Aasia 2008
sunnuntai 4. toukokuuta 2008


Julkaistu kello 7.53

Illalla käytiin parilla Swing Party Housessa. Baari on melko pieni, hämyisä ja siisti, jossa esiintyy livebändi joka ilta. Ainakin tällä kertaa musiikki oli mukiinmenevää, laulajat hyviä ja bändi osasi soittaa. Poikkeuksellista thaikkubaarille on se, että musiikki on siedettävällä volyymilla, joten keskustelukin tuopin ääressä onnistuu. Tarjolla on ainakin kaljaa, breezereitä, viskejä ja erilaisia drinksuja. Tänä aamuna ei jaksanut säpistä mitään vaan suunnattiin kahdeksitoista First Cut -kampaajalle. Melkein kahden ja puolen tunnin session aikana värjättiin ja leikattiin molempien hiukset. Kampaaja-täti kyseli tohkeissaan meikäläisen hiusviritelmistä ja kehui tietysti taas kovin kauniiksi (mikä on kyllä Suomessa erittäin harvinaista :D). Hintaakin kertyi enemmän, koska paikka oli suosittu ja ammattimainen eikä mikään olohuoneparturi, joita täällä tuppaa olemaan joka kulmassa. Ei kyselty hintoja etukäteen, joten taisipa siihen tulla jonkinlainen fallelisä (20 euroa per pehko). Sadekuuro alkoi taas, joten nyt venttaillaan sateen hiipumista ja lähdetään sitten johonkin seikkailemaan.

Paikka: Ubon Ratchathani, Thaimaa
Paikallinen aika:
Kirjoittaja:

Ladataan kommentteja Ladataan valokuvia

{{ comment.AuthorName }} @ {{ comment.Published }}

{{ comment.Content }}

Vastaus

{{ comment.Reply }}


Julkaistu kello 13.54

Lähdettiin kikkailemaan pitkin lähiseutuja ilman sen suurempia päämääriä. Kujettiin kohti rantaa ja jonkun perheen pentukoira tuli hössöttämään jalkoihin. Kulkukoirat eivät ota mitään kontaktia vaan hengailevat passiivisesti omissa oloissaan. Niitä ei kannata mennä rapsuttelemaan, koska ne eivät välttämättä sitä hirveästi arvosta ja niiltä voi saada jos jonkinlaista tautia itselleen. Silloin tällöin tulee kuitenkin hyysättyä koiria, jos ne ovat selvästi jonkun omistuksessa ja käyttäytyvät iloisesti. Joen rannassa oli melkoiset rakennustyöt käynnissä. Aikamoinen sekamelska, kun aaltopeltihökkeliä, temppeleitä, kalastajien röttelöitä, koiria, kanoja ja keskeneräisiä rakennuksia on sikin sokin. Pongattiin joen toisella puolella täyskasvuinen ronsu, jota ukkeli oli kylvettämässä. Eilenkin illalla nähtiin näitä onnettomia kerjäämässä rahaa kaduilla. Ei olisi uskonut, että niitä hyörii myös täällä paikallisten keskuudessa kun turisteja ei näy mailla eikä halmeilla. Jatkettiin siltaa pitkin pienelle asuinalueelle. Jätskimopo soitteli tunnussäveliään, joten tietysti olimme heti kärppänä jäätelön perässä. Ukolla olisi ollut vaikka mitä juttua kerrottavana, mutta meni vähän ohi. Vähän matkan päässä oli teltoista kyhätty leiri. Hämmästelimme keskenämme asuinolosuhteita ja sitten näimme puskassa liikettä. Eri puolelle pihamaata oli kytketty kaksi norsua, joista kumpainenkaan ei näyttänyt järin tyytyväiseltä. Alla olevasta videosta voi nähdä, minkälaista jälkeä kaduilla kerjääminen aiheuttaa norsuille. Juuri tätä toimintaa Elephant Nature Park yrittää kitkeä pois Thaimaasta. Kuljimme rantaa pitkin ja kuulimme mekkalaa sivummalta. Kyläläisillä oli eräänlaiset pallopelit käynnissä. Nimeä emme tiedä, mutta säännöt näyttivät olevan samankaltaiset mitä lentopallossa. Pelaajat käyttivät käsien sijaan päätä ja jalkoja. Meno äityi oikein showksi kun saavuimme paikalle. Innokkaasti taitojaan ja lihaksiaan esittelevä poitsu teki myös ketteriä volttipotkuja. Raha vaihtoi omistajaa kun pelaajat rökittivät toisiaan. Kovin ovat taipuisia kavereita :D Ilta alkoi hämärtyä niin suuntasimme takaisin kämpille ja lähiraflaan nörtteilemään.

Paikka: Ubon Ratchathani, Thaimaa
Paikallinen aika:
Kirjoittaja:

Ladataan kommentteja Ladataan valokuvia

{{ comment.AuthorName }} @ {{ comment.Published }}

{{ comment.Content }}

Vastaus

{{ comment.Reply }}


Julkaistu kello 17.08

Eilen puiston ohi mentäessä huomasimme, että suuret valot houkuttelevat hirvittävän määrän ötököitä paikalle. Niiden perässä tulevat nahkasiipiset ystävämme lepakot. Illankähmässä ajattelimme, että tänään voisimme yrittää saada kuvan noista veijareista. Kävimme matkalla pyörähtämässä viereisellä ruokatorilla, mutta siellä oli auki vain muutama koju, joten kokeilemme huomenna paremmalla menestyksellä. Puistoon astuessamme tajusimme hyönteismeren laajuuden. Miljoonat itikat, yökköset, perhoset ja muut siivekkäät täyttivät koko taivaan. Asian tajusi vasta kun seisoi suurten valonheitinten alla ja katseli ylöspäin. Lepakoiden ei ainakaan tarvitse liiemmin ravinnosta kilpailla - valitsee vain parhaimmat päältä ja buffet-pöydässä vaihtoehtoja riittää. Hise tuntui bongailevan joka toisella silmällisellä jonkun uuden perhoslajin. Harmillisesti se alkuperäinen päämäärä, lepakoiden kuvaaminen, jäi haaveeksi. Nahkikset lentävät niin lujaa ja sen verran korkealla, että niitä oli täysin mahdotonta kuvata. Ehkä löydämme jonkun paremman lepakkoapajan vielä tämän reissun aikana... Palatessa kävimme taas 7-elevenissä. Mietiskelin jo eilen siellä olevan Slurpee-koneen tuottaman töhnän koostumusta ja makua, mutta tänään sitä oli pakko kokeilla. Kone muistutti pehmiskonetta, joten oletin osaavani käyttää sitä. Väänsin kahvasta ja kupin pohja täyttyi jostain kirkkaanpunaisesta, öljymäisestä liemestä. Sitten kone hiljeni. Ajattelin, että enemmän on parempi ja väänsin kahvaa lisää. Kuului suhiseva jysähdys ja koko kuppi oli täynnä kirkkaanpunaista jäätököttiä. Jos en olisi säikähtänyt vempaimen ääntä ja vaistomaisesti sulkenut hanaa, olisi seiskayksitoistä täyttynyt siitä mönjästä. Loppupeleissä ostos oli melko turha: jäärouhetta, elintarvikeväriä ja överimakeaa esanssia. Nam! Nyt lienee aika pistää taas tämäkin päivä päätöksen. Huomenna lissää!

Paikka: Ubon Ratchathani, Thaimaa
Paikallinen aika:
Kirjoittaja:

Ladataan kommentteja Ladataan valokuvia

{{ comment.AuthorName }} @ {{ comment.Published }}

{{ comment.Content }}

Vastaus

{{ comment.Reply }}