Aasia 2008
lauantai 10. toukokuuta 2008


Julkaistu kello 1.54

Nukkuminen, tai sen yrittäminen alkoi eilen mukavasti kämmenen kokoisen hämähäkin kanssa tapellessa. Pirullista, kun noiden myrkyllisyydestä ei ole tietoa. Kämppä kuhisi myös muita otuksia, mikä on kuitenkin ihan odotettua kun täällä korvessa ollaan. Moskiittoverkot olivat hyvät ja örkit pysyivät omissa oloissaan. Örkit eivät siis olleet ongelma mutta kuumuus oli. Kermaperseille koko yön kestävä yli 40 asteen löyly oli hieman liikaa. Meikä hikoili koko yön kuin urheilusuorituksessa eikä Hiselläkään hyvin mennyt. Olisi pitänyt ottaa paremmin asioista selvää niin ei nyt tarvitsisi touhuta nestehukassa. Täällä saarella ei siis ole sähköjä eikä ainakaan tässä majapaikassa generaattoreita pyöritetä öisin. Tuuletinta ei siis ole. Koko yö meni ihan perseelleen valvoessa ja hallusinaatioita ihaillen. Nyt on sen verran hapokas olotila, että lähdemme etsimään kyytiä isommalle ja kehittyneemmälle Don Khongin saarelle. Tämä Don Det on pienempi ja kai joillekin todellinen Get Away -paikka, mutta totuus on, että tämä on pelkkä turistikeskittymä. Niinpä onkin ihan sama mennä sinne suuremmalle saarelle, että saisi edes yöt nukuttua hyvin.

Paikka: Don Det, Laos
Paikallinen aika:
Kirjoittaja:

Ladataan kommentteja Ladataan valokuvia

{{ comment.AuthorName }} @ {{ comment.Published }}

{{ comment.Content }}

Vastaus

{{ comment.Reply }}


Julkaistu kello 5.34

Jaahas. Nyt tuli säädettyä oikein olan takaa. Sovittiin kyydistä Don Khong -saarelle ja pakattiin kamat. Satamassa ihmeteltiin, että mikä kippari-kallella kestää. Lopulta hirveän hässäkän jälkeen selvisi, että kuski olisi vienyt meidät Don Khon-saarelle, joka on pikkumatkan päässä. Sitten tajuttiin katsoa oikeassa mittasuhteessa olevaa karttaa ja selvisi, että isolle saarelle on tuntien venematka ja hintakin sen mukainen. Laoukko soitti jollekin naiselle, joka tuli hämmentämään soppaa. Päätettiin väsymyspäissämme lähteä takaisin Pakseen. Nyt jäi 4000 saaren visiitti aika kuivakaksi. Venekyydin ja lavataksin jälkeen hypättiin ilmeisesti meitä odottavaan ilmastoituun bussiin. Matka jatkuu siis kohti Paksea. Ehkä jatkamme vanhaa taktiikkaa ja otamme etukäteen perustiedot selville. 40 asteen helteessä juoksentelu päättömän kanan (R.I.P.) lailla ei ehkä ole paras tapa tutustua uuteen maahan.

Paikka: Don Det, Laos
Paikallinen aika:
Kirjoittaja:

Ladataan kommentteja Ladataan valokuvia

{{ comment.AuthorName }} @ {{ comment.Published }}

{{ comment.Content }}

Vastaus

{{ comment.Reply }}


Julkaistu kello 9.40

Bussi toi meidät tyylikkään varmasti Pakseen. Päätettiin tehdä toisin kuin viimeksi ja käveltiin asemalta vähän matkaa syrjäiselle majatalolle. Risteyksessä joku tuktuk -kuski pysähtyi ja alkoi inttää, ettei tien päässä ole mitään majataloa. Eipä uskottu. Paikka osoittautuikin ensinäkemältä varsin viihtyisäksi eikä vajaat 3 euroa ilmastoidusta huoneesta ja lämpimästä suihkusta ole paha hinta. Matkaa ydinkeskustaan on jonkun verran, mutta ajattelimme joka tapauksessa vuokrata mopon, joten ei sillä niin väliä. Nyt tultiin vetämään mahat täyteen lohdutusruokaa hyväksi havaittuun pizza-pasta-kahvila -ravintolaan.

Paikka: Pakse, Laos
Paikallinen aika:
Kirjoittaja:

Ladataan kommentteja Ladataan valokuvia

{{ comment.AuthorName }} @ {{ comment.Published }}

{{ comment.Content }}

Vastaus

{{ comment.Reply }}


Julkaistu kello 13.28

Voi peijjooni että pizza maistui herkulliselle! Ihmeteltiin, että miten ihmeessä ravintolassa oli niin paljon länkkäreitä. Syy selvisi kämpillä kun avasimme Lonely Planetin opuksen. Kyseinen ravintola sattuu olemaan kirjan suositelluissa paikoissa - ja ihan syystä. Ruoat ovat ihan sikahyviä ja kahviakin kannattaa kokeilla. Vaikkei se suomen kahveja voitakaan, niin ainakin se päihittää monet täällä käytettävät pikakahvit. Täydellä vatsalla lähdimme vyörymään kohti Paksen keskustaa tavoitteena vuokrata mopo. Emme halunneet mennä edelliseen vuokausliikkeeseen, koska emme jakseen selitellä mamselille, että miten hiivatissa olemme taas Paksessa vaikka eilen lähdimme saarille, hehe. Löydettiin yksi matkatoimisto, joka väitti vuokraavansa mopoja, mutta eipä heillä niitä kuitenkaan ollut. Naisekas mies osasi kuitenkin opastaa toiseen paikkaan, josta saimme räyhäkän menopelin alle. Ja kypärävalikoimakin oli niin laaja, että tällaisille munapäillekin löytyi sopiva potta. Käytiin koeajamassa mopoa pienen lenkin verran. Jostain kuuluu jotain outoa kurinaa ykkösvaihteella, mutta muuten se kulkee kuin unelma. Huomenna ajattelimme lähteä vähän pidemmälle lenkille, joten sopii toivoa, ettei se leviä alle siellä hevon kuusessa. Thaimaasta tänne tulon jälkeen yksi asia on mietityttänyt. Ihmiset, erityisesti nuoret naiset, ovat täällä todella nyrpeitä. Varsinkin tarjoilijoiden toimintaa olemme ihmetelleet, sillä tervehdyksiin ja kiitoksiin ei vastata, katsekontaktia ei oteta ja jotenkin palveluakin joutuu erikseen pyytämään. Monesti on tullut sellainen olo, että meitä katsotaan jotenkin halveksivasti ja vihaisesti. Täällä on myös tullut vastaan tilanteiteita, jossa ihmiset ovat osoitelleet ja naureskelleet kadulla. Sitä tapahtui kyllä Thaimaassakin, mutta siellä se oli jotenkin selvästi hyväntahtoisempaa. Pitää kuitenkin todeta, että maaseudun ihmiset tuntuivat olevan täälläkin todella iloisia. Ei ole keksitty muuta syytä, kuin se aikaisemmin mainittu tyly historia. Valkoinen väki on osannut menneisyydessä polkea tätä kansaa oikein olan takaa, mutta silti jää kysymysmerkiksi, että miksi nuori väki tuntuu kohdistavan vihan nuoriin valkonaamoihin. Ei näin vähäisestä Laos-kokemuksesta tietysti voi koko maata koskevia johtopäätöksiä vetää, mutta kovin tervetulleeksi emme ole itseämme tähän mennessä kokeneet. Ehkä nämä ovat niitä kuulusia kulttuurishokin oireita. Tällä kertaa se ei vaan iske välillä Suomi - Laos vaan Thaimaa - Laos. Niin muuten, jos joku on ihmetellyt miksei Laosista irtoa liiemmin kuvia niin se johtuu siitä, että täällä mobiiliyhteydet ovat niin naurettavan hitaita, että kuvien lähettäminen on sula mahdottomuus. Yritämme päästä huomenna nettikahvilaan jos sieltä saisi lähetettyä vähän isomman köntän kerrallaan.

Paikka: Pakse, Laos
Paikallinen aika:
Kirjoittaja:

Ladataan kommentteja Ladataan valokuvia

{{ comment.AuthorName }} @ {{ comment.Published }}

{{ comment.Content }}

Vastaus

{{ comment.Reply }}