusteella ei tietysti pidä tehdä johtopäätöksiä koko maasta ja toivottavasti pääsemme vielä paikkaan, joka ei ole niin puhtaasti turistien ympärille rakentunut. Täältä on kuitenkin päästävä pois ja jos vaan kyyti järjestyy, niin yritämme lähteä heti huomenna Si Phan Doniin, joka myös 4000 saarena tunnetaan.

Paikka: Pakse, Laos
Paikallinen aika:
Kirjoittaja:

Ladataan kommentteja Ladataan valokuvia

{{ comment.AuthorName }} @ {{ comment.Published }}

{{ comment.Content }}

Vastaus

{{ comment.Reply }}


Julkaistu kello 5.55

Ranskan vallan vaikutus näkyy yhä etenkin ruokalistoista. Täällä on nimittäin tarjolla mm. patonkeja ja viinejä. Syötiin sitten aamiaiseksi täytetyt patongit. Oikein oli maukasta. Jätettiin pyykit pestäväksi, varattiin bussiliput aamulle ja vuokrattiin päiväksi mopo. Nyt lähdetään huristelemaan kylän raitille.

Paikka: Pakse, Laos
Paikallinen aika:
Kirjoittaja:

Ladataan kommentteja Ladataan valokuvia

{{ comment.AuthorName }} @ {{ comment.Published }}

{{ comment.Content }}

Vastaus

{{ comment.Reply }}


Julkaistu kello 8.31

Ajeltiin mopolla taas jokunen kymppikilsa. Hämmentävää oli tajuta, että täällähän on oikean puoleinen liikenne. Lieneekö sekin ranskalaisten perintöä. Hämmennyin asiasta niin, että törryytin kohti yksisuuntaista siltaa väärään suuntaan. Paikalla oli tietysti poliisi, joka tyhjensi keuhkonsä pilliin ja naureskeli siihen malliin, että taas on turistit liikenteessä. Paksesta ei tarvitse ajaa kuin muutama kilometri, niin käytännössä kaikki valkonaamat katoavat näkymästä ja tilalle tulevat paikallisten asumukset, maatilojen eläimet ja pienet hedelmiä myyvät kojut. Pysähdyttiin eräälle tienvarsimarkkina-alueelle, jossa myytiin lähinnä hedelmiä. Sympaattiset possuu tonkivat ympäristöä ja toisena uutena eläimenä monissa paikoissa kilipukit järsivät ruohoa. Yhdellä kojulla pari pientä tyttöä vilkutti meille. Pysähdyttiin sitten siihen ja tytöt tervehtivät meitä heti. Ostettiin juomista sekä banaaneja, jotka olivat älyttömän hyviä. Siinä eväitä syödessä tytöt tulivat keimailemaan ja napattiin tietysti parit kuvat. Heillä näytti olevan myös jonkinlaiset rannerenkaat, joita he olisivat halunneet esitellä, mutta ujous ja kielimuuri taisi tulla vastaan, hehe. Ikävän näyn virkaa toimitti pieni apina, joka katseli meitä pienestä bambuhäkistä. Taivas näytti uhkaavalle, joten ajettiin takaisin Pakseen. Tultiin syömään italialais-thaimaalaiseen ravintolaan, josta saa ihan hillittömän hyviä pastaruokia. Nyt pitää juoda vielä kahvit, kun täällä on oikeita kahvinpapuja eikä pelkää pikakahvia.

Paikka: Pakse, Laos
Paikallinen aika:
Kirjoittaja:

Ladataan kommentteja Ladataan valokuvia

{{ comment.AuthorName }} @ {{ comment.Published }}

{{ comment.Content }}

Vastaus

{{ comment.Reply }}


Julkaistu kello 13.15

Kyllä mualla on mukavoo! Huristeltiin mopedilla pitkin maaseutua. Täällä päin näyttää olevan aika paljon kouluja, koska pikkutiet täyttyivät koulupukuihin sonnustautuneista lapsista ja nuorista. Ajettiin muutaman kilometrin päässä sijaitsevaan kylään, jossa käytiin kikkailemassa jonkun aikaa jalkaisin. Liitteenä siis kuvasaldoa tämän päiväisiltä ajeluilta sekä herkullisesta pasta-annoksesta. Päivällä onnistuttiin väistämään sade, sillä paluumatkalla nähtiin vain märkää asfalttia eikä ollenkaan pisaroita. Äsken alkoi voimakas tuuli ja hiekka pöllysi silmiin. Heti perään vettä alkoi satamaan kaatamalla. Ensimmäinen kunnon sade siis Laosin puolella.

Paikka: Pakse, Laos
Paikallinen aika:
Kirjoittaja:

Ladataan kommentteja Ladataan valokuvia

{{ comment.AuthorName }} @ {{ comment.Published }}

{{ comment.Content }}

Vastaus

{{ comment.Reply }}