Aasia 2008
maanantai 21. huhtikuuta 2008


Julkaistu kello 7.10

Huomenta! Tempaistiin tänään vähän pidemmillä yöunilla, että saatiin kaikki univelat kiinni. Pahoittelu päiväkirjan hiljenemisestä. Tässä on taas ollut pientä säätöä kun vanhemmat tulivat käymään. Tulevat pari viikkoa saattavat olla hivenen vaisumpia päivittämisen suhteen, mutta yritämme parhaamme. Parin viikon jälkeen homma jatkuu kuitenkin entiseen malliin. Eilen hommasimme vanhemilleni lasit. Äiti osti aurinkolasit ja isä aurinkolasit vahvuuksilla. Sen lisäksi isä kävi näöntarkastuksessa ja tälle koko hoidolle tuli hintaa 8500 bahtia eli pyöreästi 170 euroa. Lasit tuli hommattua ihan oikeasta optiikosta ja hintaan vaikuttaa varmasti myös se, että kysymyksessä oli oikeat merkkilasit. Kävimme varaamassa tälle päivälle hieronnan. Minulle ja isälle on tulossa niska-hartia-hieronta. Äiti ja Hise meinasi ensin ottaa saman sekä lisäksi jalkahieronnan, mutta hieroja teki tarjouksen jossa tulee jonkinlainen koko kropan käsittely. Täällä on näitä perinteisiä thai-hierontoja laidasta laitaan. On halpoja, todella pieniä liikkeita sekä hillittömiä luksushemmottelupaikkoja, josta sitten saa maksaa luonnollisesti myös luksushintaa. Illalla kiertelimme markkinoita ja sen jälkeen painuimme johonkin baariin. Joimme siellä yhdet ja siirryimme suomalaiseen S & T -baariin. Siellä vetäisimme drinksujen lisäksi valkosipulivoilepiä. Ja taas jatkui matka kolmanteen baariin, jossa joimme yhdet. Sen jälkeen me lähdimme kävelemään kohti omaa majapaikkaa, mutta matkalla oli baari jossa oli vain yhdessä pöydässä asiakkaita. Tyrkkäsimme itsemme sinne ja lopputuloksena oli, että pääsimme sieltä pois vasta kolmelta. Pelasimme koko illan biljardia paikallisen tytön ja jonkun brittiheebon kanssa.

Paikka: Chiang Mai, Thaimaa
Paikallinen aika:
Kirjoittaja:

Ladataan kommentteja Ladataan valokuvia

{{ comment.AuthorName }} @ {{ comment.Published }}

{{ comment.Content }}

Vastaus

{{ comment.Reply }}


Julkaistu kello 12.37

Tavattiin Mikan porukoiden kanssa ja hurautettiin taksilla optikkoliikkeeseen. Kun aurinkolasit oli säädetty kohdalleen, jatkoimme matkaa Chiang Mai Massage -nimiseen hierontapaikkaan. Mitään varsinaista oleskelutilaa tai puutarhaa paikalle ei ollutkaan, vaikka sellaisen käsityksen esitteestä saikin. Olimme kaikki neljä vierekkäin samassa kopissa, jossa onneksi pöhisi ilmastointilaite. Isännät olivat vierekkäin, koska he molemmat ottivat selkähartiahieronnan. Minä ja Tarja otimme myös jalkahoidon, joten olimme harson toisella puolella. Aluksi vaihdoimme hikiset vaatteemme rentoihin ja kevyisiin oleskeluasuihin. Lillutimme jalkoja lämpimässä vedessä, jossa oli limeviipaleita sekä jotain aromaattista rouhetta. Aromaterapeutti paineli jalkoja erilaisilla puukapuloilla ja käsin sekä levitteli jotain ihanan tuoksuisia voiteita. Ensimmäiset 45 minuuttia keskittyi oikeastaan pelkästään jalkoihin. Hieroja teki erilaisia venyttelyliikkeitä jaloille sekä paineli akupunktiopisteitä. Välillä joutui vähän säpsähtelemään kun nainen painoi joistain oikein imakasta kohdasta. Onneksi hän otti huomioon epämiellyttävältä tuntuvat liikkeet eikä jatkanut jos joku tuntui erityisen kipeältä. Sitten osansa sai takalisto, selkä ja kädet. Hieronnassa käytettään eri ruumiinosia eikä pelkästään käsiä. Esimerkiksi kyynervartta sekä jalkoja käytetään paljon ja hieroja käyttää omaa painoaan apunaan. Sitten hän hieroi pään ja naaman eri alueita. Erityisesti tykkäsin juuri selän sekä pään hieronnasta. Lopuksi piti mennä istumaan ja hän hieroi niskan ja pään seutua sekä venytti hartoita oikein olan takaa. Kokonaisuudessan hieronta oli kaikille mukava kokemus ja Tarjakin oli erittäin tyytyväinen palveluun. Hierojat olivat hyvin koulutettuja ja he ottivat huomioon varovaisuutta vaativat kohdat. 45 minuutin selkä-hartia-hieronta maksoi viisi euroa ja akkoin kahden tunnin kotkotukset kahdeksan euroa. Hierontapaikkoja täällä on lukuisia ja kannattaakin valita sellainen paikka, joka vaikuttaa siistiltä ja viihtyisältä. Kannattaa lukea esitteistä tai netistä hierojien koulutustaustaa. Paikan yleisilme sekä yksin hierojien asut ja kohtelias käytös varmistaa asiantuntevuuden. Hierontaliikkeet ovat aika monimutkaisia ja väärissä käsissä saa varmasti hajoitettua nivelensä. Pätevät paikat selvittävät aina etukäteen terveydentilan kaavakkeella, jossa voi kertoa sairauksista tai muista rajoittavista tekijöistä. Hieronnan jälkeen käväisimme syömässä ja varaamassa lauantaille liput Elephant Nature Parkkiin. Alunperin oli suunnitelmissa mennä ronsuja tsekkailemaan jo huomenna, mutta paikat olivat jo täynnä. Kannattaakin ostaa tiketit vähintään paria päivää aikasemmin, jos aikataulu on tiukka. Kuljettiin baarin ohi, jossa eilen pelasimme biljardia. Baarin tarjoilija, Ning, vilkuittelikin siellä iloisesti ja kyseli minne ollaan matkalla. Pitänee joku ilta käydä häntä morjenstamassa uudelleen paremmalla ajalla.

Paikka: Chiang Mai, Thaimaa
Paikallinen aika:
Kirjoittaja:

Ladataan kommentteja Ladataan valokuvia

{{ comment.AuthorName }} @ {{ comment.Published }}

{{ comment.Content }}

Vastaus

{{ comment.Reply }}


Julkaistu kello 15.10

Hurautimme taksilla Loi Kroh -tielle meksikolaiseen ravintolaan nimeltään Red Chilli. Ruoka oli tosi hyvää mutta annokset hivenen liian pieniä hintaansa nähden. Jopa gekkot tulevat maistelemaan meksikolaista ruokaa ja niiden seuraaminen käykin viihteestä ruokaa odotellessa.

Paikka: Chiang Mai, Thaimaa
Paikallinen aika:
Kirjoittaja:

Ladataan kommentteja Ladataan valokuvia

{{ comment.AuthorName }} @ {{ comment.Published }}

{{ comment.Content }}

Vastaus

{{ comment.Reply }}


Julkaistu kello 18.07

Meksikolainen ravintola sijaitsi lähellä räätäliä, josta ostimme puvut viime reissulla. Tarkoituksena olisi hommata joku suitti myös tällä reissulla, joten päätimme luottaa hyväksi todettuun räätäliin. Emme olleet siinä mielentilassa, että olisimme jaksaneet hikoilla mittausten ja värivaihtoehtojen kanssa, joten pyysimme pelkästään mallikuvastoja pällisteltäväksi. Sieltä löytyikin joitakin hyviä vaihtoehtoja meille molemmille. Niistä täytyisi huomenna räätälöidä itselle mieluinen asukokonaisuus ja valita sopivat kankaat ja värit. Illan päätteeksi suuntasimme hetkeksi iltamarkkinoille etsimään äidille pöytälamppua ja veljelle tuliaismiekkaa. Ensimmäistä ei vielä löytynyt, mutta jonkinlainen koristemiekka tarttui matkaan. Onneksi myyjältä löytyi miekalle sopiva laatikko, sillä metrinen sapeli kourassa ei välttämättä helpota lentokentällä asiointia. Lisäsimme nähtävyyksiin eilisen Siam Insect Zoon. Käykeehän katselemassa örkkilöitä. Nyt nukkumaan että jaksaa aamulla sutista.

Paikka: Chiang Mai, Thaimaa
Paikallinen aika:
Kirjoittaja:

Ladataan kommentteja Ladataan valokuvia

{{ comment.AuthorName }} @ {{ comment.Published }}

{{ comment.Content }}

Vastaus

{{ comment.Reply }}