Aasia 2008
lauantai 12. huhtikuuta 2008


Julkaistu kello 10.31

Istuimme lentokoneessa kahdestaan kolmen hengen penkkirivissä, joten tilaa oli hiukan odotettua enemmän. Ruoka yllätti taas todella positiivisesti - Mika veti kunnon setin possua ja minä söin kotitekoisen makuista pastaa kermaisessa tomaattikastikkeessa. Yritimme nukkua akrobaattisissa asennoissa, mutta eipä sitä kovin pitkiä pätkiä tullut kerralla siestailtua. Sen verran kuitenkin, ettei pälli ole ihan väsymyksestä sekaisin. Napattiin tavarat hihnalta ja etsiskeltiin rauhassa kännykkäliittymiä myyvä koju. Nyt on sitten yksi thai-numero (+ 66 878107952) käytössä. Viime reissusta oppineena otimme mittaritaksin, joka kuskasi meidät majapaikan lähelle tullit mukaan luettuna 340 bahtin hintaan. Viimeksi tuli pulitettua 700 bahtia, hehe. Koska Thaimaassa juhlitaan Sonkrania eli thaimaalaista uutta vuotta, on liikenne melkoisen tukossa tietyillä pätkillä. Kuski jätti meidät vähän matkan päähän majapaikasta, koska ei ollut kannattavaa lähteä jumittamaan autolla tukkiintuneelle tienpätkälle. Ulkona odotti villi meinkinki! Ihmiset heittelevät vettä ja ampuvat vesipyssyillä toisiaan. Lisäksi paikalliset hoitavat naaman koristelun talkkivesimömmöllä. Rinkat ja kamerareput ovat sen verran tiiviitä, ettei pienet vesipärskeet haitanneet mitään. Itse blokkailin naaman sotkijoita refleksillä ja Mika sai pariin otteeseen talkit naamariinsa. Majapaikka ei löytynytkään ruuhkassa ihan ensimmäisellä yrityksellä, joten kyselimme paikallisilta neuvoa. Pienimuotoisen palloilun ja hikoilun jälkeen pääsimme majapaikkaan. Löylyä riittää 36 asteen edestä ja aurinko porottaa pilvettömältä taivaalta. K. S. House on pieni ja vähän nuhjuisen oloinen majatalo. Pulitimme kahden hengen huoneesta omalla (kylmällä) suihkulla yhteensä 4.5 euroa per yö. Tuuletin pöhisee katossa ja huoneessa toimii langaton netti. Yleisvaikutelma on erittäin simppeli ja rapistunut, mutta eiköhän hinta-laatusuhde ole kohdillaan :D

Paikka: Bangkok, Thaimaa
Paikallinen aika:
Kirjoittaja:

Ladataan kommentteja Ladataan valokuvia

{{ comment.AuthorName }} @ {{ comment.Published }}

{{ comment.Content }}

Vastaus

{{ comment.Reply }}


Julkaistu kello 11.25

Koska paikallisen prepaid-kortin hankkiminen ei ole välttämättä kaikille selvää niin tässä tulee lyhyet ohjeet. Yleisimmät operaattorit Thaimaassa ovat AIS ja DTAC. Meillä on kokemusta vain AIS:n One-2-Call -nimisestä liittymästä joten kerromme nyt siitä. Liittymiä myyviä liikkeitä löytyy heti lentokentältältä, mutta niitä saa pitkin Bangkokia. Etsit vain näkökenttääsi vihreällä pohjalla olevan One-2-Call -logon. Sen jälkeen marssit liikkeeseen ja sanot: "Van tu kool". Myyjä tarjoaa sinulle eri suuruisia prepaid-liittymiä. Valitset itsellesi sopivan. Jos thainkieliset ohjeet eivät taivu, anna luurisi myyjälle ja hän voi aktivoida liittymän. Tämän jälkeen liittymä on käyttövalmis. Mikäli aiot käyttää paljon nettiä, kannattaa sinun aktivoida liittymääsi mobileNET-paketti. Ilman sitä netin käyttö maksaa yhden bahtin per minuutti. Paketteja on tarjolla viisi erilaista. Tiedot löydät osoitteesta http://www.one-2-call.com/. Me otimme 100 bahtin paketin, jolla saa 20 tuntia käyttöaikaa. Tämän saat itsellesi näpyttelemällä seuraavan sarjan kännykälläsi: *138*0333# ja sen jälkeen vihreätä luuria. Liittymäsi saldon voit tarkistaa näppäilemällä *121# ja vihreätä luuria. Tämän ja muut numerosarjat löydät ostamastasi paketista selvällä englannin kielellä. Kun liittymäsi saldo sitten lopulta umpeutuu, lampsit jälleen One-2-Call -logolla varustettuun liikkeeseen ja ostat täyttökortit. Riittää kun sanot "Van tu kool, moor taim" ja tulet varmasti ymmärretyksi. Saat käteesi kortin jossa on raaputettava pinta kuin ässäarvassa konsanaan. Sen alta löydät PIN-koodin ja saat ladattua ostamasi ajan liittymään näppäilemällä: #120*OMAPINKOODI# ja vihreä luuri.

Paikka: Bangkok, Thaimaa
Paikallinen aika:
Kirjoittaja:

Ladataan kommentteja Ladataan valokuvia

{{ comment.AuthorName }} @ {{ comment.Published }}

{{ comment.Content }}

Vastaus

{{ comment.Reply }}


Julkaistu kello 14.13

Järjestelimme tovin raha-asioita ja sitten kapusimme majapaikan kattoterassiravintolaan syömään. Tilasimme pad thait eli käristettyjä nuudeleita, kasviksia ja kanaa. Ruoka oli makoisaa, mutta annokset sen hetkiseen nälkätilanteeseen hieman pienet. Ensimmäiset shaket tuli myös kietaistua. Kävimme ostamassa vettä ja ötökkämyrkkyä, jotta mahdolliset asuinkumppanit pysyisivät hieman loitommalla. Pongasimme samalla, että kivenheiton päässä on pankkiautomaatit sekä pankki, jossa voimme vaihtaa Suomesta köijätyt eurot käypäisempään valuuttaan. Liitteenä yleisnäkymää lähikaduilta. Toinen huoneen valoista sanoi yhteistyösopimuksensa irti, joten huomenna on otettava yhteys remonttireiskaani. Nyt on kuitenkin ruvettava nukkumaan, jotta huomenna olisimme vähän pirteämpinä.

Paikka: Bangkok, Thaimaa
Paikallinen aika:
Kirjoittaja:

Ladataan kommentteja Ladataan valokuvia

{{ comment.AuthorName }} @ {{ comment.Published }}

{{ comment.Content }}

Vastaus

{{ comment.Reply }}